Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Er det mulig å anmelde noen for brudd på vikeplikten og frekk oppførsel?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Beklager om denne er feilpostet, men jeg anser dette mer som et jusstema enn et trafikktema.

 

Da har det seg slik at jeg fra hovedveien svinger inn til høyre i et kryss.

 

Nå ser jeg at det kommer en bil fra motgående felt og svinger inn samtidig med meg. Jeg får da vedkommende på min venstre side, men blir nødt til å bråstoppe for å unngå krasj.

 

Mens han kjører rett forbi meg ser jeg at både han og en passasjer gliser hånlig fra øre til øre. Han er altså fullt klar over at han bryter vikeplikten og er i tillegg såpass uforskammet at han ler av meg. Jeg legger også merke til at de speeder avgårde. Begge ser nokså unge ut. Jeg tar ikke opp jakten, så jeg har mitt på det tørre.

 

Jeg har grunn til å tro at bilen befinner seg i nærheten av mitt nabolag og det er en relativt sjelden bil å se på norske veier, så å få notert ned skiltnummer skal alltids la seg gjøre.

 

Dette er ungdom som neppe kommer til å unnskylde seg uten videre. Jeg blir igrunnen provosert av personer av denne sorten. Men jeg er selvsagt ikke av typen som tar loven i egne hender. Spørsmålet er altså som overskriften sier:

 

Er det mulig å anmelde noen for brudd på vikeplikten og frekk oppførsel?

 

 

Anonym poster: af4b079ed594d996c0339ca85bc15933

 

Vil også legge til at nevnte veikryss IKKE er regulert av trafikklys, i tilfelle noen lurte på det. Anonym poster: af4b079ed594d996c0339ca85bc15933

Endret av krikkert
Mod: Fjernet dobbeltpost.
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mulig? Ja. Kommer det til å bli prioritert? Nei.

Mye vits?

Ingen overraskelse å se slike svar :)

 

Jeg tror heller ikke det kommer til å bli prioritert nei.

 

På svar om det er mye vits i å anmelde:

 

Av prinsipp er jeg faktisk fristet å anmelde, ja. Vitsen er at enkelte tror de kan slippe unna med slike streker og kan ta seg til rette utover hva loven tillater. Om ikke annet kan kanskje en anmeldelse skremme de tilbake på rett kjøl. Anonym poster: af4b079ed594d996c0339ca85bc15933

Lenke til kommentar

Jeg synes du bare skal legge det bak deg. Det blir litt som med småunger. Om du gir dem oppmerksomhet for det så synes de uansett bare det er morsommere. Og om de fortsetter å kjøre på samme måte kommer de jo før eller siden til å havne i en situasjon hvor de står med skyld.

 

Trafikken er dessverre, som livet ellers, fullt av mennesker som har store problemer med å agere sammen for fellesskapets beste.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Anmeld bruddet på vikeplikten. Saken blir sikkert henlagt hvis det er den eneste anmeldelsen av denne personen eller bilnummeret, men dersom det skulle komme mange anmeldelser på vikepliktsbrudd og andre farlige forhold i trafikken mot samme bilist, er det vel et visst håp om at politiet kan komme til å etterforske eller holde utkikk etter denne bilen når er ute i trafikken, og ta ham på fersken?

 

PS: Anmelde frekk oppførsel? Litt vanskelig å finne noen paragraf for det, så glem det. Vikepliktsbruddet derimot er noe hvor jusen er klar.

Endret av Svinks
  • Liker 1
Lenke til kommentar

PS: Anmelde frekk oppførsel? Litt vanskelig å finne noen paragraf for det, så glem det.

Hmm, frekk/uforskammet oppførsel slik som disse to ungdommene utviste kan vel muligens komme innunder hva straffeloven sier om provokasjon?

 

Juskyndige må gjerne korrigere dette dersom jeg tar feil.

 

Vet jeg beveger meg litt OT nå, men hvor mye provokasjon skal en person tåle før provokasjonen krysser grensen til straffbar?

 

Anonym poster: af4b079ed594d996c0339ca85bc15933

Lenke til kommentar

Tja...mange nok anmeldelser gjør jo sitt til at politiet kan bli opmerksom på vedkommede.

Du er sikkert ikke den eneste han har køddet med.

 

Viss han da blir stoppet pga ett manglende blinklys og de får på skjermen sin at han har 15 anmeldelser på seg får grisekjøring, vil de nok ta seg eeeeeeeeeeekstra god til til å se etter at bilen er i forskriftsmessig/forsvarlig stand.

 

Men........

Sannsynligvis slipper han nok unna med bøllefaktene sine desverre.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...