Gå til innhold

[Løst] Flytter utenlands, må ha god laptop


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg skal flytte utenlands for å studere i starten av September i år og må derfor ha meg en god laptop jeg kan stole på! Problemet mitt er da at jeg samtidig som å være gamer ikke har noe sansen for store og glorete gaming laptopper ala Alienware MX-serien.

 

Laptoppen skal være med på forelesninger og brukes til notater, men jeg vil også gjerne ha mulighet til å kunne spille nye spill på den, selvfølgelig ikke på maks.

 

De kravene jeg helst vil at den skal oppfylle er som følger:

 

- En minimalistisk stil over det hele

- Stillegående

- Selvfølgelig er batteri tid en viktig faktor

- Mulighet til å spille nyere spill ala Guild Wars 2, Battlefield 3, Torchlight 2 osv, ikke nødvendigvis på full pupp

- Full HD 1920x1080 oppløsning.

 

Det er mulig jeg krever mye, men jeg håper på det beste. Har for det meste kun erfaring med stasjonære så laptopper har aldri vært helt mitt område.

 

Vil helst at prisen stopper rundt 15 000 kr, merk dog at maskinen vil bli kjøpt etter jeg har flyttet utenlands(England).

 

Setter stor pris på all hjelp! :)

 

Edit: Kan legge til at jeg har kikket på Asus G75VW, men er litt små usikker da den virker veldig stor og tung.

Endret av xxTJxx
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Asus G55, eller Multicom Kunshan P150E. Du vil være bedre tjent med en 15-tommer hvis du skal bruke laptopen i forelesningssaler o.l.

Også Multicom Xishan W150E er et alternativ - ikke en laptop rettet mot gamere i første rekke, men likevel med en spillestyrke som mange nok vil være fornøyd med.

Lenke til kommentar

Etter det jeg har forstått så er Multicom et norskt merke og ettersom jeg ikke skal bo i Norge kommer jeg ikke til å trenge norsk tastatur og jeg vet ikke hvordan det hadde blitt med eventuell service hvis det skjer noe, men bortsett fra det så ser Multicom maskinene veldig attraktive ut.

 

Men jeg har også kikket på Asus G55 som du nevner.

Endret av xxTJxx
Lenke til kommentar

Hvor er det du skal oppholde deg da? Jeg kan godt finne andre leverandører til deg hvis du vil, Multicom-maskinene er bare et merkenavn som er satt på bærbare produsert av Clevo, importert til Norge gjennom Multicom, du finner akkurat samme maskiner under andre merkenavn i andre land.

Lenke til kommentar

Jeg skal oppholde meg i London, hadde satt pris på om du fant noen av disse der. Har du selv noen erfaring med multicom pcer?

 

Edit: Kan jo også nevne at jeg ikke nødvendigvis er så interessert i SSD, men heller god lagringsplass.

Endret av xxTJxx
Lenke til kommentar

Ja, jeg har en selv. Ettersom jeg ikke fraråder deg å kjøpe en, så skjønner du sikkert at jeg er fornøyd :)

 

Clevo resellers in the EU.

 

Her finner du opplistet Clevo-forhandlere i Europa, inkludert en 5-6 i England. De har alle forskjellige merkenavn, og til og med modellnavn. Men det er grunnleggende samme maskiner som du finner hos Multicom.

 

Av de engelske er det vel lettest å anbefale PCSpecialist eller PwnPC.

Endret av thomit
Lenke til kommentar

Min er en eldre modell (3 år!) som ikke føres lengre, men den var på topp både på prosessor og skjermkort da den var ny. Den heter D900F, og var en forløper til X7200, og senere P270. Stasjonær prosessor/hovedkort, GTX 280M skjermkort, som var det beste som var å få den gangen. Kjører fremdeles de fleste spill helt kurant, men de aller mest krevende går ikke på absolutt max innstillinger. Men dette er ikke lenger relevant.

Endret av thomit
Lenke til kommentar

Ok, må si jeg er imponert over disse laptoppene igrunn.

 

Har et spørsmål som jeg har sett og det er at disse PCene kan du velge "95% gamut" på skjermen...må ærligtalt si at jeg ikke har den villeste anelse om hva det er.

 

Satt dog sammen en på PCSpecialist som dette:

 

Full HD LED skjerm

Intel i7 quad core i7-3610QM(2.30GHz)6mb

8GB Samsung 1333Mhz DDR3 memory

NVIDIA GeForce GTX 670M - 1.5GB DDR5 Video Ram

1TB WD, 8MB cache 5400 rpm

vanelig dual layer dvd drive

Gigabit LAN & killer 1102 wireless gaming 802.11N network card

 

Dette vil da til sammen koste 1 175 pund eller i overkant av 11 000.

 

Mulig jeg velger å gå for en litt kraftigere prosessor, men hva syntes du? Beklager at jeg spør mye, men er ikke veldig stødig på laptop og har blitt mindre stødig på PC generelt de siste årene :p

Lenke til kommentar

Jeg personlig ville ha gått for enten GTX 660M eller HD 7970M som skjermkort. Hvorfor? De er siste generasjon fra både Nvidia og AMD, mens GTX 670M og GTX 675M er forrige generasjon. 28 nm produksjonsteknologi gir forutsetninger for kjøligere og mer strømgjerrige kort. Ville også utvilsomt hatt en SSD som primary harddisk. Har SSD allerede, og det vil aldri bli snakk om å gå tilbake til snurrediskteknologi som OS/programdisk. Nå er forskjellen på ytelsen mellom disse to ganske så stor, så dersom HD 7970M bare er litt dyrere, ville jeg ha gått for det. Eller GTX 680M, som også kommer til å få til disse maskinene om en liten stund.

 

95 % gamut dreier seg om hvor stort fargerom skjermen kan klare å gjengi ... eller hvor mange farvenyanser, om du vil. Er egentlig bare aktuellt for folk som driver mye med foto- eller video-redigering, og en slik skjerm trenger også grundig kalibrering for å fungere optimalt, og den trenger en egen kalibrering for å fungere optimalt med software som ikke er spesiellt beregnet på høyere fargerom enn normalt. Som f.eks. Windows.

Endret av thomit
Lenke til kommentar

Du nevner stillegående som et kriterie, vel under belastning er clevo alt ennet enn stillegående. Clevo er blant de mest støyende maskinene man kan kjøpe. Ved lav belastning er det ikke noe problem da vifta går ved lav hastighet.

Ellers er clevo solid og kvalitetsfylt, men det er tunge/store maskiner. Stort sett komponenter av høy kvalitet (gode skjermer osv) og lite problemer.

 

95% NTSC viser til at skjermen kan vise 95% av fargenyansene i NTSC fargeskalaen. En gjennomsnitt skjerm kan vise 42% av fargene, det finnes også skjermer som kan vise 60% og 72%. Men når annet ikke er nevnt er det oftest standard 42% skjermer som brukes.

For fotoredigering er det en stor fordel at så mange fargenyanser som mulig kan vises.

 

Det er ikke mange % å hente på å oppgradere CPU.

Lenke til kommentar

Mulig jeg velger å putte inn en SSD også, men er det sånn at den optiske driven da vil bli borte? Kan ikke si at jeg har brukt DVD rom på lang tid, men er fortsatt usikker...

 

Akkurat det at den er stillegående er mest med tanke på at jeg vil måtte sitte i forelesningssaler og da ikke vil ha et helvettes bråk fra maskinen, så lenge den er relativt stillegående når man ikke driver med noe særlig annet enn internet browser og word så er jeg ganske fornøyd, akkurat om den bråker en del når jeg gamer bryr jeg meg ikke så altfor mye om.

 

Skal også vurdere det med skjermkortet! :)

 

Edit: ser ut som de eneste skjermkortene man kan velge er:

 

GTX 670M

GTX 675M

HD7970M

Endret av xxTJxx
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...