Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Meget ustabilt internett, trenger hjelp til å lokalisere feilen.


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg har den siste måneden eller kanskje enda lengre, hatt enorme problemer med internettlinjen i huset mitt, eller det vil si jeg tror det.

 

Noen ganger har jeg normal hastighet og normal ms/ping, men oftest har jeg over 1000 ms/ping og alle spill blir totalt umulige å spille. Jeg trodde først feilen lå hos min internettleverandør og jeg ringte de og klagde over dette problemet, de sa de ikke kunne noen feil på linjen og at feilen måtte ligge hos meg. De foreslo at jeg skulle kjøre en kablet tilkobling, så jeg gjorde dette, da gikk det fint...enn så lenge.

 

Det tok f*** meg ikke lange tiden før problemet var tilbake og jeg fant ut at det ikke spilte noen rolle om jeg kjørte trådløst eller med kabel til pc'en. Jeg ringte atter engang og forklarte, og denne gangen kunne de også se at jeg hadde unormal høy ms, så de sendte en ny router til meg.

 

Etter at jeg fikk denne, gikk det bra i underkant av en uke, og jeg trodde problemet hadde forsvunnet med den gamle routeren, men så feil kan man ta, problemer er tilbake. Jeg ringte tilbake idag, og de kunne denne gangen ikke finne noen feil, og at de mente at feilen måtte ligge hos meg, siden de kunne se at linjen var tilbake til normalen med engang de restartet den.

 

Da er mitt spørsmål, finnes det noen program som kan hjelpe meg å finne ut om det er hjemme hos meg feilen ligger? Er det pc'en min som fucker opp linjen? Hva kan gjøres? Blir generelt glad for alt som kan hjelpe meg i denne meget frustrerende saken,

 

Kan poste noen spesifikasjoner om dette på noen måte skulle være til hjelp for dere.

 

Jeg bruker en TP-Link TL-wn822n trådløs adapter, siden det er uaktuelt for meg å legge kabel til hvor pc'en står.

 

PC:

Intel i5-2500k

Gigabyte GA-Z68XP

Corsair XMS3 1600Mhz 8GB

MSI GeForce GTX560ti

 

Det skal sies at jeg ikke hadde dette problemet før etter ca 4mnd'er etter at pc'en var i hus. Har scannet for virus og fant ingen, samt at jeg har lastet ned NetLimiter som jeg sjekker når ms'en går til helvette, og den viser ingen tegn til at noe som helst bruker mer linje enn hva det skulle.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Selv tror jeg ikke det er routeren, siden den er 2 uker gammel, men man vet jo aldri. Jeg ble mer skeptisk til nettleverandøren, var inne på facebooksiden dems, og der var det ikke mye godord å lese. Virker som det er mange som har problemer med stabilitet hos NextGenTel :/

Lenke til kommentar

Du bør prøve å finne årsaken til at responstiden øker så mye.

Med ADSL så vil man kunne komme opp i høye verdier om man belaster linjen kraftig.

 

Har du f.eks 10/1Mbit linje og belaster linjen opp med 1Mbit vil trolig ping stige opp mot 1000.

Det er nok at man har på bittorrent, spotify e.l.

 

En annen ting som kan påvirke er om man har mange forbindelser mot internett.

En bittorrent kan sette opp så mange forbindelser at routeren "krasjer". Dette skjer fordi CPU i router(modem) overbelastes.

 

Løsningen på disse problemene kan være å sette ned antall forbindelser i software. Du kan laste ned netlimiter for å begrense hastighet til programmene.

 

Alternativt kan man sette routermodem i bridge (slik at det fungerer som et modem) og så logge på med en stabil router bak. Tips stabil router: Asus RT-N56U og htttp://ngtforum.net

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...