Gå til innhold

hunden 13 uker pisser og driter inne


Anbefalte innlegg

Hey

 

Vi har en hund som vi nå har på 5 uken. fikk hunden da hun var 8 uker.

Problemet er nå som vi begge er i full jobb igjen, er at hun enda ikke har sluttet med å drite og pisse inne. hun gjør det om natten. så hver morgen er det drit og piss i gangen nede.

Hun har hele gangen nede å bevege seg på, der er hundeseng og leker.

 

Morningen blir hun luftet, pluss hun er på løpestrengen ca 20 min før jeg drar på jobb, hun får frokost( bare litt) ca kl 0620. kona drar ca på jobb ca 0740.

hunden spiser kvelds ca 1930-2000

 

Hunden driter da inne og pisser inne mens vi er på jobb....

 

Begynner å bli drit lei hele greiene, noen tips?

Har ikke annledning til å sette opp hundegård i hagen....

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Gratulerer, du har valp. Valper pisser og driter, og de har generelt dårlig kontroll på det systemet der. Noen klarer å få kontroll på det på et par uker, mens andre bruker et halvt år.

 

Tålmodighet! Lag fest, stas og julekveld hver gang valpen gjør fra seg ute, og den vil etter hvert ta hintet. Med fare for at jeg misforsto deg, så er det å sette bikkja i løpestreng ute en tjue minutters tid på morran IKKE å anse som særlig aktiv eller god "pottetrening" for en valp, da den etter all sannsynligvis ikke får noen tilbakemelding overhodet når den gjør fra seg ute.

 

Om natta ville jeg stått opp en eller to (eller flere, om nødvendig til det hjelper) ganger og lufta bikkja. MASSE ros når den gjør fra seg ute, og .. selvfølgelig, det er for sent når den har gjort det inne.

 

Om dagen .. vel, hvor lenge er den alene, egentlig?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nå har jeg hatt bare 2 hunder til nå, men begge husrene på under 2 uker. Altså før 10 uker gamle.

Slik vi har gjort det er å følge med som hauker og hele tiden vært på tå hev slik at vi kunne løfte den opp TVERT det så ut som den skulle gjøre fra seg - slitsomme 2 uker, men selv syns vi det er bedre enn å la sikt gå over tid og med medfølgende dritt/piss.

Gjør den fra seg, så er det bare å gjøre rent uten å lage noe sak utav det.

Skal den til å gjøre fra seg, løft den opp og ta den rett ut - gjerne til en fast plass. Gjør du som oss, så tvert han begynte å tisse, så sa vi *Tiss* og så belønte vi med ros og av og til en godbit når han var ferdig. Resultatet av dette var at han etterhvert tisset på kommandoen *Tiss*.

 

På natta hadde vi han på soverom og i bur, nettopp pga det da var lett å høre/se når han våknet og begynte å røre på seg for å gjøre fra seg - så da var det rett ut med oss FØR noe skjedde. Hele poenget er at hunden skal lære hvor man gjør fra seg og da må det skje ut. Alltid ut etter lek, mat, soving osv ...

 

Du har skaffet deg hund og da følger ansvar med. Slike utfordringer kan man få og dette er noe man vurderer om man klarer før man skaffer seg hund. Hund er arbeid + mye annet

Endret av kandasa
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er fordi de ikke vil drite/pisse og så legge seg i det - ganske naturlig. Men du bør sjekke bikkja til lege, for det kan være medisinske årsaker til det. Å stenge inn hunden i bur hvis den må gjøre fra seg er ille hvis den ikke får anledning til å komme seg ut og gjøre fra seg.

En normal frisk hund skal ikke gjøre fra seg inne, så bur bør være unødvendig. (så i valpetid MED eiere som kan følge med og ta med hunden ut er greit syns jeg)

Lenke til kommentar

Har du bur?

 

Har en hund på 2 år som har begynt å gjøre fra seg inne igjen (2-3 ganger i uka), hovedsakelig om natta, så nå må den ligge i bur om natten. Virker som bikkja er flinkere til å holde seg når den ligger i buret.

Her må jeg slenge meg på Kandasa. Du bør virkelig ta bikkja med til veterinær.

Du skriver bare at den gjør fra seg, ikke hva den gjør.. er det tiss eller bæsj? Eller begge deler? Sjansen for at dette kan være noe mye mer alvorlig enn dårlige vaner er faktisk veldig stor..

Lenke til kommentar
Gjest Harley Quinn

Sånn er valper! Min var ikke husrein før han var rundt 4 mnd, venninna mi sin sheltie var ikke husrein før den var et år! Man må terpe, terpe, terpe og terpe på seg selv! Passe på når valpen må ut, lage et leven hver gang han gjør fra seg ut og rose som bare det, men passe på at man ikke gjør andre veien, altså kjefte når den gjør fra seg inne! Jeg trente ikke noe spesielt med min, han gikk ut etter hver gang han sov, hver gang han lekte, hver gang han spiste og hver gang han ble urolig, han fikk skryt og ros hver gang han gjorde fra seg ut, selv om det noen ganger var så nødent at det bare var på trappa. så lenge det var utenfor døren var alt greit for meg :) Gjorde han fra seg inne gikk vi ut med en gang til tross for at han var ferdig, og når vi kom inn igjen tørket jeg bare opp igjen etter han uten å gjøre noe mer ut av det...

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Her er et tips som jeg har hørt funker da:

 

Når du ser at hunden skal til å tisse inne, så legger du en avis under sånn at den gjør fra seg på den. Så legger du den avisen ved døren, og neste gang hunden skal tisse, så tror den at det var der den gjorde det forrigegang, og den vil tisse der. Men rett før den rekker det, så åpner du døren, skubber'n litt i rumpa, så tisser den nok ute skal du se;-)

 

Og så må du huske å rose hunden når den har gjorde det riktig :-)

Lenke til kommentar

Vis hunden\valpen stedet er du vil han\hun skal gjøre fra seg. Drit på stedet selv så skjønner valpen at det er der det er naturlig å drite. Det kan kanskje høres rart ut, men jeg har prøvd det og det hjalp. Etter at valpen\hunden hadde sett meg drite der i en uke så begynte valpen\hunden å drite der også :) Dette må du prøve!

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Husk å vaske gulvet godt der hunden har vært på do, ellers er det stor sannsynlighet for at den går på do på samme plass en gang til. Bruk grønnsåpe (bruk en mye sterkere blanding enn man bruker til vanlig gulvvask) eller spesialprodukter du kan kjøpe i dyrebutikken. Ellers er det veldig viktig å rose og belønne hunden når den går på do ute. Gå ofte ut for å øke sannsynligheten for å få en mulighet til å rose den. Gå alltid ut rett etter den har spist eller når den har drukket mye. Hvis hunden går rundt og rundt og lukter på gulvet betyr det ofte at den må på do og da er det bare å komme seg ut i full fart. 13 uker er ganske tidlig å forvente en stueren hund, hvertfall hvis den må holde seg i timesvis.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...