Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Sende alkohol i posten og inn i Norge, og snus motsatt vei


Attityd

Anbefalte innlegg

Det har seg slik at en venn i Finland har bestemt seg for å sende meg ordentlig finsk børst, type 40 %. Jeg har da tenkt å være litt storkar og sende litt snus i posten til en stakkars fyr som lever under EU - forbudet.

 

Er begge disse forsendelsene lovlige? Man kan ikke bli tatt for smugling eller noe?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Smuggling vil det ikkje kunne bli då smuggling krever at du fysisk har med deg varene over grensa, men det kan bli ulovlig import/export.

 

Det er ikkje noke problem å importere brennevin som du får tilsent, problemet er at med fortolling og betaling av alkoholavgift så er det skjeldan dette eigentlig lønner seg. Men dersom dette er finsk kvalitetsvare som du ikkje har noke imot å betale litt ekstra for så kan du importere. For brennevin er alkoholavgifta

6,61 pr. volumprosent og liter, deretter blir det 25% merverdiavgift.

 

Basert på tollvesenets sitt eksempel så vil kostnaden per flaske komme på 280 kroner per flaske dersom vi trekker ifrå innkjøpspris og frakt.

 

Det einaste som eg er usikker på er om du kan importere berre ei flaske eller om du må importere heile kasser (12 flasker). Du kan lese meir på tollvesenet sine sider:

Tollvesenet.

 

Edit:

Eksport av snus til Finland veit eg ingenting om, det er mest sannsynleg lov for deg å sende, spørsmålet er om det er lov å motta forsendelsen i finland. Sidan Finland ligger under EU's forbud mot snus så kan det hende at det også er forbudt å importere for privatpersoner.

Endret av The Avatar
Lenke til kommentar

Sjekker posten innholdet i all post? Vil de åpne en anonym liten pakke fra Finland og sjekke innholdet?

 

Veit desverre lite om posten/tollvesenet sine kontrollrutiner. Dersom eg skal gjette så baserer dei seg nok på stikkprøver der dei åpner pakker, kontroll av mistenkelige pakker og eller kontroll av pakker som blir avslørt av rønkenfotografering av pakken.

 

Sannsynligheten for at akkurat din pakke blir plukket ut er nok heller liten, men det er også derfor boten er relativt høg dersom du blir tatt. Eg vil derfor ikkje anbefale å gjere det på denne måten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...