Gå til innhold

Hvem drepte Olof Palme og hvorfor ?


Ove38

Anbefalte innlegg

det finnes mange politiske personer som har blitt drept gjennomtidene men som ingen vet hvem som staar bak, som feks john f kennedy, dn siste keiseren nikolai2 av russland, martin luther king, goerge washington, 2pac og biggie, eazy e, bruce lee og soennen hans brandon lee, ok de siste var ikke politiske men du ser at kjendiser blir drept paa apen gate men ingen blir tatt synes jeg er baade merkelig og trist fordi jeg trodde slike ting kan bare skje I utviklingsland

den som klarer aa myrde kjendiser paa aapen gate med publikum pluss la igjen en del spor som bullets og drapsvaapen som de fant senere og uten aa bli tatt ma ha mektige venner.  for aa lete etter morden saa boer man gaa etter hvem tjener mest etter oluf palme er drept? var palme I konflikt med noen? 

 

 

Endret av konspirasjonsteorist
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+9817324

Første mistenkt mht Bruce Lee er Raymond Chow :

-brukte han Lazenby som tilfeldig alibi , "nei , jeg satt nesten hele kvelden på restaurant med Lazenby"

-en eks Bond kommer til HK og ingen tenker på å ta bilde av Lee/Lazenby , høres merkelig ut

-Chow ble pressa av Hwood , Ponti , Shaw Bros.......han var dritredd Lee skulle forlate HK for godt og mafiaen som angivelig finansierte GH studios var fly forbanna  , ergo Chow prøvde å "overtale" Lee til ingen nytte

-huset til Lee var som reneste Oslo S , folk hele tida men den 20 juli var alle som sunket i jorda ??

-Chow lurte Linda trill rundt mht kjøpe rettigheter til Lees filmer for peanuts

-og hva med Lo Wei som Lee truet med kniv bare dager før Lee døde , Wei hadde mafiaforbindelse

-i US ble Way of Dragon distribuert av mafiastyrte Bryanston  , Roma hvor filmen ble spilt inn har sikkert også en god del mafia

Endret av Slettet+9817324
Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...

Ref dagens nyhet.

Var det Stig Engstrøm - hva taler imot?

Ser opp og til venstre i videoklipp når han ikke ser på intervjuer - typisk om man erindrer fra minne (forutsatt at han er høyrehendt, noe morderen var) https://www.vgtv.no/video/198228/skandiamannen-paa-tv-like-etter-drapet 

Dvs tyder på at han snakker sant.  Sixpence lue stemmer ikke med strikkelue.

Et vitne som så hele skyteepisoden så at skytter hadde strikkelue, høyrehendt, og gikk raskt uten å påkalle oppmerksomhet (ikke løp som Engstrøm):

https://www.vgtv.no/video/124962/dokumentar-inge-saa-drapet-paa-olof-palme-det-sa-pang-pang?utm_term=df-86-d5d7a203%3Adf-86-b3d356ba

Strikkelue a la Jack Nicholson i Gjøkeredet : https://www.platekompaniet.no/blu-ray/gjokeredet-1/  (commando watch cap)

 

Endret av Rune_says
Lenke til kommentar
Rune_says skrev (På 10.6.2020 den 13.31):

Ref dagens nyhet.

Var det Stig Engstrøm - hva taler imot?

Ser opp og til venstre i videoklipp når han ikke ser på intervjuer - typisk om man erindrer fra minne (forutsatt at han er høyrehendt, noe morderen var) https://www.vgtv.no/video/198228/skandiamannen-paa-tv-like-etter-drapet 

Dvs tyder på at han snakker sant.  Sixpence lue stemmer ikke med strikkelue.

Et vitne som så hele skyteepisoden så at skytter hadde strikkelue, høyrehendt, og gikk raskt uten å påkalle oppmerksomhet (ikke løp som Engstrøm):

https://www.vgtv.no/video/124962/dokumentar-inge-saa-drapet-paa-olof-palme-det-sa-pang-pang?utm_term=df-86-d5d7a203%3Adf-86-b3d356ba

Strikkelue a la Jack Nicholson i Gjøkeredet : https://www.platekompaniet.no/blu-ray/gjokeredet-1/  (commando watch cap)

 

Jeg er skeptisk til teorien om Stig Engström - eller Skandiamannen som Palmes drapsmann.

For det første så tror jeg ikke at gjerningsmannen var alene om dette. Ingen andre enn sønnen hadde opplysninger om att Olof og Lisbeth Palme skulle på kino den kvelden, og Palme gikk en annen vei enn hva som var vanlig på hjem fra kinoen. Vitneopplysninger peker på at det ble observert en mann snakkende i en walkie-talkie ca. 100-150m bak Palme idet de forlot kinoen, også ble det observert en annen mann som kommuniserte i en walkie-talkie som gikk på venstresiden av fortauet men som gikk nord mens Palme gikk sør - itillegg så fortalte to naboer at de observerte en mann snakkende i walkie-talkie utenfor Palmes hus mens kinoen pågikk og drøyt 1,5 time før drapet fant sted. Palme var definitivt ikke et tilfeldig offer, og den vanlige mannen i gata kan ikke ha hatt kunnskap om at Palme skulle på kino den kvelden og hvor de skulle bevege seg i ettertid av kinoen. Svenske myndigheter har varslet om at etterforskingen av Palme-drapet skal avsluttes i 2019-20, med mindre det kommer helt nye opplysninger/spor i saken. Jeg tror ikke at de sitter på noen nye opplysninger i saken som med sikkerhet tilsier at Stig Engström er gjerningsmannen som drepte Palme.

Jeg har alltid ment at det sk Sør-Afrika sporet er det mest sannsynlige i denne saken. 

Endret av Joeal88
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 10 måneder senere...

Drapsmannen heter sannsynligvis Christer Andersson og mordet kommer sannsynligvis ikke å bli oppklart da våpnet siden lang tilbake er kastet vekk.

Da politiet i mars 1986 startet opp etterforskningen så ville man sjekke opp alle .357 revolvrer i Sverige, fra nord til sør.

Dette ble dokk ikke gjennomført ettersom daværende ledning under Hans Holmer heller lade alle resurser på å lete opp misstenkte vittnesobservasjoner i eller runtom drapsplassen vid tiden for drapet.

Bare noen uker etter drapet var man ute etter en 33-årig mann som virket misstenklig, men som senere hade alibi.

Under sommeren 1986 begynnte man så å snakke om at PKK eventuelt kunde ligge bakom drapet, men man kom ikke videre og Hans Holmer fikk fyken våren 1987.

Utredningen låg mer eller mindre i sta frem til 1988 da den nya spaningslederen Hans Ölvebro tok over.

Etter mindre enn ett år hade man så funnet en annen misstenkt person, Crhister Pettersson, som også Lisbet Palme og andre vitner identisifierede som den mulige gjerningsmannen. Men Hovrätten friet Pettersson grunnet manglende bevisning og motiv, vittnens utpekende 3 år senere var ikke mye verdt.

1989 var politiet tilbake på rute 1, og man begynte da å sjekke opp revolvrene igjen, men nå begrensede man søket til stockholm, da man fant ut at drapsmannen sannsynligvis møtt paret Palme av en ren tilfeldighet, og derfor hatt 2 timer på seg å hente våpnet, om personen ikke allerede hade den på seg.

I januar 1990 sendte man ut en forespørsel om prøveskyting til runt 800 eier av .357 revolvrer i stockholm, i mai samme år sendte man åter igjen ut ett andre forspørsel for de som ikke svart på første.

Men sjekket alle revolvere, men fant ikke noen match.

Først i slutten av desember, 3 år senere, sjekket man så igjennom listen igjen, og fant da ut at det manglede svar fra en eier, Christer Andersson. Man tok da kontakt med denne og fikk tak på han i telefon 1994. han forklarte at han ikke fått noen forespørsel fra politiet.

Mankalte ham til forhør og forklaringen for at han ikke kunde gi politiet våpnet sitt var fordi han hade solgt det cash til en doplanger han støtt på ved en restaurant i stockholm sommeren 1992. han kunde ikke gi svar på hvorfor han ikke bare solgte våpnet legalt og derigjennom slapp unden tilltal for grovt våpenbrudd.

Christer Andersson bodde kun 15 minutters gangavstand fra biografen grand, han hatet palme, han stemte overens på mange av de signalementen på både grandmannen og drapsmannen som ble gitt av diverse vittnen. alle vittnen, men fremst lisbet palme og mårten palme, har ikke blitt konfrontert med christer andersson, sannsynligvis fordi disse vittnen allerede er brendt da de allerede pekt ut christer pettersson.

 

christer andersson flyttet kort etter drapet fra sin leilighet på hälsingegatan og leide den ut istedenfor, han byttet også telefonnummer da.

han byttet også telefonnummer i 1990, når forespørsel om prøveskyting fra politiet kom in.

 

christer andersson ble dømt for dyremisshandel sommeren 1985 og misshandel av ungdom på pendeltåg i 2005, han ble under åren deprimert og tok livet av seg når politiet banket på hans dørr i august 2008.

christer andersson vant 1 milllion SEK på lyntoto i 1980, og kort etterpå kjøpte han en blånert revolver S&W .357 m27 6inch pipe samt en .22 Hämmerli. Under kjøpet fikk han sannsynligvis med seg en eske med winchester .357 Metal piercing X ammunisjon.

Man har også dokumenter at christer a faktisk kjøpte på seg 6 patroner av densamme fabrikat fra skytteklubben i 1983.

christer a skjøt mot sin TV i 1983 i leiligheten sin, naboenen kontaktet politiet som konfiskerte hans våpen for ett år, før han fikk tilbake de. ifølge anonym person så skjedde skuddet når olof palme ble vist på tv-ruten.

christer a hade siden barnsben mentale problem og det er dokumentert fra mønstring infor verneplikt 1970 av han besøkt ungdomsspykatriklinikk. han ble også ansett som "unfit" for førstegangstjeneste men fikk uansett gjennomføre den i 1973.

christer a likte dobbel og spill, lyntoto, og aksjer. han investerte mye penger i aksjer under sine år som rik på 80-tallet.

torsdagen den 27 februar, dagen før palme ble drept, lade den svenske regjeringen på en ekstra omsettningsskatt på aksjer fra 1 til 2%, dette fikk børsen fredagen den 28 februar til å falle omrent 5% dette ble omnevnt som "den sorte fredagen" men dette var altså tidligere under dagen, og denne nyhet forsvant etter hva som skjedde senere samme natt.

kring 1987 solgte altså christer a sin leilighet

1990-1991 tapte christer a merparten av sin formøgenhet da en økonoisk krise rammet sverige (og kanskje også norge?)

1994 var han fattig og måtte gå på stønad fra staten (nav i norge) han solgte da også samtidlig alle sine våpen, uten revolveren som han jo solgt for cash i 1992, ifølge han selv..

politiet etterlyste hans våpen under en rekke tillfeller under 90 og 2000-talen, men i 2003 fant man ut at revolverens serienummer muligvis blitt forvekslet med 22. hämmerli sin når våpnene skulle bli registrert på nytt via handens politistasjon i 1992.

Dette var faktiskt riktig, politiet i handen hade registrert revoleren med hämmerlins serienumer, og hämmerlin med revolverens serienummer.

till tross for dette så fortsatte politiet å etterlyse christers revolver med feil serienummer.

dette er noe som ikke kommet frem forrens nå etter at utredningen er blitt lagt ned.

 

så hvor er da revolveren? under utredningens gang og når christer A. först kom opp så skrev man i januar 1995 at hussransakkan blitt gjort ved hans hytte i vedahöjden 13, der han bodde etter en tid da han blitt fattig, hytten tilhørte hans foreldrer.

man gjennomsøkte huset men fant ikke noe av interresse. man hade dokk tenkt å gjennomføre søk med metalldetektor, men da det da var snø på marken så gjennomførte man ikke dette søket.

det ble heller ikke oppfølgt.

christer a:s broders venninge under 1980-talen forteller politiet i ett førhør når hun og christers mor skulle grave opp en del av marken utenfor huset for å alge en hage for plantering av blommer og ørter.

christer A ble da rasende og de fikk av outgrunnelig anledning ikke lov til å fortsette utregvningen.

området kring huset ble solgt av christer a 2006 etter dennes moders død i 2000, og huset har nå sin tredje eller fjerde eier.

 

det finnes også en mindre sjø intill huset som aldri har blitt undersøkt, muligheten er også at våpnet kan ligge der.

 

til noen søk gjennomførst så går det ikke å komme videre med dette, og politiet har jo som bekant lagt ned utredningen med henvisning til at misstenkt stig engstrøm er død og det går ikke å koble noen våpen till denne.

 

Christer A er før øvrig en blåkopie av "lasermannen" john ausonius som drepte mange innvandrer i begynnelsen av 90-tallen

både ausonius og christer a:

mentale problem/diagnos siden barnsben

misslyket høyere utdanning

likte spill,dobbel,aksjer

likte våpen, eide mange våpen

bodde i vasastan, stockholm

hade kun enkelt strøjobber uten videre krav på utdanning, byttet jobb flere ganger om grunnet sosiale problem med kolleger

sosialt ensomme, ingen venner, ingen partner

stark tilknytting til modern

politisk på høyrekanten

 

john ausonius ble tatt i 1993, han forklarte at han solgt sin ERMA-rifle til en ukjent for cash, men politiet fant ut at så ikke var riktig. våpnet ble aldri funet, dokk en revolver som han hade kastet ved lidingöbroen ikke langt fra vasastan.

 

ausonius løgn ble oppdaget og skrivet om i nordisk kriminalkrønika som kom ut i 1994.

 

når christer a havnet i førhør 1995 oppgav han exast samme historie om revolvern, den hade han solgt til en ukjent for cash, dette trudde ikke heller politiet på , men man kunde ikke gå videre da man ikke hade andre bevis, og christer a ble jo ikke identifisiert av vittnen.

Endret av Kato85
Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...
On 6/10/2020 at 1:31 PM, Rune_says said:

Ref dagens nyhet.

Var det Stig Engstrøm - hva taler imot?

Ser opp og til venstre i videoklipp når han ikke ser på intervjuer - typisk om man erindrer fra minne (forutsatt at han er høyrehendt, noe morderen var) https://www.vgtv.no/video/198228/skandiamannen-paa-tv-like-etter-drapet 

Dvs tyder på at han snakker sant.  Sixpence lue stemmer ikke med strikkelue.

Et vitne som så hele skyteepisoden så at skytter hadde strikkelue, høyrehendt, og gikk raskt uten å påkalle oppmerksomhet (ikke løp som Engstrøm):

https://www.vgtv.no/video/124962/dokumentar-inge-saa-drapet-paa-olof-palme-det-sa-pang-pang?utm_term=df-86-d5d7a203%3Adf-86-b3d356ba

Strikkelue a la Jack Nicholson i Gjøkeredet : https://www.platekompaniet.no/blu-ray/gjokeredet-1/  (commando watch cap)

 

Jeg har vanskelig for å tro at gjerningsmannen selv ringte politiet dagen etter mordet og sa "Han tror att det signalement, som har lämnats på en man i mörk rock, kan gälla honom själv." og til og med legger igjen telefonnummeret han kan nås på mens han er på vinterferie.


 

image_2021-10-02_193723.png

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...