Gå til innhold

Letteste utdanning til beste jobb?


carpsdi

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg er da en gutt som starter på vgs.

Tenkte å ta en linje som var lettest utdanning (kanskje ferdig med vgs så kan jeg starte å jobbe?). Får 3 i snitt, og kan ikke få verdens høyeste universitets utdanning av det.

 

Hvilken jobb er lettest å utdanne seg i, tjene utrolig mye (f.eks 1 mill i året..? haha ikke seriøst, men over 600 000), uten å måtte bruke 5-8 år ekstra på universitets tull for så å finne ut at du allerede er 26 år før du starter å jobbe..

 

Noen ideer?

 

Håper på svar!

Om det er no du lurer på, så bare spør :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du skal ha store tanker om du tror en lønn på 600k året er realistisk uten utdannelse forbi VGS..

 

Realiteten i dag er at det er svært få uten høyere utdannelse som tjener stort mer en 300k, og det å få over 350k selv etter 3årig høgskole heller ikke veldig lett. Ikke før man får noen år på beina at lønn stiger..

 

Skal du ha mest mulig penger kontra utdannelse vil jeg tro fisker er hva man bør satse på...

 

Men så har det litt slik at jo mindre utdannelse for mer lønn ofte har noe med seg: Høyere risiko..

Fiskeskøyte kan være svært farlig.. Storm, falle over bord, båten synker, mye maskineri ect. Ellers er også oljebransjen et sted å se på.. Men igjen samme opplegg..

 

Siden du er gutt har du mulighet for en stor fordel: Jobbe med barn. Det er stor manko på mannlige arbeidere innen skole/barnehage/psykiatri ect så her er det muligheter for å få jobb rimelig enkelt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er et uslåelig tilbud, og det er flygeleder. Kom deg igjennom videregående, ta hvilke som helst fag som gir deg generel studiekompetanse, og få minst 4 i snitt. Etter det er det kun et år teoritisk utdanning, deretter et år med betalt prakisis. Etter du er ferdig med det vil du starte med en lønn på 600.000++, og tjene mellom 600.000-1.000.000 innen bare et par år.

 

Dog utifra det du skriver i førstepost virker du som en jævlig latsabb, og med lik innsats som du har nå vil du ikke ha sjangs til å komme deg igjennom flygerledelseutdannelsen.

 

Men hvis du faktisk gidder å gi deg selv et spark i ræva, så er dette en gullmulighet for en sykt bra betalt jobb, og man tjener ikke penger uten å gjøre en innsats, men dette er nok den minste innsatsen som kreves for en så bra lønn.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

ingen som forstår at man får ikke mye penger av å sitte på ræva i lang tid. du kommer deg ikke videre. man kan ikke kjøpe seg erfaring. god lønn får man over tid. man blir drittlei av å sitte på ræva. dagen blir bare en forpliktelse der du heller vil være heime. men så har man så lang fri at man blir lei. alle trenger variasjon i arbeidslivet.

 

velg et yrke du trives i og har rom for mer lønn over tid. noen steder krever man at man tar på seg mer ansvar som f.eks. bas, mellomleder, teamleder, formann osv. jeg kan si deg at, du kan forlate havet, men havet forlater aldri deg. havet er der alltid, offshore kan du gå til når som helst. de store selskapene, offshore, vil ha personer med ingeniør utdanning eller personer med fagbrev/fagskole og erfaring. noe av det værste man finner offshore er småe juplinger som trur de kan alt og er der bare for lønna og lang fri. hvem trur du står for den største arbeidsulykke andelen offshore og på verft?

 

hvis du er skolelei som jeg antar du er så antar jeg også at du vil begynne å jobbe. de fleste av denne typen vil jobbe og ikke sitte på ræva, men det er noen som trur at i arbeidslivet så er man helt frie og kan gjøra hva de vil. først når man er fagarbeider så blir man friere over tid, så lenge sjefene stoler på deg. start på land og jobb deg oppover. det er veldig mange som søker seg inn som lærling på offshore, men nåløye for å komme inn er veldig liten.

Lenke til kommentar

Noen som har tips til jobber på offshore, som IKKE krever noe komplisert høyere utdanning, som f.eks. ingeniør ? Kan man ikke jobbe med logistikk offshore ?

 

offshore kan være mye. tenker du på skipsfart eller rigg?

 

fullt mulig med erfaring og fagbrev eller lignende. les alle de titalls offshore trådene i Annen utdanning og Andre jobber fanene på forumet.

 

se på offshore forum, offshore.no, teknisk ukeblad/avis, maritimt forum, maritimt magasin, norsk skipsfart, skipsrevyen +++

Lenke til kommentar

Noen som har tips til jobber på offshore, som IKKE krever noe komplisert høyere utdanning, som f.eks. ingeniør ? Kan man ikke jobbe med logistikk offshore ?

 

offshore kan være mye. tenker du på skipsfart eller rigg?

 

fullt mulig med erfaring og fagbrev eller lignende. les alle de titalls offshore trådene i Annen utdanning og Andre jobber fanene på forumet.

 

se på offshore forum, offshore.no, teknisk ukeblad/avis, maritimt forum, maritimt magasin, norsk skipsfart, skipsrevyen +++

Takk for tips.

Det kan egentlig være rigg og skipsfart, det har ikke så mye betydning, sålenge det ikke er på land.

Tenker på noe jobb sånn som ikke krever at du blir skitten på hendene og må bruke skutrekker til hverdag, eller risikere livet sitt på elektriske annlegg

(ikke ment som at det er noe negativt å være elektriker).

Har f.eks. vurdert skipsfart og logistikk linjen men så spørs det om jobbene man får i etterkant kun er landbasert. Renhold som ble nevnt over her er jo sikkert et alternativ, men det er ikke en jobb som faller i min smak...

Endret av Iceman22
Lenke til kommentar

Det lar seg for så vidt gjøre å komme et godt stykke uten å bli skitten på hendene, men da må man gjerne veie opp på andre måter – for eksempel utdannelse.

 

Arbeidsgivere driver ikke veldedighet: betaler de en høy lønn er det fordi få andre gidder eller klarer å gjøre en oppgave. Når trådstarter mener han ikke har noen ekstraordinære evner å spille på står innsatsen igjen som eneste farbare vei mot ekstraordinær betaling.

 

Offshore-jobb presenteres ofte som den magiske løsningen; riktignok tjener mange uforskammet mye penger på kort tid på sokkelen, men mange ender opp med å aldri komme inn, andre holder ikke ut særlig lenge. Forventet snittlønn blant de som en gang i tiden bestemte seg for å jobbe offshore er langt, langt lavere enn snittlønn blant de som faktisk er offshore.

Lenke til kommentar

Lastebilsjafør. Krever ingen spesiell utdanning, bortsett fra lappen.

Du kan sitte på ræva hele dagen, høre på P4 og godte deg med pølse og cola på landets flotte bensinstasjoner.

Får du fast jobb, eller mange oppdrag kan du fort tjene 400k+ i året.

 

Du kan også registrere deg på nav med 10 barn. Så får du et lass med penger i kontanstøtte. Så kan du fortsette med å sitte hjemme og klø deg i ræva mens du spiller call of duty eller bf... (På eget ansvar)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Alle utdanningene er jo vanskelige for sitt felt, du kan ikke si at et studium er lettere enn andre. Det som avgjør graden er hvor interessert man egentlig er i faget.

 

 

Få deg truck setvikat(10tonns+) og jobb på kai. Selv om det er mye ubekvem arbeidstid, er det ikke umulig å tjene over 500.000+. Har jeg hørt

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Noen som har tips til jobber på offshore, som IKKE krever noe komplisert høyere utdanning, som f.eks. ingeniør ? Kan man ikke jobbe med logistikk offshore ?

 

Svært få ingeniører som jobber offshore du...

 

Hvis du vil jobbe offshore med kort utdanning kan du f.eks. velge mellom (Utdanningstid er i parentes):

 

Elektriker (2 år)

Mekaniker (2 år)

Prosessoperatør (2 år)

Automatiker (3 år, men bare 1.5 læretid)

 

Ja ...

Lenke til kommentar

Hvorfor ikke prøve seg på 3-årig ingeniørutdanning? Ta en bachelor i petroleumsteknologi på f.eks. Universitetet i Stavanger med spesialisering i boreteknologi eller petroleumsproduksjon. Da er sjansene relativt store for en "behagelig" jobb offshore, i alle fall om du søker jobb i et service- eller underleverandørselskap som f.eks. Aker eller Halliburton. Stor mangel på folk med oljekompetanse de neste årene. Dog krever dette et snitt på ca. 4,8 (medregnet realfagspoeng) samt at du tar matte og fysikk på VGS. Kanskje ikke helt det du hadde tenkt deg. Du kan også få rundt 4,3 i snitt på VGS, og så vente noen år og spare opp alderspoeng. Snittet, kombinert med realfagspoeng for fag som kreves for ingeniørfag, kombinert med alderspoeng, gjerne kombinert med poeng for folkehøyskole/førstegangstjeneste, kan fort gi et snitt på rundt 5, nok til de fleste ingeniørutdanniner bachelor.

 

Truck og lastebil er nevnt. Truckførerkurs koster ca. 7000kr, lastebillappen koster ca. 30-40 tusen kroner. Du kan få begge disse gratis gjennom førstegangstjeneste (som jeg skal), tar trucklappen denne uken faktisk. Om du skal jobbe som yrkessjåfør må du ha yrkessjåførutdanning, dette er ca. 140 timer som igjen koster ca. 40 tusen kroner.

 

Elektrikere, rørleggere osv krever yrkesfag (det vil si 2 år yrkeslinje, så 2 år lærling med lønn), disse tjener vel relativt godt, og du kan søke deg offshore. Risikomomentet er der alltid offshore, uansett hva man jobber med.

 

Uansett hvordan du snur og vender på det er sannheten denne: Enten må du ha en etterspurt kompetanse (med eller uten utdanning), eller så må innsatsen kompensere opp. Ettersom du åpenbart ikke ønsker å satse, bør du prøve å ta utdanning i noe som folk faktisk trenger, det vil si real- eller håndtverksfag. Ikke tull bort tiden i samfunnsfag og estetiske fag, f.eks. bachelor i filosofi.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...