Gå til innhold

Kommentar: Gjør deg klar for superskjermer


Anbefalte innlegg

Det er tungt nok bare å vise animasjoner og videoer i så høye oppløsninger, for ikke å snakke om spill.

Bevegelige bilder vil ikke ha like godt utbytte av høye oppløsninger som ting som står i ro. F.eks tekst og foto. Det kommer av at oppdateringsfrekvensen er mye tregere enn bevegelsene som skal vises. Med andre ord hopper de bevegelige delene av skjermen så store steg mellom hvert bilde at man gjerne kunne brukt brøkdelen av pikseltallet. Bare tenk dere 4000 piksler i bredden og hvor lang tid en horisontal bevegelse over skjermen måtte vært for å bare flytte seg én piksel mellom hver oppdatering. Flytter det seg raskere så kastes "bevegelsesoppløsningen" bort. Svaret på spørsmålet ditt må altså bli at heltalls nedskalering er helt ok for både video og spill. F.eks kan en skjerm med quad full HD spille av filmer i full HD og spill i full HD fremfor å gå i sirup eller tømme batteriet på null komma niks med full oppløsning. Men til 2D er altså høye oppløsninger lite krevende og har større reell nytteverdi.

Går det an å få det til ved å skru opp frekvensen noe voldsomt Simen1?
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 1 måned senere...

Jeg sitter ca 2,5 meter fra min 42" og det er ganske vanskelig å se forskjell på 720 p og 1080 p filmer. men på ca 1 meters avstand er det ikke nok med 1080p heller.

 

Men er nok noen år til noe bedre, til en brukbar pris blir tilgjengelig. Med tanke på alle 4K filmene og videokamerane som er tilgjengelig i nær fremtid.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...