Gå til innhold

Begynt å trene igjen, men denne gang med suppliments


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg har trent på og av så og si i 10 år, siden jeg var ca 15. I løpet av disse 10 årene har jeg aldri vært opptatt av suppliments, før nå, da flere sier at det er et "must" for mye mer effektiv trening og for å få bedre resultat.

 

Sist jeg trente var slutten av mai, da har jeg trent fast annen hver dag siden begynnelsen av februar. Jeg trente styrke samtidig som jeg skulle gå ned i vekt, og gikk ned fra 113kg til 105kg, som jeg mener er veldig bra med tanke på styrketreningen. Men jeg har vel et greit grunnlag med muskelmasse, så jeg går ikke særlig opp i vekt pga musklene enda.

 

Jeg har akkurat startet å trene igjen etter denne lange sommerpausen, men blir mer og mer demotivert av å se folka som shaker ett eller annet før og etter trening, samt hiver i seg ett par piller.

 

Mitt søskenbarn som jeg trente med, har gått LANGT og raskt forbi meg, da han har drukket shakes og tatt en del piller (ikke steorider), men fatburn/fatstop og andre tilskudd. + Han har ikke tatt de pausene jeg har tatt.

 

Men jeg tenkte at nok er nok, jeg får hive meg på dette suppliments "hysteriet".

 

Jeg har ikke hatt særlig lyst til å spørre søskenbarnet mitt hva han tar, da jeg på en måte hintet frempå at det ikke var "ekte" om man brukte hjelp på den måten. Men har innsett at jeg ikke helt visste hva jeg pratet om, så er litt flau for å spørre han...

 

Så jeg spør dere:

 

Jeg skal gå ned i fettprosent, samt trene styrke. Hva trenger jeg av pulver og piller? Og når jeg bør ta de forskjellige tingene.

 

Jeg er også på en semi-diett. Prøver å spise så mye reint kjøtt som mulig (kylling, svin og biff) + har fiberrik pasta og brun ris.

 

 

Takker for alle svar :)

 

 

PS! Jeg leste litt i "Hvilket kosttilskudd trenger du? (Oppdatert 04/12/09)" - men følte den var utgått på dato :p

Endret av Tiugama Kaa
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg skal gå ned i fettprosent, samt trene styrke. Hva trenger jeg av pulver og piller? Og når jeg bør ta de forskjellige tingene.

Ingenting, med mindre du ikkje får i deg nok proteinpulver gjennom mat.

 

"Supplements" er detaljar som utgjer nokre få prosent, om du er heldig. Treningsprogram, metode, progresjon og ikkje minst kosthald er det som betyr noko. For å få ned feittprosenten er det ein ting som gjeld, det er kosthald. Mat, ikkje tilskot. Å trene samtidig er supert, men det er kaloriane som gjev resultatet.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

I tilfelle du er ute etter et litt mer konkret svar på det du spurte om:

 

Proteinpulver og karbohydratpulver (selvforklarende).

Grønn te ekstrakt og koffeintabletter (energi og bittelitt fettforbrennende)

BCAA/aminosyrer (hjelper til å bevare muskelmasse ved diett)

 

Fatburn/fatburn og andre kommersielle fettforbrennere har jeg der i mot ingen tro på, og er ikke annet enn bortkasta penger.

 

Men ingen av delene vil fungere om du ikke ligger i kaloriunderskudd.. selvfølgelig.

Lenke til kommentar

Trening, kosthold og restitusjon. Kvar av dei betyr 100% for framgongen.

 

Supplementer HJELPER deg, utan tvill. Men dei er ikkje avgjørande for framgongen.

 

Eg kan ta som eksempel ein eg kjenner. Han hentet "mye info" på nettet og ville følge det. Han kjøpte alt mulig av supps. Etter 3 år med variert, har han gått opp frå 70 til 75. Og deler av det var feit.

 

Så begynte han påigjen med bruk av gainers og alt anna muleg. Han har gått opp 6kg på 2 månad. Gjett kor mye fet det var da?:)

 

Finn ein BRA program (ryp, SL fungerer ok dei), spis sunt og nok, få i deg mye protein. Tren over lenger tid = resultat. Du trenger ikkje meir enn det.

Lenke til kommentar

Har sjøl bare brukt whey protein og big mass. For styrke vil eg anbefale whey protein og kreatin. Fatburn og slike tilskudd har eg lite erfaring med samt lite troa på. Som nevnt tidligere hjelper kosttilskudd på, men god trening, godt kosthold og tilstrekkelig med restutisjon er dei tellende faktorene for framgangen.

Lenke til kommentar

Det eneste tilskuddet som FUNKER er anabole steroider, menne... Det HAR noen bivirkninger... :mrgreen:

 

Jeg har brukt de fleste tilskuddene og de eneste jeg merker hjelper er lakseolje (ledd er mer mobile, følt energinivå er høyere og jeg puster lettere. Jeg har astma.) og ZMA (Sover "tyngre" og våkner opp mer opplagt).

 

Utover dette er vel tilskudd bare tull, jeg har enda litt proteinpulver igjen som blir oppbrukt men ikke bestilt på nytt.

Jeg er mer nøye med maten, det er alt som skal til ser det ut som.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...