Gå til innhold

På tide med en oppgradering


Anbefalte innlegg

Skal prøve å gjøre dette til en enkel post;

 

I de siste 2 årene har jeg hatt et Nikon D60 speilrefleks som har gitt meg mange gode og mange dårlige stunder, og i det siste har jeg merket at at jeg selv overgår kameraet og at kameraet begynner å svikte litt på forskjellige områder.

 

Jeg tar ikke mange bilder av ting i bevegelse, men jeg vil fremdeles ha muligheten til det. Jeg tar mye makro, landskap og portrettbilder.

 

For øyeblikket er jeg veldig vant med Nikon. Men jeg har også prøvd diverse Canon-kameraer, og jeg orker ikke begynne en Canon-Nikon krig, men jeg vil vite hva som er et godt "neste skritt" innen fotografering. Vil helst holde meg til Canon eller Nikon. :thumbup:

 

Please help!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva har du av optikk?

Nikon D90 (gjerne brukt) og Nikon D7000 har fordelene at de kan få autofokus med gamle AF-D objektiver uten egen fokusmotor. Ellers er også 5100D et framifrå hus i en litt lavere klasse.

 

Edit: Klarer du prisen på D7000 er det "as good as it gets" for de flestes formål.. :)

Endret av Trondster
Lenke til kommentar

Jeg har brukt mye forskjellig optikk, men for øyeblikket har jeg ikke noen. Jeg har for det meste eksperimentert litt rundt, men har på veien funnet ut at jeg aldri får de bildene jeg ønsker med kameraet - uansett optikk. De er også derfor jeg ikke har kjøpt noe selv - kun lånt. Det er mulig det er noe i veien med akkurat mitt kamera, men bildene blir aldri klare nok. Her hjelper det ikke å forandre ISO-innstillinger, og autofokusen (som for øvrig ikke fungerer lenger) og manuell fokus gir akkurat det samme resultatet. Det er også derfor jeg vil bytte - det fungerer rett og slett ikke lenger.

 

Når det gjelder pris, så må jeg nok si at D7000 ble litt dyrt med objektiv. Jeg er student, så har ikke råd til allverden. Men, jeg skal ut å reise på nyåret, og vil nok mest sannsynligvis kjøpe kameraet i utlandet da det er mye billigere. I og med jeg skal reise, så hadde det også vært fint å kunne filme i HD. Dette hadde noen av kameraene som ble anbefalt!

 

Men for all del - jeg er fremdeles kun hobby-fotograf, så før jeg tjener fett med penger tror jeg nok ikke jeg skal bevege meg så veldig langt opp i prisklasse. :roll:

 

EDIT: Nikon D5100 virket veldig interessant!

Endret av denial
Lenke til kommentar

Når det gjelder pris, så må jeg nok si at D7000 ble litt dyrt med objektiv. Jeg er student, så har ikke råd til allverden. Men, jeg skal ut å reise på nyåret, og vil nok mest sannsynligvis kjøpe kameraet i utlandet da det er mye billigere.

At det er litt billigere i utlandet er det nok ja, at det er mye billigere er vel mer en myte.

 

Husk at du har 5 års reklamasjonsrett i Norge mens reklamasjon på utstyr kjøpt i utlandet kan bli vanskelig.

Lenke til kommentar

Her må du ta to steg tilbake og finne ut hva problemet er. Bildene blir ikke automatisk bedre av å bytte kamera utenom i spesielle tilfeller. Generelt vil oppgradering av optikken gi større forbedringer enn å oppgradere kameraet.

 

Start med å vise oss noen bilder inkludert EXIF informasjonen som ikke er bra nok og forklar hva som er feil på bildene. Da vil vi kunne si om det er kameraet, objektivet eller noe annet som er problemet.

Lenke til kommentar

Jeg har brukt mye forskjellig optikk, men for øyeblikket har jeg ikke noen. Jeg har for det meste eksperimentert litt rundt, men har på veien funnet ut at jeg aldri får de bildene jeg ønsker med kameraet - uansett optikk.

 

...

 

 

Hmmm...

 

Du sier at du ikke får de bildene du ønsker - uansett optikk. Hvis det ikke er noe teknisk feil på kamera, kanskje den beste oppgraderingen du kan gjøre er på det BAK kamera...:-)

 

Hva med et kurs?

Lenke til kommentar

Hva med et kurs?

 

Kurs er fint, men hvis det er åpenbare direkte feil med kameraet som at autofokusen ikke virker spørs det vel om et kurs er riktig sted å starte.

 

Er det noe galt med kameraet og det ikke er mishandlet burde du starte med å klage på det. Det er bra forbrukerrettigheter i Norge og det kan være noe å hente der. D60 er ikke direkte nytt, men heller ikke så gammelt at reklamasjon er utelukket.

 

Skal du oppgradere vil jeg si D5100 er et fornuftig neste skritt. Det er riktignok også en begynnermodell, men ganske kraftig oppgradert fra D60. Det har en av de beste sensorene på markedet og vridbar skjerm som er nyttig i makro- og videosammenheng.

Lenke til kommentar

Har du dreisen på etterbehandling? Råformat, oppskarping, eksponeringskontroll, hvitbalansejustering, fargemetning, teknikker for å fremheve motivene osv?

 

Hvis du føler du har dreisen på dette vil jeg anbefale deg å holde øye med bruktmarkedet på foto.no. Det hender det dukker opp både D90, D5100 og D7000 til veldig gode priser. Jeg hadde foretrukket norsk-kjøpt, brukt kamera fremfor nykjøp i utlandet på grunn av reklamasjonsrettigheter. Ved bruktkjøp får du ofte også med krimskrams som koster en del å kjøpe separat: fotoveske, minnekort, solblendere, filtre etc. Det er også en fordel å ha satt seg godt inn i kameraets funksjoner før man reiser.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Jeg har brukt mye forskjellig optikk, men for øyeblikket har jeg ikke noen. Jeg har for det meste eksperimentert litt rundt, men har på veien funnet ut at jeg aldri får de bildene jeg ønsker med kameraet - uansett optikk. De er også derfor jeg ikke har kjøpt noe selv - kun lånt. Det er mulig det er noe i veien med akkurat mitt kamera, men bildene blir aldri klare nok. Her hjelper det ikke å forandre ISO-innstillinger, og autofokusen (som for øvrig ikke fungerer lenger) og manuell fokus gir akkurat det samme resultatet. Det er også derfor jeg vil bytte - det fungerer rett og slett ikke lenger.

Har du styr på blender, lukker og ISO? Hva er galt med bildene? Skarper du dem opp i etterbehandlingen? Skyter du i Raw?

 

Og - hva har du av optikk i dag?

 

En brukt D90 er et flott kamera å vokse i. :)

Lenke til kommentar

Hei! Takk for mange fine svar! Angående at det er noe feil med det bak kameraet så tror jeg ikke det er det største problemet. Som jeg nevnte tidligere så har jeg også holdt på med Canon-kameraer, og der er det aldri noe problem med manuell fokus. Jeg bruker alltid manuell fokus. Eneste grunnen til at jeg har prøvd autofokus på mitt Nikon-kamera er for å finne ut som skarpheten etc blir noe bedre da. Det blir det ikke.

 

Det har som sagt ikke hjulpet noe særlig å oppgradere optikken, for jeg blir allikevel ikke fornøyd med skarpheten mot det jeg får med andre kameraer i akkurat samme gruppe og prisklasse. Jeg er en ganske vant hobbyfotograf som justerer jevnlig på alt fra blender til lukkerhastighet. ISO og hvitbalanse er også ting jeg justerer mye på. Som regel tar jeg bilder i råformat da dette gir meg flest muligheter i etterkant. Jeg etterbehandler bildene som regel i Photoshop, men det hender jeg gjør det raskt og enkelt i andre programmer. Så kan jeg jo bare nevne at jeg har hatt fotofag på videregående, og at jeg lett klarte å få en 6'er der. Foto er noe jeg holder mye på med. Så jeg vet nok ikke om kurs er så veldig aktuelt. Det er jo selvfølgelig alltid rom for forbedringer, men ikke for disse problemene tror jeg.

 

Jeg skal prøve å få lastet opp noen bilder når jeg får fatt i den eksterne harddisken igjen. Har blitt en del bilder gjennom årene! :w00t:

 

Men dere pirret nysgjerrigheten min ved å nevne bruktkjøp. Jeg er igrunnen ganske skeptisk til å kjøpe brukt (da jeg ofte tenker at det må være en grunn til at personen bytter det ut), men dette er ukjent territorium for min del. Hva bør jeg se etter/styre unna når jeg ser på bruktkameraer? Noen som har erfaring med dette? Takker på forhånd!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...