Gå til innhold

[Løst] Kritikk på min retouching? :)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nei, reklame/mote er jo veldig på det at alt skal være perfekt osv, så det er jo det jeg tenker på når jeg retoucher. Har tatt mange portretter å da tar jeg aldri bort noen føflekker eller lignende og spør alltid hva de vil at jeg skal gjøre med bildet.

 

Åh, Daenerys Targaryen :D

Lenke til kommentar

Ser ikke helt poenget med å drive å retusjere andres bilder - den eneste måten du blir bedre fotograf på er å ta masse bilder selv. Retusjering er bare et av verktøyene en reklamefotograf må beherske. Viktigst er det dog å trykke på utløseren på rett tidspunkt.

 

Siste bilde ser det forøvrig ut som det er litt for mye magenta i.

Lenke til kommentar

Jeg har tenkt å utdanne meg som fototgraf og holder på mye med retouching også siden jeg har tenkt å jobbe med reklame og det er noe som er nødvendig.

 

Så jeg lurte bare på om jeg kunne få litt kritikk på retouchingen jeg har gjort?

Viser bare til kjendiser jeg har retouchet.

 

post-135160-0-44412900-1342308114_thumb.jpg

Du viser her problemet med reklamebransjen, behovet for å endre det "reelle". Når en finner behov for å "lyve" på seg reklameobjektets utseende, blir det nærmest patetisk.

 

Jeg er ikke i mot retouching i utgangspunktet, det finnes absolutt "feil" som kan skje under fotografering. Jeg er på ingen måte i mot "ekstrem" retouching der det kommer klart frem at bildet er manipulert.

Men f.eks. i dette bildet der det er funnet behov for å manipulere hakeformen er det å gå ut over streken. Nå er jeg klar over at dette bildeeksempelet kommer fra din "øvelsesprosjekt" og ikke fra et reelt reklamebyrå, men dessverre så finnes det altfor mange slike eksempler også i virkeligheten.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vel, du bryter faktisk andre fotografers opphavsrett ved å publisere de. Da bør du heller be om tillatelse fra de du selv tar bilder av til publisering. Edit: Eventuelt fra de fotografene du stjeler bilder fra.

En god grunn for å bruke egne bilder. Det er vel kanskje en viss mulighet for at en moderator etterhvert vil interessere (gripe inn) i denne tråden. Det som vises her er et godt eksempel på hva du ikke har lov til når det gjelder å publisere andres bilder.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg syns produktet blir for "barbie-aktig" eller overredigert. Jeg tenker da spes på Angelina Jolie. Det ser ut som en voksdukke som har for mye lys på seg, og dermed blir overflaten alt for blank. Det blir på mange måter litt for mye etterarbeid, som på mange måter minner meg om amatørfotografer som bruker f. eks Photoshop på feil premisser og gir "modeller" for mye blur/brush-effect for å glatte ut hud osv. Man ser raskt at det er retusjert, og gir meg inntrykk av at man ikke yter sitt beste på kamerafronten. Litt som i tankegangen at det ikke spiller så stor rolle om hvordan bildet faktisk blir da man kan redigere bildet etterpå. Det jeg heller ville gjort er å bruke mindre styrke/mengde volum av de verktøyene du har brukt, for å få bildene til å se mer realistiske ut. og ikke så hardt redigert.

 

Jeg personlig syntes det blir feil. Håper det er kontruktiv kritikk ;)

 

 

Mvh Faller

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...