Gå til innhold

Severdigheter i Amsterdam


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Du burde gå handlegaten som går fra Sentralbanestasjonen til Dam square, her finner du også kandinsky som er verd en tur! Viss du tar en taxi å spør etter beste utested så får du kjempe bra tips, vi ente opp på heineken experience som var utrolig bra!

 

Vær oppmerksom på grupper med mennesker som spør om veien som har kart, der vil en av dem gå bak deg mens de spør om veien for å stjele!

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Anne Franks hus, hvis historie interesserer. Red Ligth district som er litt merkelig for oss nordmenn å se, men noe som kanskje er verdt å få med seg, tar jo ikke lange tiden å se. Kanal cruise er også en koselig ting å gjøre, der du kan enten bare slappe av å se på omgivelsene eller sitte å høre på info en guide gir deg. Og en del "Coffe Shops" er det jo også :)

Lenke til kommentar

Var der med fagforeningen min i høst og bodde i samme område. Jeg kjørte kanaltur, besøkte Anne Franks hus, Madame Tussauds og bymuseumet, alt sammen helt greit men ikke noe som tok av for min del. Det mest interessante å besøke er Red Light District, som er som en slags fornøyelsespark for alt som har med sex å gjøre; prostituerte, strippeklubber, live sex shows og sjapper med porno og sexleketøy. Jeg gikk mest bare rundt og så på jentene, men onkelen min var på en klubb med forskjellige opptredener, hvor det blant annet var en dame som presset en dildo inn i seg for så å skyte den tvers over rommet ved hjelp av bare vaginalmusklene. Veldig kult.

 

Foruten RLD synes jeg egentlig ikke det er så mange grunner til å besøke Amsterdam, for ellers er det mest som en hvilken som helst middels stor europisk by og alt man kan se eller gjøre der finner man i større skala i andre byer. Paris og London har bedre museer, Venezia har bedre kanalturer, Berlin bedre natteliv osv.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Da jeg var der i fjor fikk jeg med meg både Madame Tussaud og et litt mer interessant teknisk museum enn Teknisk museum som heter Nemo. Sistnevnte var et vell av aktiviteter for barn og voksne i alle aldre, og med et soltak på toppen som går for strand (selv om det ikke er sand eller vann der oppe), men en del solstoler og servering av drikke.

 

Eneste som var kjedelig med Amsterdam var at vi var der på Dronningens dag (rundt månedskifte april/mai), noe som førte til at alle innbyggerne var ute hele dagen (crowdy!) og det nesten ikke fantes steder å spise.

Lenke til kommentar

Foruten RLD synes jeg egentlig ikke det er så mange grunner til å besøke Amsterdam, for ellers er det mest som en hvilken som helst middels stor europisk by og alt man kan se eller gjøre der finner man i større skala i andre byer. Paris og London har bedre museer, Venezia har bedre kanalturer, Berlin bedre natteliv osv.

 

Ehm, bedre natteliv en Amsterdam? ja det kommer vel helt ann på hva du ser etter, jeg hadde ikke dratt til Berlin istedenfor Amsterdam, men igjen, så er jo jeg ute etter kvinnfolk å dop, så Amsterdam er da 1 prioritert for meg, vil jeg på museum så kan jeg dra til Paris eller London, vil jeg ha dop damer å galskap så drar jeg til Amsterdam :)

 

Edit, Jeg vet Berlin er god plass å feste, men det er ikke helt det samme som Amsterdam.

Endret av Yoshii
Lenke til kommentar

Rijksmuseum er såvidt jeg husker fremdeles stengt for oppussing, men jeg har nærmest oppfattet det som en fordel: de har fremdeles en liten seksjon med kjente mesterverk på utstilling, i en langt mer intim setting enn det en er vant til.

 

Den som ikke er vant til museet eller kunstmuseer generelt slipper følelsen av overveldelse ved å skulle se tusenvis av malerier, de mer rutinerte får en kunstig beskrankning som tvinger frem konsentrasjonen. Jeg synes også bildene i større grad er i sitt rette element i de mindre lokalene: riktignok er kunsten forlengst konvertert til nasjonale symboler, men opprinnelsen var det øvre borgerskapets forfengelighet.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Botanisk hage som du finner like ved Meester Visserplein kan være interessant. Litt lengre østover fra den finner du også Amsterdam Zoo hvor du blant annet kan se kule rosa flamingoer. I tillegg kan jeg anbefale Nemo (Amsterdam's teknisk museum) som ligger litt øst for centraal station, dog pleier det å kry av barn der.

 

Jeg kan i tillegg anbefale flotation/isolation tank f.eks. her, som ligger like ved Jordaan; et strøk med mange smågater. Lite å gjøre, men mye og se. Om du i tillegg skal til Van Gogh er Vondelpark en fin park å slappe av i.

 

Utenom dette har jeg hørt at Amsterdam Nord, dvs. på andre siden av Nordsjøkanalen, også skal være verdt å besøke, men jeg har selv aldri vært der.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Har vært i Nederland hvert år så vet litt om landet nå :-)

Fine attraksjoner er Nemo som er et vitenskapsenter med mye spennende ting, fra å prøvesmake ting til å holde på med tekniske ting.

 

Du kan nå besøke dronningens slott som er midt i amsterdam ikke langt fra dam square (tror eg). Du har også flere butikker, og sikkert hundre souvenir butikker, der du kan kjøpe masse souvenirer.

 

Er du uten unger kan du jo besøke red light distrivt med forskjellige museum som erotic museum og torture museum.

Lenke til kommentar

Absolutt.

 

Jeg drar dit med en venninne på torsdag og vi skal på både Torture Museum og Erotic Museum. Hvis noen har tips til annet "gøy" et frimodig par kan finne på i RDL utover å se på jentene så hør fra dere, gjerne i form av sleazy klubber o.l. Hvis ikke blir det mest å vandre tilfeldig rundt og se hva vi finner.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...