Gå til innhold

Svimmelhet etter nytt kosthold og "hard" trening


Anbefalte innlegg

hei. har de siste 4 ukene begynt å trene styrke, cardio samt fotball. har også fått ett helt nytt kosthold enn jeg tidligere har hatt. før satt jeg veldig mye inne, å spiste ikke så veldig sunt.

etter jeg begynte med dette føles det som synet har blitt litt dårligere, jeg blir veldig svimmel når jeg reiser meg, spesielt om kvelden. kan også bli uvell etterpå .

drikker mye vann og spiser veldig sunt. bare lurer på om det kan ha noe med at jeg har snudd værdagen helt på hodet, med nytt kosthold og mye trening.

og hva som kan gjøre at jeg blir veldig mye mer svimmel enn jeg gjorde før når jeg reiser meg opp. pulsen kan også bli lav og deretter høy igjen mens denne svimmelheten pågår.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skjønner hva du mener. Hadde slike svimmelheter ganske ofte enkelte perioder. Det kan være blodtrykksfall du får når du reiser deg. Jeg fikk tips om å øke jerninntaket, så jeg begynte med grov leverpostei. Vet ikke hvor sunt leverpostei er for deg da, siden det er din kosthold, men det finnes også jerntabletter. Men jeg er ikke lege, husk det. :)

Lenke til kommentar

Hvor mye trener du? Det kan være et kroppen ikke så godt takler overgangen fra en veldig rolig tilværelse til en aktiv hverdag og at du dermed har trent for mye i begynelsen av livsstilsendringen din.

styrke trener jeg annen vær dag. cardio blir det alt fra 2-4 ganger i uken
Lenke til kommentar

Det høres litt mye ut for en som ikke har vært aktiv før. Jeg er ingen lege, men jeg vil foreslå at du kutter ned til tre økter i uka til sammen. Hvis det bedrer seg, kan du heller legge på en økt eller to etter hvert, når kroppen har fått omstilt seg og bygd opp styrke og kondisjon. Gi kroppen tid til å restituere seg. Mer trening er ikke alltid lik mer framgang.

 

Du sier at du spiser sunnere enn før, men spiser du mer? Når kroppen er i mer fysisk aktivitet, trenger den naturlig nok også mer energi.

Lenke til kommentar

Da bør du i hvert fall prøve å få i deg et skikkelig måltid før og etter trening. Hvis du spiser før trening har du energi til å gjennomføre og prestere optimalt. Hvis du spiser etterpå har kroppen energi til å restituere og bygge opp musklene igjen. Begge deler er viktig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...