Jump to content
Sign in to follow this  
Ratleto

Sentrallås som oppfører seg rart

Recommended Posts

Har en VW Golf IV Comfortline 5-dørs 2001-modell der sentrallåsen (bruker nøkkel for å åpne, ikke trådløs) oppfører seg virkelig rart.

 

-Alle dører åpner seg enten man bruker nøkkel eller knappen på innsiden av førerdøra

-Alle dører låses, unntatt der man bruker nøkkelen. Gjelder både førerdøra og passasjerdøra foran. Å låse er tyngre enn vanlig.

-Låser man bilen innenfra med knappen, så låses alle dørene, unntatt førerdøra hvis den står åpen

-Lyset som skal slå seg på inni bilen når man låser opp bilen, slår seg ikke på, unntatt lyset i førerdøra (lyset ytterst, nederst på døra) - men det lyser til gjengjeld i flere timer etter at man har låst bilen igjen

 

Jeg prøvde å søke litt på nett ang problemet, og noen nevnte problemer med comfortline-modulen som sitter under førersetet. Hvis denne er problemet, så går ikke vinduene opp eller ned slik de skal når man bruker nøkkelen. Men, de fungerer som de skal hos meg, så det er neppe denne som er problemet (funksjonen er som følger: Står vinduer oppe når man låser bilen, og man holder nøkkelen mot låseposisjon, så går vinduene opp. Omvendt dersom man åpner bilen. Men dette var egentlig ikke problemet da).

 

Jeg har sjekket at alle sikringene er OK.

 

Bilen har vært på uavhengig verksted, men de fant ikke ut av det. De anbefalte å gå rett til Møller istedet for at de brukte mange timer på feilsøk hos dem. De sjekket med datamaskinen i bilen, og den meldte ingen feil, heller ikke jordingsfeil, som jeg fikk tips om at det kunne være.

 

Ting som jeg har fått tips om, men ikke sjekka enda

 

 

Min bror som er elektriker og som har mekka en del bil, foreslo å kikke etter fuktighet i bilen, bl.a. sjekke om dreneringshull var tette. Siste løsning før Møller sitt verksted, er å kjøpe Hayns manual for bilen på biltema, og sjekke elektronikkskjemaene i den, for å se om jeg klarer å ressonere meg frem til løsningen selv.

 

 

 

Noen som klarer å hjelpe meg?

Share this post


Link to post

I dette tilfellet ville jeg gått til Møller, selv om de er dyre på timeprisen. Setter de rette personen på denne, så finner de feilen ganske kjapt. Trøbbel med sentrallåsen er ikke akkurat ukjent for Møller, for å si det pent... ;-)

Share this post


Link to post

Hm. OK. Jeg får kanskje be om fastpris på jobben, sånn at det evt ikke tar helt av.

 

Takker for svar!

Edited by Ratleto

Share this post


Link to post
Annonse

Det du kan prøve, uten at det kan gjøre noe gærnt, er å demontere så mye som mulig, og spraye med f.eks ACF-50. Du finner stoffet på ebay og andre steder. Genialt til å holde kontakter OK, som er hovedproblemet på VAG sentrallåser. Endel jobb er det, å demontere alt, men du må vurdere selv opp mot kostnaden å la "proffe" gjøre jobben :)

Share this post


Link to post

Blir virkelig ikke klok på sentrallåsen. Nå er den i orden igjen. Også lyser det i døra på passasjersiden, men IKKE på førersiden. Tidligere var det omvendt!

 

Å begynne å demontere gjør jeg nok helst ikke. :)

Share this post


Link to post

Sitter en bryter inni låsekassa som skal gjøre så lyset går på når du åpner døra. Den blir dårlig etterhvert. Om du vil ha det i orden igjen så må du nok få skiftet låsekassa på førersiden.

Share this post


Link to post

Takk for alle svar så langt i tråden.

 

Trenger man å bytte begge låsekasser, eller kan bare én gi sånne merkelige utslag/problemer?

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...