Gå til innhold

Nokon som vurderer Windows 8 tablet?


LMH

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+3165

Vel, siden du fremsatte påstanden om at man ikke skal si pad og siden du konstant pirker på dette (lite å gjøre?) så får du nesten fremskaffe noe bevis da. Og jo, det er faktisk sånn at iPad legger malen for hva resten gjør. Jeg vet at du er Android fanboy (fra andre tråder) og jeg selv har vel egentlig bare windows/android dingser (med unntak av en AppleTV) men jeg klarer faktisk fortsatt å se at det er iPad som leder an. Hvor får du det forresten fra at pads betyr bind på norsk? Står ihvertfall ikke oppført i ordboken.

Så vist iMac hadde vært ledende på salg av datamaskiner, så hadde det vært ok/korrekt å kalle alle datamaskiner uansett fabrikat "Mac"?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei, vurderer absolutt et Win 8-nettbrett når det kommer. Må da være helt genialt til studier om du kan få noe i samme gate som Transformer Prime med et påmonterbart tastatur. Med Win 8 som gjør at du kan bruke nettbrettet som en vanlig PC, med alt det medfører av tilkoblingsmuligeter osv., og batteritid som forhåpentligvis også matcher Prime, tror jeg dette kan bli en stor hit for de som ikke trenger noen programeringsmonstere til studiene sine.

 

Er det noen som vet om det har blitt annonsert noe slikt? Må da være sannsynlig at noen ville annonsert en slik løsning?

 

Offtopic: Synes det litt trist at trådstarter her tar initiativ til en tråd om dette, og ca. 80 % av svarene er av kverulanter som ikke kan finne på annet enn å krangle om hva nettbrett skal kalles?

 

Frostie

Lenke til kommentar

Tester W8 på en Acer W500 og det fungerer overraskende bra ytelselsmessig. Er langt foran Tegra2 brettene i generell ytelse til tross for at Win8 er et "tyngre" OS.

Metro IE yter veldig bra som nettleser og OSet flyter bra.

Er ikke helt venn med Metro enda mtp multitasking og mangelen på apps gjør det vanskelig å bedømme workflow i metro.

 

Desktop interfacet er som i Win7, sørgelig på tablets, men det fungerer jo på et vis.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg er litt usikker på hvor godt Win 8 tablets kommer til å slå an, men Win 8 har jo forsåvidt visse fordeler fremfor konkurrentene iOS og Android. Windows er fortsatt et stor merkenavn, og folk flest bruker jo Windows i andre sammenhenger og vil dermed kanskje føle at det er naturlig å gå for Windows også i tabletsammenheng?

 

Jeg håper Win 8 lykkes sånn nogenlunde i allefall, siden jeg ikke tror markedet har godt at at iOS og kanskje etterhvert også Android dominerer så alt for mye i nettbrettmarkedet. Kunne vært greit å ha flere alternativer å velge mellom rett og slett, pluss at konkurranse mellom aktørene i bransjen pleier å være en god ting.

 

Kommer i allefall til å følge med på hva som kommer av Win 8 tablets selv, blir spennende å se hvor bra de lykkes på innholdssiden med tanke på skreddersydd tablet-programvare fremover. For min egen del er det først og fremst utvalget av kvalitetsinnhold, først og fremst apps, som vil avgjøre hvor interessant Win 8 vil være.

 

Microsoft er jo kjent for å satse ganske friskt på akkurat slike ting, se bare på hvor mye penger de har bladd opp for å sikre seg et godt utvalg av innhold på Xbox-plattformen sin gjennom årene vha ekslusivitetsavtaler, oppkjøp av utviklerfirmaer osv. Ser ikke bort fra at det blir samme greia med Win 8 på tabletsiden, selv om jeg kanskje ikke er så imponert over hva de har oppnådd på Windows Phone-fronten på dette punktet så langt. Så igjen, jeg er rett og slett usikker på hvor godt dette OSet vil slå an i nettbrettmarkedet, spesielt pga utfordringen de har med tanke på det store forspranget iOS og Android har opparbeidet så langt.

 

Ja, for det kan i allefall ikke være "writing pad" Apple hadde i tankene når de gikk for iPad-navnet. Her kan du se en relevant definisjon fra Oxford Dictionary:

 

pad

 

3a number of sheets of blank paper fastened together at one edge, used for writing or drawing:

she sketched something on a big white pad

Men du synes kanskje et nettbrett minner mer om et damebind enn en skriveblokk?

 

Og det er forøvrig ikke bare Apple som bruker begrepet "pad" i elektronikkbransjen. Hørt om touchpad? Gamepad? Trackpad? Notepad? Asus Eee Pad? :)

Endret av Juke
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...