Gå til innhold

The lightning - En fasekjølt PC utenom det vanlige (kommentarer)


Anbefalte innlegg

Så jo egentlig bra ut. Målte bare 3-5 µA strøm ved tomgang, mens brannvarsleren trakk rundt 10 mA når alarmen gikk. Med en differanse på rundt 2000 gansger så ville det jo vært enkelt kunne fått en transistor ut av det aktive området ved tomgang, og inn i metning når alarmen går. :) Som igjen sannsyneligjør delprosjektet, og jeg slipper å få en brannkula av en PC. Desverre wtf1337, som sikkert håpet på å få lese om dette i avisa under "branntilløp i bolig". :p ^^

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 1 måned senere...

Nå begynner jula å nærme seg med stormskritt, som betyr at et større stipend snart kommer min vei og baner for litt mer aktivitet.

 

Har derimot ikke stoppet å tenke for den saks skyld, og det er en idè som virkelig frister meg å prøve ut.

Mer spesifikt så tenkte jeg på om en slik sak kunne vært et godt alternativ: Pumpe for bormaskin ?

1. Den er billig, og med sine 3000 L/m og 15m høy vannsøyle så parkerer den lett all annen konkurranse i PC-pumpe avdelingen.

2. Jeg har skaffet meg en ganske gammel, men kraftig og hardfør bormaskin til 100kr. Dette er solid tysk kvalitet som ikke er den beste å holde i, eller ser særlig bra ut, og tenkte den kunne ende livet sitt som pumpemaskin?

 

Utførelsen er tenkt å være i parallell med den allerede tungt belastede Swiftech MCP655 pumpa.

1. I parallell for sikkerhetsmessige grunner. Et maskinhavari på bormaskinen er noe jeg må forvente etter hvert, samt at jeg ønsker å kunne skru av bormaskinen for "stille-modus".

2. Parallell-konfigurasjon vil ikke gjøre MCP655 til et hinder, men kun som en ekstra liten boost.

 

Den store nedsiden er selvsagt at bormaskinen lager lyd, MYE lyd! Det vil derfor bli en stor utfordring å isolere den godt nok, men samtidig forhindre at den overoppheter. Det er dog håp, for lyden er svært høyfrekvent, som i teorien skal være langt lettere å fjerne.

 

Selv den dag i dag så merker jeg en solid endring i kjøleytelse ved å endre på hastigheten til pumpa, og jeg tror jeg trenger bedre flow/trykkegenskaper for å virkelig se de gode temperaturene på CPUen.

 

Hva tror dere? Er dette bare enda en sprø idè som følge av for lite å drive på med, eller er det noe som er verdt å vurdere? Prisen er jo helt fenomenal med sine 200kr så blir jo dette nesten uendelig mye pumpekraft gratis.

Endret av Andrull
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

ser bra ut så langt :D

Men hvordan tamp kommer du med fasekjølinga uten vifte?

Skal få oppdatert arbeidsloggen så snart jeg får tid, skjedd litt siden sist gang for å si det sånn. ;)

 

Om jeg kjører kjøleren uten en sirkulasjonsvifte på radiatoren så vil den smette under -20 grader ganske så kjapt, og så fortsette ned til -30 grader etter noen korte minutter. Spørsmålet er vel egentlig om jeg klarer å få overført varmen effektivt nok fra vannet, slik at vanntempen legger seg på noe rundt -20 til -30 grader.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
  • 2 måneder senere...

Tusen takk. :)

 

Skjønnheten med dette "eksperimentet" er at jeg i teorien skal slippe å isolere hovedkortet eller noe som helst av den synlige maskinvaren. Dette er et krav for at designet skal bli fint, og blir av hva jeg har sett, den eneste maskinen som klarer å kombinere fasekjøling og et plettfritt design som ikke blir ødelagt av isolasjon.

Hvordan jeg har planlagt å løse dette kommer jeg til å forklare i oppdatering nr 7. ;) Som jeg tipper kommer ut i morgen.

 

Obs! Har endelig fått i gang oppdateringene, og to nye oppdateringer venter på dere folkens!

Endret av Andrull
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Et forholdsvis tidkrevende prosjekt ^^ Men det ser ut som at det helt klart blir verdt det! Ser råkult ut, gleder meg til videre oppdateringer og et ferdig prosjekt :p

Jeg har dog ikke så mye peiling på fasekjøling osv.. Så det er lite jeg kan hjelpe deg med på den fronten^^

Lykke til videre! ;)

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Ja, det begynner å bli en stund siden siste oppdatering! Dog går ting egentlig delvis som planlagt. Jeg fikk gjort ferdig de tingene som tar lengst tid og koster minst mulig mens jeg var student. Er nå ferdig som student, og som arbeidsledig så har jeg ikke råd til å fortsette noe mer. Planen er å få jobb og deretter fortsette på de litt dyrere delene av prosjektet.

 

Neste oppdatering kommer nok ikke lenge etter at jeg får skaffet meg ingeniørjobb, og jeg får kjøpt inn en del mer utstyr. Bla. komponenter, og deler for å skjule kabler, lakking og noe dyre vannkjølingskomponenter som jeg trenger for å få testet utstyret. (kjøleren kjøler ned vannet, men har ikke noe å kjøle ned enda) ^^

Endret av Andrull
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Hmm, nei blir nok ikke så alt for lenge til. ;) Har tatt noen nye bilder, men blir da et raskt hopp i tilstanden på maskinen (har mistet en del pga ødelagt mobil og dårlig backup-rutine).

Det er ingen dum ide, og må selvsagt vurderes, selv om jeg ikke ser for meg at jeg klarer å få meg til å velge sokkel 1150. :p Blir rett og slett litt for lite. :(
Men en kan jo alltids ta seg en runde med noe lakk-spray å se hvor godt resultatet blir. Kanskje spraybar silikon duger? :) Skulle nesten hatt et eldre X58 hovedkort jeg kunne brukt å teste med (siden jeg har CPU til den sokkelen fra før).

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...