Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Politianmeldelse/ voldtektanklage


StinaStina

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nå er det en vesentlig forskjell på å anmelde noen for voldtekt, og å anklage dem for det. Når straffen for en helt åpenbar falsk anmeldelse er såpass lav, så tror jeg nok ikke virkningen av en falsk anklage om voldtekt i andre sammenhenger vil være så veldig stor.

Endret av Herr Brun
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hva ligger i lovens bruk av anklage? Når det står "eller paa anden Maade søger at paadrage en anden Sigtelse 8 eller Fældelse for en strafbar Handling", så tyder jo det på at det her må være et ønske om å få den andre dømt eller siktet for en straffbar handling. Er det da gitt at uttalelser i en sivil sak om noe helt annet havner inn under dette forbudet?

 

Spørsmålet er ikke om det er straffbart, men om det er "falsk anklage" eller "æreskrenkelser".

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ble bare skremt i går, etter at jeg så at politiet hadde prøvd å ringe meg tre ganger i løpet av dagen. Søkte opp å så det nå.

Vet ikke hva de ville, men har telefonsvarer de kunne lese beskjeder innpå, men det gjorde de ikke. Jeg var på jobb da jeg ble oppringt.

 

Jeg har desverre fire alternative årsaker det kan være for at jeg ble oppringt:

 

blant annet så har jeg vært i en forliksrådsak: der jeg fortalte sannheten om at en motparten i saken hadde voldtatt meg, - uten å fremlegge beviser.

 

En annen årsak er at : Jeg har nettopp datet en mann i noen måneder, og vi to begynte å krangle, og så sa han at han synes jeg sa truende ting, og sjikanerende ting. Noe jeg vet at jeg ikke gjorde. Jeg sa bare at jeg kunne være gravid, og at da skulle han ikke få se barnet sitt. Sa det fordi jeg var sint. Før hevdet han at han kunne få barn, men nå sier han at han ikke kan.

 

En annen årsak er at han som jeg datet... kan ha kontaktet motparten min i saken. Noe han truet med å gjøre. Han som jeg datet og jeg hadde fortalt hveandre indre betroelser om hveandres liv, - begge oss to hadde gjennomgått litt... og nå brukte han alt imot meg, og sa at han vurderte å kontakte motparten og høre hans side av saken. Og da kan motparten ha blitt irritert å anmeldt meg....

 

En fjerde årsak er at jeg har en kamerat som jobber i politiet, men skjønner ikke hvorfor han skal ringe meg fra det nummeret.

 

Kan sjekke ut i det, men tør ikke....

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...