Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Fjernet N-merke, dro med seg lakken


Anbefalte innlegg

Tenkte jeg skulle fjerne det gamle N-merket bakpå bilen, men var nok litt for uforsiktig og da jeg var kommet halvveis dro det med seg lakken under.

 

På litt avstand vises det nesten ikke i det hele tatt, men om man kommer nærmere ser man at området er mer matt enn resten.

 

Dette får meg til å lure på om det bare er en klarlakk som har ligget ytterst, og at det er denne som har gått av, mens fargen har blitt igjen.

 

Er det isåfall bare å legge på ny klarlakk? Hva vil det i såfall koste?

 

P1020874.jpg

Endret av Thevstad
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det ser ut som at du har dratt av litt klarlakk også ja... Pris kommer veldig an på hvor du gjør det og om det er med eller uten kvittering selvfølgelig, men noen tusenlapper blir det helt sikkert hvis du vil ha det helt bra igjen. Da må hele panelet slipes og lakkes opp igjen slik at det ikke blir synlig skjøt. :)

Lenke til kommentar

Du skulle varmet opp limet først, slik at det slapp lettere. Dersom det er en gammel bil, kan du alltids forsøke å gå over med poleringsmiddel for å glatte kantene der klarlakken er borte, og deretter vokse hele området. Det blir ikke 100 %, men dersom det er en gammel bil, er det et alternativ til å koste på for mye.

Lenke til kommentar

Det er veldig sansynlig at du har dratt med deg hele laget med klarlakk ja. Det skal veldig mye til for at du drar med deg bare noe av klarlakken. Grunnen til at det skjer er fordi klarlakken er hard fordi den skal beskytte lakken under. Lakken under er nok mykere, og det gjør overgangen mellom fargelakken og klarlakken sårbar siden det ikke blir skikkelig feste der.

 

Klarlakken er beskyttelse for fargelakken og det er også all lakk som skal gi glans. Fargelakken under er matt, og klarlakken er det som gjør det blankt (dette er en av de største grunnene til at klarlakk brukes, fordi det er lettere å lage matt fargelakk og gjøre den blank med klarlakk enn å lage en blank fargelakk).

 

Jeg vil anbefale deg å ikke forsøke deg med noe poleringsprodukter (spesielt ikke "ripefjernere" eller "lakkrenser" med slipemidler) eller noe på det slik det er nå før du har sjekket mulighetene, fordi fargelakken er ekstremt tynn i forhold til fargelakken, og med ekstremt tynn menes det EKSTREMT tynn, for den er kun der for å gi farge, ingenting annet. Alt annet er grunningen under, og klarlakken over sin jobb.

 

Se om du finner noen i området ditt som har spesialisert seg på smålakkering og mikrofiksing. Hvis du ikke trenger det perfekt burde det være mulig å våtslipe områdene i overgangen der skaden er slik at overgangen ikke er synlig, finpolere forsiktig hele området til det er helt slett, og så spraye klarlakk over det området helt til det er tykt nok, og så våtslipe og polere det igjen til det er slett i forhold til resten. Jobbmessig kan det hende det er billigere å slipe ned hele panelet og lakkere det på nytt, det vet jeg ikke, men det er derfor det kan være en fordel å sjekke mulighetene før du rører panelet med noe som helst (ikke vask det engang, for mykheten i fargelakken kan gjøre at den blir ganske oppskrapet, og dermed vanskeligere å få slett igjen).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...