Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Huslån - oppussing


Anbefalte innlegg

Vi skal ut på husjakt etterhvert, har idag en leilighet hvor et salg vil gi ca 400 000,- i overskudd, i tillegg til ca 100 000,- oppsparte midler, vi tenker å kjøpe et hus til ca 1,8mill.

 

Det jeg er noe usikker på er hvordan banken stiller seg til å da låne f.eks 2 mill slik at vi har 200 000 til oppussing, med 15% egenkapital vil selve lånet da bli 1,7mill.

 

Vil det være noe problem tror dere?

Endret av jvc1986
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I utgangspunktet får du ikke lånt mer enn 1,53 mill på et hus til 1,8, ettersom 1,8 x 85%=1,53.

Så kan du selvsagt prøve å overbevise banken om at huset vil bli verdt 200.000 mer etter oppussingen, og at du dermed bør få låne 85% av 2millioner, men det blir nok ikke nødvendigvis så enkelt.

 

Men med 400+100k i egenkapital trenger dere jo ikke låne så mye for å ha råd til oppussingen; dere må stille med (minst) 15% av 1,8 i egenkapital = 270.000, og da har dere enda 230.000 igjen til å pusse opp. Sett bort fra dokumentavgift og andre kjøpsomkostninger, da...

Lenke til kommentar

Du må nesten høyre med banken om kva dei vil gå med på. Dersom lånebeløpet er lavare enn verdien på boligen dere vil kjøpe så burde dette gå bra sidan banken då uansett vil få pengane sine tilbake.

 

Men eg vil tru at det kanskje er lurare å bruke litt av eigenkapitalen til oppussing i staden for å ta opp meir lån.

Lenke til kommentar

Husk nå på, at det er ikke bare egenkapital dette går på! Banken ser også på deres inntekter!

 

Men jeg stusser på, at dere skal ha 200 tusen til oppussing, uten å vite om "husværet" trenger oppussing! Så dere planlegger vel å bruke pengene, til noe annet da. Gennerelt, lån minst mulig.

 

Edit: Undrer også på hvordan du vet, at dere får 400 tusen i overskudd av et salg, før det er gjennomført. Og om du husker på gebyrer til Eiendomsmegler, ved et salg. Og alle omkostninger ved et kjøp, som også "stjeler" fra totalsummen.

Endret av geco5
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...