Gå til innhold

Cx

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Vi er en liten bedrift som skal sette opp kablet nettverk på kontoret (ca 10 pcer og ett par printere som trenger link), fra før har vi bare brukt trådløs.

 

 

Det jeg lurer på er:

Hvilken type cat kabel skal jeg velge? cat5, cat5e, cat6? Hva er fordelene og ulempene?

Ser dette skapet greit ut? Rackskap

Tenkte også på denne switchen, inspill?

Er det mye å tjene på å kjøpe ny router (har standard modem/router som er levert av ISP), evt tips til en bra router for denne typen "small offices" Edit: greit om routeren har trådløs muligheter.

Andre ting jeg må huske på?

 

Har forholdsvis god peiling på nettverksteori, men er ikke helt oppdatert på utstyrsfronten. Kan også en del cisco oppsett, derfor tenker jeg å gå for cisco switch (og router hvis jeg trenger).

 

På forhånd takk for eventuelle svar og tips :)

Endret av Cx
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mitt tips er å ta kontakt med lokale el-installatører for den passive installasjonen. Det er en del dokumentasjon som må gjøres når man kabler i tillegg til krav om TIA-autorisasjon på person/bedrift som utfører jobben.

 

Jeg regner med at dere ikke har behov for overvåkning, vlan og alt ned den gaten, så jeg ville heller kjøpt 2 dumme rackmonterbare switcher og hatt en liggende i backup i tilfelle den første går i stykker. Da har du et "idiotsikkert" nettverk som ikke har funksjoner som spenner bein på manglende nettverksdriftskompetanse og samtidig er så enkelt at det kun er en drop-in replacement hvis den skulle gå i stykker.

 

Det samme går også for routern, få noe levert av ISP som gjør nytten for dere, så slipper dere å ha driftskompetanse på denne.

 

Alt over tar igrunn utgangspunkt i at IT ikke er kjenevirksomheten deres. Pass på at du ikke lager en løsning som gjør at bedriften er avhengig av deg dersom noe går galt. Slike ting skjer alltid når du er på ferie, har langhelg på hytta eller er syk.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...