Gå til innhold

Ny bærbar til skole - IT. Maks 4000,-


Anbefalte innlegg

Jeg kunne gjerne tenkt meg en ny bærbar pc til skolebruk. Jeg går IT, så jeg driver med en del databasehåndtering, programmering i litt "krevende" programmer og generell surfing, tekstbehandling, osv.

 

Trenger ikke tenke på grafikk, annet enn at den kan vise nettsider fint(noe alle skulle klare fint i dag?), og håper jeg da heller kan prioritere en litt bedre CPU, mer RAM eller kanskje ha SSD om det lar seg gjøre, da det ofte er innlasting/endringer i store prosjekter med mange filer jeg driver med.

 

Jeg har nå jobbet det første av tre år med en 4 år gammel dell pc vi fikk (nesten) gratis på videregående, og som var budsjett-pc på den tiden, så det meste vil vel være en god forbedring fra den tenker jeg :)

 

Jeg har lest litt på forumet her og sett at de som har blitt mest anbefalt i denne prisklassen er:

- FUJITSU LIFEBOOK AH531 CI3 2.3 4GB/320 15.6" W7P

- FUJITSU LIFEBOOK AH531 CI5 2.5 4GB/320 NVIDIA GT525 15.6" W7P (Noe over budsjettet, men verdt det?

- HP PROBOOK 4530S CI3 2.3 4GB/320 15.6" W7P + VESKE (Også litt over budsjettet)

 

Mulig å finne noe sånt, men (om mulig) med mindre fokus på grafikk og mer fokus på ren hastighetsytelse? Jeg trenger ikke veske som det er med på noen av de, og OS får jeg gratis via skolen, men det er det vel umulig å få kjøpt uten nå?

 

Evt om det er noe på bruktmarkedet kanskje?

 

Mvh Olav B, G ;)

Endret av olavgulb
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tips, hvis du har mulighet til å vente litt :)

 

I og med at det er prosessorbytte på gang hos Intel + at Microsoft skal slippe Windows 8 senere i år kan det godt være at du finner gode tilbud på utgående 5000+ Kr. -modeller til omtrent budsjettet ditt. Tviler på at du vil finne modeller med SSD til den prisen men kjøper du maskin med USB 3.0 kan du jo alltids sette en SSD i eksternt kabinett ved behov.

Lenke til kommentar

Ja, skal se ann hvor lenge jeg kan vente, trenger den jo ikke før skolestart igjen til etter sommeren, men kommer litt ann på når jeg har penger også ;)

 

Men om jeg ikke kan vente til da de nye prosessorene, samt W8, har kommet. Er det da noen av de jeg har linket til som er de mest aktuelle på markedet i dag?

 

 

Mvh Olav B, G ;)

Lenke til kommentar

De du har lenket til har jo overhodet ikke fokus på grafikkytelsen, som du sier? Tvert i mot har de enten kun den innebygde chipen i prosessoren, eller et svakt dedikert skjermkort (GT 525M). Jeg tror du venter deg alt for mye dersom du vil ha en sterk prosessor og SSD for 4 tusen kroner.

 

Disse er de to billigste på markedet med den nye prosessorgenerasjonen fra Intel akkurat nå - og ligger vel allerede på det prisleiet man kommer til å få, for billige laptoper med quad-core prosessor og uten dedikert skjermkort. Men det kommer vel bedre tilbud etter en viss tid.

 

Disse har den sterkeste prosessoren du kan få til (omtrent) budsjettet ditt nå. Ingen av dem har noe mer enn den integrerte grafikkchipen i prosessoren på grafikksiden. Jeg ville ha ungått å kjøpe fra Pixmania, og gått for Fujitsu Lifebook SH 531 hos Dustin. Det er jo stort sett den samme som i din lenke, men uten dedikert skjermkort - noe som ikke betyr så mye, i det skjermkortet knapt nok er noe sterkere enn den innebygde chipen i det hele tatt ;)

Endret av thomit
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...