Gå til innhold

Hd tok kvelden i natt.


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Vel som overskriften sier så streika hd`n min i natt. Våkna opp til bios som søkte etter IDE devices..

Aner ikke hva som kan ha skjedd, spesielt siden dette er en nesten ny disk. Kjøpte den for noen få måneder siden, en WD 120 m 8MB chashe.

 

Prøvde å boote, men den finner fortsatt ikke noen disker. Først når jeg kobler ut denne disken, og kjører med mine to andre disker, så "virker" den. Kommer selvfølgelig ikke langt, siden jeg ikke har lagt inn noe OS på disse..

Noen som aner hva dette kan komme av?

Diskene har forøvrig godt med kjøling..

 

Andre specs:

Asus A7n8x deluxe

Xp2100

2x120 GB WD 8 meg

1x 80 GB WD 8 meg

Chieftech Big Tower

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nok en wd som føyer seg inn i rekken.... Bare et par dager siden sist noen posten om død wd disk.

 

Til dere som har wd'r som funker over tid, hvordan får dere det til?

Min erfaring med wd: 4 av 8 har begått mistenkelig selvmord innen 6 måneder, 2 til (av de 8) levde litt over ett år, og 2 som fortsatt lever (en av dem er snart 4 år)

 

-pg

Lenke til kommentar

Min WD 120gb 8mb cache tok halvveis kvelden, den gir masse bluescreens hvis du prøver å skrive til en bestemt sektor eller noe sånt kødd.

 

Hvem vet..? - men jeg vet: AT JEG ALDRI SKAL KJØPE WD IGJEN :woot:

 

Holder meg til godeste samsung/seagate fra nå av, de er både stille og bra - jumper'n til seagate må være noe av det værste jeg har sett, men den bytter man ikke så ofte.

 

Fakk åff Wee Dee :shrug:

 

:evil: SineTwo :evil:

Lenke til kommentar

Har ei kasse på bordet nå som satte sammen for 1 1/2 år siden med WD 80GB...i følge SMART info er den startet/stoppet 900 ganger og har surret over 3000 timer. Eieren er i tillegg mye på lan og det skulle medføre både mekanisk påvirkning og temperatursvingninger...surrer og går fint enda.

 

Etter lesing på forumet og litt rundt kan det kanskje tyde på at WD har litt kvalitetsproblemer med de nye modellene sine?

Lenke til kommentar

Jeg har 3 stk WD 120 GB 8MB i min pc. Den første kjøpte jeg for 2-3 år siden, en til etter et år, og den nyeste er bare en måned eller to gammel. Har aldri opplevd noe problem med de. Dersom en disk "tar kvelden" bør dette være en garantisak så det er jo bare å sende den dit du kjøpte den. Garantien gjelder vel i 3 år på slikt utstyr. Det er selvfølgelig kjipt å miste OS og andre viktige ting men det er jo slikt som kan skje, backup er viktig...

Lenke til kommentar
Garantien gjelder vel i 3 år på slikt utstyr.

 

Gjorde ihvertfall det. I fjor reduserte de store hd-produsentene garantien til 1 år på de fleste modeller.

 

Jeg har for tiden 5 WD disker.

 

WD Caviar 20GB 5400rpm

WD Caviar 80GB 2MB Cache

WD Caviar 80GB 8MB Cache

WD Caviar 120GB 8MB Cache

WD Caviar 160GB 8MB Cache

 

Den med 20GB er ca 3.5 år gammel. 80GB med 2MB Cache er vel litt over et år tenker jeg. De andre er rimelig nye. Faktisk tok 80GB med 8MB Cache kvelden før 6 mnd var gått, med lite bruk!

 

Ellers er det slik at de modellene med 8GB Cache (også kalt Special Edition) har 3 års garanti, mens de andre har 1 års garanti

Lenke til kommentar

Kan en harddiskprodusent overstyre det norske lovverket på denne måten? Det blir jo helt feil.

 

Du blander garanti og reklamasjonsrett. Man har selvfølgelig reklamasjonsrett ihht. kjøpsloven selv om garantien er kortere. Forskjellen for forbrukeren er at det sannsynligvis blir enklere å få godtatt en reklamasjon før garantien går ut.

 

Dermed er det sikkert ikke alle som gidder å ta prosessen med å reklamere ihht kjøpsloven selv om garantien er utgått. Ikke alle kjenner til kjøpsloven heller, dermed blir det i praksis mindre garantiansvar for produsenten selv om man har reklamasjonsrett.

Lenke til kommentar

Garantisak eller ikke... blir uansett mye piss om en disk dør uten forvarsel. (Selv om man har stor mengde backuptape i safen.) Derfor vil man gjerne ha en disk som holder lenge.

 

(Når andre disker dør lager de ofte noen ulyder eller gir dårlig ytelse noen dager i forveien, så man rekker å handel ny disk og kopiere over, men WD'r bare dør helt plutselig!)

 

-pg

Lenke til kommentar

hei

nå synes jeg dere overdriver jeg har to 45 gig wd og en 60 og tre 80 se og en 120 wd se jeg har aldrig hatt noe problemer med de og de 45 gigene er ikke 7200 rpm en gang de begynner og dra på åra lissom.. :yes:

men om se diskene har problemer kan jeg ikke utale meg om jeg har ikke denne infoen :roll:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...