Gå til innhold

12 000 soldater fra USA i Libya.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

Ja du mener det landet som har en strategisk posisjon og masse olje?

Russerne har mer enn nok både olje og gass, og strategisk posisjon betyr lite når krigen utkjempes med intercontintale missiler

 

Strategisk posisjon betyr alt i og med at ICBMer er siste utvei i krigen. Det er trossalt en grunn til at man fortsatt har hærstyrker. Forøvrig så kan man jo spørre seg om Sverige ville stått like fritt om ikke USA hadde stått som motvekt til Russland. Det er trossalt en grunn til at Både Sverige og ikke minst Finland, i likhet med Norge, hadde ganske massive hørstyrker til mobilisering under den kalde krigen.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Presstv.ir har ikke kommet med faktafeil før. Men de refererer her fra en annen avis.

Det er noe jeg betviler.

 

Å forflytte 12 000 soldater er ikke noe du gjør i stillhet. Vi snakker om en hel divisjon, som krever enorme logistiske ressurser. Bare vann i et klima som det libyske vil kreve enorm innsats, kanskje opp mot eller over 100 000 liter per dag. I tillegg kommer mat, vi kan vel regne mellom 300 gram til 500 gram kjøtt eller fisk per soldat, altså 6 tonn mat hver dag. Uten å regne med alt annet enn kjøtt.

 

Så kommer spørsmålet, hvordan i alle dager kommer de seg dit? Med fly? Bruker man C-17 Globemastere får man med seg 100-130 soldater per flygning. Så minst 100 flygninger. Med det som kreves for å få flyene trygt ned på jorda av flygeledere m.m.

 

Har de med seg kjøretøy? Helt sikkert. Men da trenger man også C-5 Galaxy for å få effektiv fart på transporten. Og selv da går det sakte, vi snakker kanskje om en uke med flyvninger for å få alt utstyret på plass.

 

Og dette skal USAF og US Army ha klart å holde skjult?

 

Om det var snakk om en tropp SEALs eller Rangers kunne jeg trodd på det. Men en divisjon med kamptropper?

 

Nja..

 

:)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...