Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jeg går i 10. klasse og har søkt på vanlig studiespesialiserende (allmenn) til neste år. Jeg har ikke helt bestemt meg for hva jeg skal gjøre videre, men har ting i tankene som sivil ingeniør. Fikk tilbake karakterkortet i dag også, og jeg har 5,2 i snitt med 6 i både matte og naturfag. jeg interisserer meg for ting som data, elektronikk og den slags. Har lyst å finne meg en jobb innenfor IT, men vet ikke om jeg skal, programmere, arbeide med å lage nye ting eller noe helt annet.

 

jeg har vurdert å studere datateknikk på NTNU, men jeg vet ikke helt. noen tips til andre studier som passer for meg? om du trenger mer info, bare spørr!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest medlem-82119

Teknologisk sett så vil det bli en oppsving på nano, og funksjoner med NFC, 3D, augmented reality osv tror jeg vil øke og øke. Nettmessig er det jo fokus på nettskyer, og tror at man i løpet av noen år slutter å bruke pcer til fordel for enkle og billige enheter som kobles til nettskyen.

 

Underholdningsindustrien tar aldri slutt, og både sony og microsoft kommer vel med nye maskiner som skal ha sine spill.

 

Sikkerhetsbransjen trenger stadig mer folk som kan stoppe virus, malware, spyware og utvikle sikre transaksjoner og nettbruk.

 

Går man bredere så vil det åpne seg enorme markeder innen BRICS landene (Brasil, Russland, India, Kina, Sør-Afrika) og språkkunnskaper mot disse (Spesielt kinesisk) men også arabisk kan gi fordeler med tanke på global handel og industri.

 

Facebook kommer vel snart med egen mobil, egen tv og eget alt mulig og google + sprer seg også med egne google tver osv. Dette er plattformer som etterhvert vil bli altomfattende. Man ser hvordan apple jobber med Icar bilen. En gang vil du stå opp fra facebook senga, kle på deg facebook klærne etter å ha dusjet i facebook dusjen. Så spiser du facebookmaten du har bestillt gjennom facebook og kjører facebookbilen til facebookjobben. Alt med en evig strøm av facebook oppdateringer overalt.

Her er det markeder for å utvikle programmer og funksjoner som sikrer at folk er på facebook HELE tiden.

 

Ser man lengre så er det sammensmelting av menneske og maskin som er mest fasinerende. Man vil utvikle overganger som gjør at man kan smelte sammen menneske og maskin. Tenk f.eks når vi kan kjøpe oss en drøm som blir lastet inn i hjernen mens man sover. Pornoindustrien kommer til å blomstre.

Eller oppgradere sansene slik vi oppgraderer hardware. En gang vil internett være en del av alle, og man er alltid online med konstant tilgang til alt dets innhold.

 

Energiutvikling er videre viktig. Nye kraftverk er på gang, norge skal kanskje starte emd barrium kraftverk. Batteriteknologien trenger også utvikling. Kanskje er global trådløs strøm noe å satse på, dvs at ale dippedubbene kan hente strøm overalt når som helst.

 

Miljømessig så er det intr. kunstige trær som skal plantes, fattige skal ha rent vann og mat. Jorden skal 20-30 doble sin produksjon og byene skal ut i vannet med tiden.

 

Så har vi jo transport. Ikke plass til alle når hundre milliarder skal på jobb samtidig. Nye transportmetoder må utvikles.

 

Fedme og helse. Vi går mot en æra hvor alle dør av overvekt tilslutt. Man trenger noen som kan finne opp slankepottisen og slankedusjen.

 

Rusmidler. Mange trenger å ruse seg, og man trenger trygge rusmidler uten bivirkninger. Alkohol som ikke gir bakrus, narko som ikke gir overdose elelr helseskader osv osv.

 

Noen tips ihvertfall.

Lenke til kommentar

Velg realfag på videregående, så er alle dører åpne. Du har mange år igjen på å velge. Men Ankh sitt innlegg er egentlig ikke så veldig nyttig - selv om det jo er veldig interessante tanker. Å spå framtiden er vanskelig. Mange har gått på en smell fordi det virker som framtiden trenger enormt mange folk med x utdannelse, og så viser det seg at det ikke var slik likevel, ting tok en annen retning osv.

For noen tiår siden var for eksempel typograf ansett som en utdanning med voldsomme yrkesmuligheter, god lønn, sikkert arbeid osv. For mediene var på frammarsj, det ble bare behov for flere og flere typografer. Det gikk ikke så veldig bra, for å si det sånn... Så å velge utdanning ut fra hva som er "taktisk lurt" for framtidig yrke er ikke en særlig god idé. Velg det du synes er interessant! Om du liker realfag og matematikk, så er det kjempebra. Da blir du sivilingeniør eller tar en annen realfaglig utdanning. Om du er interessert i det du driver med kommer du til å gjøre det bra, og da skal du se du får jobb - en jobb du trives med.

Bruk tiden på videregående til å føle på hva du liker, finne ut hvilke muligheter du har osv. - så spør du deg igjen i 3. klasse hva du vil gjøre etterpå.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Jeg vil også anbefale at du tar personlighetsanalyser som disc, sollum osv og bruker resultatet til å vise hvilke jobber du passer til.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg har sett litt på utdanning.no, og jeg synes det høres interesangt ut med drift og vedlikehold av systemer og forskning :) er dette noe jeg kan fordype meg i når jeg går på dataingeniør linje ? og er lønnen grei?

 

Jeg har sett litt på utdanning.no, og jeg synes det høres interesangt ut med drift og vedlikehold av systemer og forskning :) er dette noe jeg kan fordype meg i når jeg går på dataingeniør linje ? og er lønnen grei?

Lenke til kommentar

Jeg hadde denne samtalen med en rådgiver på ungdomsskolen:

- Hvilke fag liker du, og hva kunne du tenke deg å jobbe med når du blir stor?

* Liker egentlig realfag og gym, ikke så glad i historie og norsk - spesielt nynorsk missliker jeg. Jeg vet ikke hva jeg vil bli når jeg blir stor.

- Da bør du søke på allmenne fag, så holder du alle dører åpne.

 

Jeg skulle ønske jeg hadde hatt denne samtalen med en rådgiver på ungdomsskolen:

- Hvilke fag liker du, og hva kunne du tenke deg å jobbe med når du blir stor?

* Liker egentlig realfag og gym, ikke så glad i historie og norsk - spesielt nynorsk missliker jeg. Jeg vet ikke hva jeg vil bli når jeg blir stor.

- Har du vurdert elektrikker? Du vet at du kan ta elektrikker og velge allmenn påbygning? Ellers finnes det linjer hvor du får fagbrev og generell studiekompetanse.

* Herregud, det har jeg aldri tenkt på. Det hadde vært konge å lære elektroting! Jeg digger jo å skru på elektriske ting! Slipper jeg nynorsk og historie da?

 

Digresjon fra min side. Jeg synes det var alt for mye fokus på å få folk til å velge allmenne fag på min ungdomsskole. Tror de hadde en generell regel om at enten var du "skolelei" og da måtte du gå teknisk fagskole - ellers "måtte" du gå allmenne fag.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...