Gå til innhold

Uteblitte premier i konkurranse


Anbefalte innlegg

Hei

For en stund tilbake var jeg med på en vervekonkurranse i en norsk interesseorganisasjon. Det var ingen tvil om at jeg hadde vunnet, men jeg har allikevel ikke fått noen premie. Jeg fikk beskjed om at jeg sikkert hadde vunnet, men at de måtte telle opp ant. vervede. Hovedpremien hadde en verdi på rundt 4000 kr. Senere hadde det skjedd en del feil med medlemssystemet som måtte fikses opp i. En ansatt måtte rydde opp i dette med registeret før jeg kunne få noen premie. Hele tiden fikk jeg forsikringer og lovnader om at dette skulle de se på, og at jeg skulle få hovedpremien.

 

Jeg ventet tålmodig, men fikk plutselig beskjed av lederen av organisasjonen at jeg ikke hadde krav på premien lenger. Det hadde gått for lang tid. Hun var ikke ansvarlig for avtroppende leders tidligere vervekonkurranse. Det betyr at over seks premier fra den offentlige vervekonkurransen ikke har blitt delt ut og kommer heller ikke til å bli delt ut. Jeg sa at jeg hadde budsjettert med denne premien, men ble fortalt at det ikke var særlig smart, og noe jeg absolutt ikke burde ha gjort. Det kunne være at jeg fikk 1000 kroner. Vervekonkurransen skulle aldri ha blitt startet opp med så dyre premier, fikk jeg beskjed om. De kunne derfor ikke med god samvittighet gi vekk de lovede premiene. Jeg må nå spør sentralstyret i organisasjonen om jeg kan få premien.

 

Har jeg krav på denne premien? Har de andre ververne krav på sine premier? Hvor langt tilbake kan denne saken strekke før den blir foreldet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis en organisasjon har lovet en vervepremie så er det i utgangspunktet organisasjonen som har lovet og står ansvarlig for gi ut vervepremien i etterkant. At en organisasjon har skiftet styre eller ledere er i utgangspunktet uvesentlig. Hvis det nåværende styre/leder mener det forrige styret/leder har gått ut over sine fullmakter må de eventuelt kreve sine utlegg refundert av tidligere styre/leder, etter at de har levert ut vervepremier.

 

Foreldelsesloven sier i paragraf 2 at den alminnelige foreldelsesfrist er 3 år.

 

Se http://www.lovdata.n...790518-018.html for hele foreldelsesloven.

Endret av what_no2000
Lenke til kommentar

Jeg mener nok du har rett, en annen ting er om du får rett :-)

 

Jeg ville nok startet med å sende et brev til sentralstyret, forklare situasjonen og be sentralstyret ta stilling til saken. Dersom de kommer frem til at de ikke vil gi deg denne premien, må du vurdere hvor mye tid du vil legge i det. Du kan starte med å ringe forbrukerrådet å spørre om råd.

 

Men det finnes ingen klagenemnder, eller slikt for dette. Så om du ikke kommer noen vei, ved å sende e-post til dem og/eller ringe. Vil du måtte bringe saken inn for forliksrådet.

Lenke til kommentar

Jeg sendte en mail til forbrukerrådet. Dessverre var ikke dette noe de kunne hjelpe meg med. Skulle det ha blitt noe videre ville det ha vært forliksrådet jeg hadde måttet gått til. En annen ting eg jo å gå til pressen. Fortelle dem hva som har skjedd, og da kan det være at flere enn meg minnes på at de har blitt snytt for premien sin. Det er ikke så kult med dårlig publisitet. Nå er jeg veldig glad i organisasjonen også, det er det eneste problemet. Jeg vet at økonomien ikke er helt på topp, men allikevel skulle det ikke ha gått ut over meg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...