Gå til innhold

Jobbe som politi i utlandet?


Dernel

Anbefalte innlegg

Hei! Jeg går nå mitt siste år på videregående, og skal snart ut i forsvaret. Senere har jeg veldig lyst til å søke meg inn på politiskolen og skaffe meg en jobb innenfor politiet.

 

Jeg har også lyst til å bo i Australia, og lurer på om det er mulig for en norsk statsborger med norsk utdanning å skaffe seg jobb som politi i Australia?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis jeg ikke tar helt feil, så har Australia ganske strenge regler rundt arbeidsinnvandring. Så hvis du ikke har en spesiell utdannelse, som en bedrift kan bruke som et argument hvorfor de trenger akkurat deg, tror det er tvilsomt at du får arbeidstillatelse for å jobbe som politi. Tror ikke det er mangel på politi i Australia akkurat.  

Lenke til kommentar

Mest sannsynleg så blir dette vanskelig, dei fleste land krever at du er statsborger i det aktuelle landet (det er også slik i norge).

 

Men etter eit kjappt googlesøk så ser eg at det finnes unntak, i Alaska er det det åpna for at europera kan bli tatt opp i politiet på grunn av stor mangel av rekrutter. Men dette er under forutsettninga av at du blir statsborger seinare.

 

Dersom du har fullørt norsk politiutdanning så må du i dei fleste land søke om å få utdanninga godkjent i det aktuelle landet, du må nok også rekne med at du må ha ein del kursing blandt anna i lokalt lovverk.

Det går sikkert ann å søke om dispensasjon frå kravet om å være statsborger men dette må du sjekke opp i kvart enkelt land.

 

Det norske politiet har også ein del polititjennestemenn utplassert i andre land, men dette er stort sett i urolige eller krigsherja land i regi av FN.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...