Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Komplisert Jente


Anbefalte innlegg

Heisann, og god jul. Jeg går i niende klasse og sliter litt med å forstå en jente som går i åttende klasse. Har sendt spørsmål til Ung.no og så videre før, på 1500-2000 ord, så jeg skal prøve å holde det litt kort.

 

Jeg møtte ei jente rundt høsten, og la henne til på Facebook. Vi chattet i en god stund, men hadde aldri snakket med hverandre på ekte. Vi hadde litt blikkontakt, men verken jeg eller henne tørte å snakke med hverandre, antar jeg.

Vi flørtet veldig mye med hverandre, eller et tror jeg ihvertfall da, og jeg falt for henne. Etter en stund fikk vi litt kontakt, men dette ble litt tøysete. Vi har aldri snakket "ordentlig" med hverandre, men har hatt kontakt i 2 måneder eller noe sånt. Det er ikke akkurat det du kan kalle kontakt, men vi hilser, har blikkontakt, og smiler til hverandre. Når jeg går forbi henne, sier hun noe fra for eksempel dagen før. Hvis jeg trynet, eller fikk snøball i trynet tøyser hun om det, og hver gang jeg går forbi prøver hun å slå til meg, sparke meg, hoppe på meg, eller bare komme bort i meg. Da tar jeg noen ganger og legger henne i bakken, altså som om hun liker det når jeg tar på henne.

 

Før ferien, hadde vi noen greier med skolene, men fotball. Der gikk jeg forbi henne noen ganger, og vi tøyset litt. Plutselig sier hun at hun trenger hjelp forbi en gutt er litt plagsom, på en tøysete måte. Da svarer jeg bare at jeg tror jeg vet som er plagsom her og smilte. Så køddeslo hun til meg, og etter det vet jeg ikke egentlig hva som skjedde helt, men jeg løp etter henne resten av dagen og "fanget" og bærte henne opp egentlig, mens hun prøvde å komme seg unna. Når jeg ikke var der så hun på meg med et sånt ansikt som prøver å si "Tørr du ikke?" hvis dere skjønner. Tror det var ganske flørtete egentlig. Etter vi dro hjem møtte jeg henne i gangen, helt alene, og det var egentlig den perfekte kjansen til å spørre om nummeret hennes, men siden hun var veldig tøysete og hyper, tørte jeg ikke, selvfølgelig.

 

Alt tyder jo på at hun liker meg, spør du meg ihvertfall, men her begynner det å bli litt komplisert. Før vi fikk kontakt på skolen, chattet vi så si hver eneste dag, men etter vi møtte, fra første dag sluttet vi med dette helt. Det er alltid jeg som tar iniativet når vi chatter, og da er hun veldig "kjedelig" med svar som "Ok", "Ja" og så videre. Men på skolen, smiler vi og tøyser vi ganske mye, noe som forvirrer meg veldig.. På Facebook flørter hun også med veldig mange andre gutter som hun ikke har kontakt med på ekte, med hjerter, "rate meg" og så videre.. Ikke at jeg bryr meg, men på ting som "Lik så rater jeg" får de 10 og et hjerte, og jeg får en 7 eller lignende. Ville ikke sagt jeg er venn med henne, men heller en bekjent. Så det er ikke friends trappen jeg er i.

 

Sendte henne også melding på Facebook med "God jul søta", og der svarte hun bare "Du og =)" ikke ikk enoe mer egentlig. Det jeg da lurer på, er hvorfor gir hun så mange blannede signaler, og tror dere henne er interssert? Hun flørter, eller det jeg tror er flørting, veldig mye med meg på skolen, men vi har aldri møtt utenfor skolen, og jeg har heller ikke nummeret hennes.

 

For noen måneder siden, sa en venninne også til meg "XXX Liker deg", og jeg bare smilte og gikk videre. Senere spurte jeg angående dette på Facebook, og hun sa bare det var kødd.

 

Postet av anonym: 6d4850405870abe19f405691d72d5187

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, jeg skjønner det. Men problemet er at hun er absolutt aldri alene, og jeg får aldri spurt henne om dette. Jeg prøver å spøre henne på Facebook, men da ser jeg disse flørte-greiene med andre gutter igjen, og da blir jeg så usikker, og tørr ikke å spørre.

 

Alt tyder jo på at hun liker meg, eller det sier ihvertfall de jeg har spurt angående dette, men det virker litt rart for meg. Jeg ser helt greit ut, lang og kjekk, men jeg har såsi aldri hatt kontakt med jenter, og er veldig sjenert, hvis du skjønner

 

Postet av anonym: 6d4850405870abe19f405691d72d5187

Lenke til kommentar

Spør henne på Facebook om ikke hun ahr lyst til å finne på noe en dag, bare dere to.

 

Hvis du ikke tar steget videre snart så kommer hun vel til å ta det videre med noen av disse andre guttene hun "flørter på Facebook" med uansett, eller?

 

Bare å kaste seg ut i det, lykke til! :)

 

Det er bedre å angre på noe man i hvert fall forsøkte enn å angre på noe man aldri gjorde.

Endret av TMB
Lenke til kommentar

Du skrev et godt og forklarende innlegg. Det skal du ha ros for i lys av alderen din.

 

Jeg vil si meg enig med de som svarte før meg. Uansett hva du gjør, så må du gjøre noe og ikke bare sitte på baken. Grunnen til at hun ikke er så interessert i å svare på samtaler på facebook, kan være at hun er lei av å vente på at du tar kontakt. Hun forventer at du skal be henne med på noe.

 

Jeg er omtrent 4 år eldre enn deg, men spillereglene forandrer seg ikke så mye på den tiden. Ikke vær redd for å snakke med henne mens andre er i nærheten. Den anledningen kommer kanskje aldri. Jeg kan av personlig erfaring fortelle deg at sjansene endres minimalt selv om andre er i nærheten. Vis at du er uredd. Ta henne i hånden, eller velg den tilnærmingen som føles naturlig for deg. Overse alt annet og andre mennesker som måtte bry seg. Dette er mellom deg og henne. Så spør du om hun vil være med på kino, eller spise is, eller noe annet. Hva du velger å be henne med på, er ikke så viktig.

Endret av Zarac
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Akkurat nå er jeg i utlandet, så jeg får ikke gjort mye nå. Når jeg kommer på skolen kommer jeg ihvertfall til å spørre henne om å finne på noe etter skolen en dag.

 

Vet ikke akkurat jeg kan kalle det for "flørting", men hun skriver ting på veggen hans, hjerter og sånt, og idag skal hun og en fra en annen skole som går i 10. klasse finne på noe. Ikke for første gang altså, hun sier det er en god venn, og de har hatt kontakt ganske lenge, før jeg ble kjent med henne. Så det er ikke noe jeg får gjort mye med uansett.

 

Postet av anonym: 6d4850405870abe19f405691d72d5187

Lenke til kommentar

Er det en ting en bør prøve å unngå så er det nettop alvorlig snakk om følelser, mulig forhold, gnister eller flørting på sosiale medier som facebook. Å snakke om nevnte emner på internett skaper mer frustrasjon enn det er oppløftende, og det blir mer komplisert enn opplysende. Man begynner å lure på hvorfor det har gått hele et minutt uten at du har fått svar, du ser at hun liker profilbildet til andre gutter, og hun svarer deg kanskje ikke. Alt blir komplisert.

 

I en alder av 14/15 (som man vel er i 9.klasse?) er det mye som er spennende og interessant. Man ønsker å prøve mye nytt og utforske seg selv og andre. Etter to måneder kan det godt hende at henne har mistet noe av interessen, og ikke lenger har det samme behovet for deg som tidligere. Kanskje hun føler at du er en venn for henne, fremfor en potensiell kjæreste. Jenter i den alderen er vant til å se filmer hvor eldre gutter tar ansvaret og tar de med på alskens hollywoodkliss. Flere av de er ofte interessert i eldre gutter. Ikke nødvendigvis fordi de er mer moden, men fordi de er mer spennende og det er noe mystisk ved det.

 

Du er nødt til å ta et godt tak i balla. Prøv å unngå at facebook blir deres kommmunikasjonsarena. Ta litt ansvar, og mann deg opp til å prøve å komme videre. Inviter henne med på en tur ut, en aktivitet eller spør om hun vil være med å se en film på kino med noen andre venner. Er dere flere blir det ofte ikke like alvorlig, og man unngår å gå rundt å føle at det er nå eller aldri.

 

Du taper ingenting på å spørre henne ut. Tvert imot vil du sitte igjen med en masse erfaring som i seg selv er gull verdt. En eventuell date, forhold, eller kyss er bare en bonus. Hun virker kanskje som drømmedamen, men alt du gjør de neste årene handler om å samle erfaring du vil få bruk for når du blir eldre. Fysisk kontakt er viktig. Du må vise at du er der, og at du er med henne for en grunn. At hun snakker med andre gutter er nødvendigvis ikke hennes feil. For alt vi vet kan du uten vilje ha gitt signaler om at du ikke er interessert i henne, og dermed har hun snakket med andre gutter. Jenter i den alderen sender hjerter, klemmer og smilyer til omtrent alle gutter utenom at det faktisk er noe i det. Ikke vær redd for at hun har byttet beite. Angrep er det beste forsvar.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Jeg vil legge til at du ikke bør avtale løst at dere skal treffes "en gang neste uke" eller finne på noe "etter skolen en gang". Da blir svaret "ja, sikkert" og dere blir begge tafatte i forhold til det. Finn heller et bestemt gjøremål til en bestemt tid. For eksempel at dere skal se Harry Potter klokka 7 fredag kveld. Eller spille fotball sammen klokka 3 på onsdag. Da får du enten nei eller ja, alt etter hvordan tiden passer for henne, men du slipper å lure på når hun tar kontakt, om du skal ringe og høre i kveld, osv. Det er greit å ha et par alternative tidspunkter i båkhånden i tilfelle det første ikke går, men ikke vær masete. Hvis hun sier nei flere ganger på rad uten at hun selv kan komme på et passende tidspunkt, så betyr det nok at hun ikke vil.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Syntes det var veldig mye vold i dette forholdet! xD Lo litt da jeg leste at du "Legger hun i bakken!" Sikkert ikke voldsomt ment, men jeg tenker slikt! Mer gøy på den måten.. For meg! :)

 

Spør henne over på en playdate ;) Hjelper ikke å si at du ikke tør. Hvis du ikke tør, kommer du ingen vei, og kan gi opp nå. Men du vil vel ikke gi opp? Da må du ta en sjanse ;)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg vil legge til at du ikke bør avtale løst at dere skal treffes "en gang neste uke" eller finne på noe "etter skolen en gang". Da blir svaret "ja, sikkert" og dere blir begge tafatte i forhold til det. Finn heller et bestemt gjøremål til en bestemt tid. For eksempel at dere skal se Harry Potter klokka 7 fredag kveld. Eller spille fotball sammen klokka 3 på onsdag. Da får du enten nei eller ja, alt etter hvordan tiden passer for henne, men du slipper å lure på når hun tar kontakt, om du skal ringe og høre i kveld, osv. Det er greit å ha et par alternative tidspunkter i båkhånden i tilfelle det første ikke går, men ikke vær masete. Hvis hun sier nei flere ganger på rad uten at hun selv kan komme på et passende tidspunkt, så betyr det nok at hun ikke vil.

Enig med Zarac. Ikke spør jenta om ho vil finne på noe, nærmest "kommander" det. Foreks: "Skal lage middag 28., forventer at du møter opp!". Vis at du har selvtillit og bruk kroppspråk og berøring! :)

Lenke til kommentar

Jeg skal få prøvd å spørre henne hjem til meg eller lignende når jeg får sett henne på skolen. Godt mulig henne ikke er alene, noe hun aldri er, men kan jo alltid prøve å spørre om jeg kan snakke litt med hun. Ellers så kan jeg jo spørre om nummeret, så ringe en dag og spørre henne ut.

 

Nå skjønner jeg jo at dette bare er Facebook, og jeg ikke burde uroe meg, men blir så usikker når jeg ser denne flørtingen eller hva du kaller det for mellom hun og andre gutter. På skolen tøyser hun også med gutter, men allermest med meg. Uansett, tror henne var på kino med denne "gode vennen" hennes idag, men skal prøve å tenke at det ikke er noe mellom de. Han går uansett i 10. klasse, og har ganske mange venninner, så sannsynligheten var at han eventuelt skulle gått for 8. klassingen jeg liker, er liten.

 

Det er morsomt, for når jeg har sett henne face 2 face er jeg helt sikker på at hun liker meg, med måten hun oppfører seg på, mens når jeg kommer hjem og ser på profilen hennes forsvinner alt det.

 

Postet av anonym: 6d4850405870abe19f405691d72d5187

Lenke til kommentar

Jeg tror det er viktig å anta at man vil få ei jente. Jeg tror at hvis du virkelig antar at dere kommer til å finne på noe et spesifikt tidspunkt vil det skinne gjennom og du virker dermed også selvsikker og uavhengig. Det vet vi jo alle at jenter synes er attraktivt.

 

Og jeg kan forresten underskrive på at det er ekstremt viktig at du tør å ta initiativ og å få gjort noe. Jeg hadde aldri i verden drevet på med jenta jeg driver på med nå hvis jeg hadde vært en pyse, og ikke turt å "go for it". Det er viktig at du ser lenger enn bare 2 minutter etter du har gått for kysset, for eksempel. Å kysse jenta kan i seg selv være noe helt jævlig å få seg selv til å gjøre, og man kan begynne å svette bare av tanken, men når dere har rota 5 ganger én uke etterpå kan du prise deg lykkelig over at du turte å gå for det kysset som først virket så kleint, så utrygt og så vanskelig.

Lenke til kommentar

Jeg tror det er viktig å anta at man vil få ei jente. Jeg tror at hvis du virkelig antar at dere kommer til å finne på noe et spesifikt tidspunkt vil det skinne gjennom og du virker dermed også selvsikker og uavhengig. Det vet vi jo alle at jenter synes er attraktivt.

 

Og jeg kan forresten underskrive på at det er ekstremt viktig at du tør å ta initiativ og å få gjort noe. Jeg hadde aldri i verden drevet på med jenta jeg driver på med nå hvis jeg hadde vært en pyse, og ikke turt å "go for it". Det er viktig at du ser lenger enn bare 2 minutter etter du har gått for kysset, for eksempel. Å kysse jenta kan i seg selv være noe helt jævlig å få seg selv til å gjøre, og man kan begynne å svette bare av tanken, men når dere har rota 5 ganger én uke etterpå kan du prise deg lykkelig over at du turte å gå for det kysset som først virket så kleint, så utrygt og så vanskelig.

 

Det er det som er morsomt. Når jeg ser henne face to face, antar jeg at hun liker meg og at jeg kommer til å få henne, og da tørr jeg liksom å gjøre noe, men når jeg er hjemme og ser på profilen hennes og så videre forsvinner dette. Dette er vel også fordi hun forestiller seg litt anneledes på Facebook enn det hun er. Litt bitchy mens hun egentlig er veldig søt og beskjeden.

 

Som sagt kan jeg ikke gjøre mye nå siden jeg er på ferie, og egentlig ikke gidder å bruke mye tid eller tenke på det for mye, så jeg skal prøve, eller nei, jeg skal faktisk spørre henne når jeg møter hun neste gang.

 

Men hvorfor gjør dere som hun gjør egentlig, altså flørter og virker veldig interessert på skolen, men så flørter hun med andre gutter på Facebook? Ikke at jeg bryr meg, men tenker bare på det veldig mye. Har også en tråd på Kvinneguiden (Morsomt å se de forskjellige svarene jeg får fra kvinner og menn) og der fikk jeg svar fra en som akkurat hadde samme problem, om at hun ikke turte, og skulle få gutten til å tro at han var "heldig" som fikk hun, og ikke ville virke veldig interessert.

 

 

Postet av anonym: 6d4850405870abe19f405691d72d5187

Lenke til kommentar

Er like gammel som deg. Facebook flørting er ikke noe fett det funker ikke. Snakk heller med henne på skolen :)

Enig.

Dette blir i 90% av tilfellene bare utrolig kleint når dere først møter hverandre i virkeligheten. I tillegg er ting allerede skrevet, så hva skal dere prate om? Hun vet det meste og det samme vet du. Aldri chatt med mennesker på facebook med den intensjonen å flørte med de face to face senere. Det kan som sagt bli bare en utrolig pinlig scene.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Er like gammel som deg. Facebook flørting er ikke noe fett det funker ikke. Snakk heller med henne på skolen :)

Enig.

Dette blir i 90% av tilfellene bare utrolig kleint når dere først møter hverandre i virkeligheten. I tillegg er ting allerede skrevet, så hva skal dere prate om? Hun vet det meste og det samme vet du. Aldri chatt med mennesker på facebook med den intensjonen å flørte med de face to face senere. Det kan som sagt bli bare en utrolig pinlig scene.

 

Vi har allerede kommet forbi den "kleine" fasen der vi hadde masse blikkontakt men ikke turte å snakke med hverandre. Som jeg sa, vi har et litt tøysete forhold til hverandre, og jeg skjønner ikke helt hva hun egentlig prøver å si, siden hun sender masse blannede signaler.

 

Postet av anonym: 6d4850405870abe19f405691d72d5187

Lenke til kommentar
" Etter en stund fikk vi litt kontakt, men dette ble litt tøysete. Vi har aldri snakket "ordentlig" med hverandre, men har hatt kontakt i 2 måneder eller noe sånt. Det er ikke akkurat det du kan kalle kontakt, men vi hilser, har blikkontakt, og smiler til hverandre. Når jeg går forbi henne, sier hun noe fra for eksempel dagen før."

 

Fra førsteposten min.

 

Postet av anonym: 6d4850405870abe19f405691d72d5187

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...