Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

[Løst] Skiftet router, dårligere hastighet.


Anbefalte innlegg

Hei. Kjøpte meg nettopp en linksys E4200, siden jeg hadde D-DRIT 615 (ustabil møkkarouter). Problemet er at jeg får så dårlig nedlastningshatighet nå. På speedtesten hos itavisen og diverse andre står det at jeg har ca. 45mbit ned og 20-25 opp. Men, når jeg skal laste ned (torrent eller i nettleser), så cappes nedlastningen på 1,3/1,4 MB/s. Har prøvd forskjellige torrenter, forskjellige filer fra forskjellige servere, forskjellige nettlesere. Sitter på kabel.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

post-6164-0-39278400-1321290984_thumb.jpg

 

sjekk uTorrent (eller andre torrent klient instillinger) instillingene og sjekk connection. reduser dette til routeren takler trafikken og gir deg bedre ytelse. ofte blir trafikken så full av små 1kB størmmer fra mange personer på torrent at Routeren ikke takler å huske alle og dermed dropper pakkene og da går det tregere. kjør heller lavere connections og dermed bedre hastighet. prøv å finne den beste balansen for din router.

 

Edit... også et tips er å "Cappe" ut hastigheten slik at du har noe til overs. f.eks du har 20mbit ut så bør du ha 15mbit grense. du trenger kapasitet ut for å få noe inn :p gir du ut 20mbit som da f.eks er maks så får du kanskje bare inn 1 mbit.

Endret av DArkwIng
Lenke til kommentar

Det er både når jeg bruker utorrent og når jeg laster ned via nettleseren.

 

Edit: forstår egentlig ikke helt hvorfor denne routeren skal være så mye dårligere enn den forrige. Den skal egentlig tåle 100 ganger så mye påkjenning/trafikk. Forrige routeren konka ut når jeg åpnet utorrent - det gjør ikke denne.

Endret av Minsc
Lenke til kommentar

har en eldgammel b2 verson av dir-615 som jeg byttet ut med en Netgear 3700 for litt siden, men jeg kunne ikke måle eller merke noen forskjell på hastighet eller signalstyrte, så jeg leverte den i retur.. dir-615 får funke en stund til :) (min er like stabil og driftsikker som en vedovn)

 

Edit:

testet bare 2.4Ghz bandet.. da jeg ikke har 5Ghz adaptere i noen av pc'ene mine

Endret av Dimm
Lenke til kommentar

Problemet er at den jeg hadde mista nett 5-15 ganger dagen (kom an på hvor mye nettet ble brukt), og det er ganske frustrerende ^^ Jeg oppfatter D-link som noe ræl i de fleste tilfeller. Er så mange av routerne dems som er ustabile. Cisco er derimot knall! Skulle bare ønske nedlastningshastigheten min ikke var mongo.

Lenke til kommentar

Det er mye rart i denne tråden. E4200 tåler masse torrent, så stabilitet bør ikke være noe problem.

Det første jeg ville sett etter er om det er satt hastighetsbegrensning i torrentprogrammet.

 

For det andre ville jeg laste ned en torrent som andre kan verifisere gir høy hastighet.

45Mbit bør jo gi ca 5MByte i toorentprogrammet ved max pupp.

 

Pass også på at opplinjen ikke er i bruk til trafikk. Hvis den laster opp mye fra deg eller andre på LAN (WLAN) så vil nedlastingshastigheten lide.

 

Annet man skal tenke på er å sjekke om QoS er påskrudd i routeren og hvilket bredbånd (evt routermodem) som er i bruk.

Endret av Jan Skrotnes
Lenke til kommentar

MEN! Herrejemini :p Haha, beklager. Hvorfor leser ikke folk hva jeg skriver? Blir nesten litt irritert :p

Først og fremst, jeg har aldri sagt at den nye routeren er ustabil (Linksys E4200). Det var D-linken som var ustabil og mista nett. For det andre, nedlastningshastigheten er dårlig i både uTorrent og når jeg laster ned fra nettleseren. Altså - problemet ligger ikke i torrentsoftware'n/torrenten

Det er kun jeg som sitter på nettet, og jeg bruker kabel (ikke trådløst).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...