Gå til innhold

Kameramobil til mor med "teknologiangst" ?


Argyros

Anbefalte innlegg

Hallois!

 

Jeg skal kjøpe mobil til min min mor på 54 år.

Hun er ganske konservativ på å ta i bruk ny teknologi, men ønsket nå en mobil med bra kamera istedet for nytt kompaktkamera som nylig gikk i stykker.

 

Siden jeg nok kommer til å måtte hjelpe en del med å lære og ordne mobilen foretrekker jeg android.

 

Har sett rundt på diverse tester osv og kommet frem til Samsung Galaxy S II som beste kandidat.

Vurderer også Sony Ericsson Xperia Arc S..?

 

Er det noen andre mobiler jeg bør vurdere?

Fant også noen gamle tester om Samsung Pixon 12. Finnes det tilsvarende nyere modeller?

 

Bruksmønsteret blir antageligvis ringe, sms, mms og kamerabruk - med kanskje litt surfing osv, men trenger egentlig ikke være så fullspekket mobil som S2, så hvis det er noen mobiler der ute med bedre kamera så er jeg veldig interessert i tips :)

 

 

Cheers!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Iphone er utelukket pga bl.a. itunes og etter min mening dårligere brukergrensesnitt enn android (jeg har bare hatt første versjon iphone selv, men la oss ikke starte en diskusjon om hvilket OS som er best). Det kan vel heller ikke måle seg med kamera på S2? Jeg ønsker som sagt helst en android-mobil..

 

Nokia N8 er vel absolutt prisgunstig, men Symbian OS har jeg ingenting til overs for. Og N9 med MeeGo blir vel ikke særlig satset på videre heller?

 

Så.. noen flere Android mobiler å vurdere?

 

Jevel: Ja ser den er veldig prisgunstig fra 2549,- Arc S koster til sammenligning fra 3108,- og Galaxy S2 fra 3723,- Men kan Arc måle seg på kamera og annen funksjonalitet (laggefri bruk osv..) ? Vet du hva som er hovedforskjellen mellom Arc og Arc S ?

 

Cheers :D

Lenke til kommentar

Forskjellen er liten; Arc S har fått en raskere CPU, 1.4 GHz mot Arc sin 1 GHz. Resten er visstnok optimaliseringer og tweaking av software.

 

Jeg har ingen erfaring med Arc S, men har brukt Arc nok til å ha blitt ganske imponert over totalpakken. Jeg liker designet veldig godt og spesielt skjermen synes jeg er veldig god. Kameraet er ett av de bedre jeg har sett på en Android-telefon, men langt fra perfekt. LED fotolys vil aldri bli et fullgodt alternativ til en skikkelig blits.

 

Skal man ta bilder innendørs med middels til lite lys bør man se på et skikkelig kompaktkamera. Utendørs gjør derimot Arc en veldig god jobb. Både bilder og video blir skikkelig bra.

 

Det skal også nevnes at det følger med et 16 GB microSDHC i pakken fra CDON, slik at du skal lete lenge for å finne en bedre pris / spesifikasjoner-pakke hvis du i det hele tatt bryr deg om prisen. :)

 

-KJ

Lenke til kommentar
Og N9 med MeeGo blir vel ikke særlig satset på videre heller?

 

Joda, PR 1.1 kom nettopp ut, og 1.2 med masse features kommer. Støttes ut 2015, så det bør holde. I tillegg er det et ganske aktivt press med apps om det skulle være nødvendig. Som "ren tlf" er den fantastisk, rett og slett. Konge dekning, bra batteri, trenger ikke gå ut av GSM selv om du bruker nettet mye (veldig rask på nettet med GSM denne...).

 

Anbefaler den definitivt som "jeg aner ikke hva jeg gjør men vil ringe folk" telefon.

 

Kameraet er bra, men ikke like bra som N8 sitt. Then again, det er vel ingen så bra kameraer på noen mobiler.

Endret av Slai
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...