Gå til innhold

[Løst] Bordstativ med VESA-feste


srbz

Anbefalte innlegg

Jeg har en PC-skjerm med 100 x 100 mm VESA-feste. Jeg ønsker å snu denne på høykant (portrait), men skjermen har ikke pivot.

Jeg ønsker derfor å bruke VESA-festet til å montere en tredjepartsløsning, men jeg finner ikke noe kurant i diverse nettbutikker.

 

Jeg leter meg grønn her, og setter stor pris på tips :)

 

edit: Bare for å ha det helt klart snakker jeg altså om et borstativ (fot) med VESA-feste, ikke et veggfeste. VESA-standarden (100x100) er slik at jeg kan montere den på høykant selv om foten ikke nødvendigvis er eksplisitt beregnet for det slik jeg har forstått?

Endret av srbz
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fant en her (litt ned på siden) - "Neo-Flex skjermfot, opp til 7,2 kg".

Datablad.

 

Eneste er at jeg er ikke spesielt keen på å betale flere hundre kroner for funksjonalitet jeg ikke trenger (pivot etc) ettersom jeg egentlig bare trenger å kunne feste på en skjerm som støtter VESA 100x100. Festeanordningen er jo kvadratisk og kan monteres slik jeg vil, sånn sett trenger jeg bare et enkelt stativ. Tips mottas fremdeles med takk ;)

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Fant samme fot hos Dustin. Koster meg 415 med studentrabatt, 529 uten. Jeg går definitivt for den til en slik pris smile.gif

 

Nesten ett års bump, men jeg er ute etter akkurat det samme, å lurte på om du er fornøyd med denne foten?

Eneste jeg har funnet på norske nettbutikker som ikke koster 3 ganger så mye som skjermen er verdt.

 

edit: Ser nå at det er jo nesten 2 års bump :p

Endret av Complexity
Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

Følger opp med ny necrobump i tilfelle noen andre lurer:

 

Ja, det må jeg si jeg er, til mitt bruk. Jeg har to (relativt kjipe, egentlig) 24" skjermer som jeg bruker i hovedsak til surfing, spilling, video og skolearbeid (programmering m.m.)

 

Tanken bak dette festet var altså å plassere den ene av disse skjermene på høykant - som er nettopp det jeg har gjort - slik at jeg effektivt har én 16:9-skjerm og én 9:16-skjerm. Primærskjermen er åpenbart den liggende skjermen, mens skjermen jeg har på høykant har endel luddige bruksområder:

- VoIP-klienter med mange brukere og kanaler får plass i ett skjermbilde. I tillegg er klienten synlig mens spill kjører i fullskjerm på hovedskjermen.

- Bedre utnyttelse av skjermbildet, og bedre oversikt, når jeg f.eks. leser nettaviser

- Generelt alle former for lister av (relativt) smal bredde er godt egnet her. Mediespillere, chat-klienter, the works!

- Dette formatet passer langt bedre til visning av PDF-dokumenter. Særlig til skolearbeid er det ålreit å ha oppgaveteksten på en skjerm og teksteditor/programmerings-IDE på den andre.

- Osv osv

 

Foten virker robust og har en viss tyngde slik at den står stødig. Den kan justeres i alle retninger (snurres på bordet, roteres til stående posisjon, vippes frem- og bakover, og heves/senkes), men ettersom jeg kun bruker skjermen min i en fast posisjon har jeg egentlig aldri testet i hvor stor grad den lar seg justere i de ulike retningene.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...