Gå til innhold

Arbeidsmiljøloven i førstegangstjenesten


xcitu

Anbefalte innlegg

Gjelder Arbeidsmiljøloven(aml) i førstegangstjenesten?

 

Spør fordi jeg er på vakt og sikring i forsvaret. Det er ekstremt mye arbeid til veldig dårlig lønn. Der jeg er vi på vakt 12t i døgnet, hver dag i uken. Begynner snart på min tredje uke på rad og skal ha 3 uker til. Altså 6 uker på, 12t hver dag. Vi veksler mellom natt/dag vakt i periodene som gir oss flere 18t-24t vakter. Dette får jeg 4600 kr for i mnd.

Er ikke ute etter "lønnspålegg" eller noe i den duren, men lurer på om det er noen lov som regulerer arbeidstiden. I forhold til sivilt 100% arbeid, så er jo vi på 200-300% mer.

En annen ting som jeg lurer på er HMS. Hvordan er det i forsvaret? Kan ikke si det er noe særlig HMS der som jeg tjenestegjør i V&S. Å gå 18-24t vakter, for å snu døgnrytmen slik at vi er klar til neste vaktdag, tror jeg ikke er så veldig godt for helsa.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For å si det sånn:

 

Først blir du født. Etter dette begynner den statlige filleristingen.

 

Etter du har opplevd noen få år i barnehage blir du tvunget inn i Statens Institusjon for Tull (les; skole). Her sitter du bom fast i 13 år, før du endelig er fri.

 

Når du endelig er fri kommer staten inn i bildet og skal ha deg inn i førstegangstjeneste. Dette er et program hvor man driter i alt som heter demokrati, solidaritet og nestekjærlighet (som sosialistene vinner valget på hvert #%&&Q# år). Her skal du spyttes i trynet, nedverdiges til du kommer ut (jeg kom ut etter et år) med ingenting igjen enn en bitter følelse, null penger og en personlighet fattigere.

 

Å tenke på HMS, egne rettigheter etc. kan du bare drite i. Her skal staten ha alt. Skattepengene som du skal betale i 60 år fremover er ikke nok, de skal ha kroppen din, personligheten din og tiden din i et år fremover. Siden de sier det. Ikke fordi du vil, men fordi "de" synes det er riktig.

 

Skulle du mot formodning være ute av stand til å gjennomføre driten, kan du slippe. Det er egentlig det beste. Du slipper å bruke et år av tiden din i andres hender. Du er dermed en vinner. Og ikke nok med det! Spiller du videre med årsaken til at du ikke kan gjennomføre førstegangstjeneste (vond rygg er populært) kan du appåtil være så heldig å få penger for å gjøre ingenting. Alternativt får du gratis utdannelse med masse penger per måned (ca 19 000). Nok engang er du en vinner.

 

Vi som ikke er vinnere (som faktisk må gjennomføre militæret, betale skatt og betale egen utdanning) er jo tross alt så godt stilt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Sikker på at du ikke hører hjemme i 60 og 70 tallets California FlinkeFreddy?

 

xcitu - Krever situasjonen at det må være sånn, så blir det sånn. Du har garantert en representat for TMO i din avdeling du kan snakke med, evt ta kontakt med en HTV (hovedtillitsvalg) og hør om noe kan endres.

 

Men for å si det sånn.. Du er i en avdeling hvor du passer på en bom og et gjerde (lettere forenklet). Det finnes mange som har værre stillinger med samme eller mindre søvnmengde men samme lønn som deg. Min rekord er 2 - 2,5 times søvn på en uke med fysisk slit. Eller prøv 3 uker i strekk med totalt 4 netter innendørs.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg kan ikke si jeg kjenner meg helt igjen i Freddys psykedeliske tolkning heller, men det er vel ingen som ikke lider litt av søvnmangel iløpet av en militærtjeneste. Det er jo heller ikke så ille at det er den minste fare for at du skulle lide noe men av det. Militæret har nok egne regler men de kjører ikke folk fra vettet, det har de faktisk ikke lov til.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg kan ikke si jeg kjenner meg helt igjen i Freddys psykedeliske tolkning heller, men det er vel ingen som ikke lider litt av søvnmangel iløpet av en militærtjeneste. Det er jo heller ikke så ille at det er den minste fare for at du skulle lide noe men av det. Militæret har nok egne regler men de kjører ikke folk fra vettet, det har de faktisk ikke lov til.

 

De brøt loven overfor meg. Men det er en heeelt annen historie.

 

Skal sies at teksten over ble skrevet i affekt, urelatert til militæret.

Lenke til kommentar

Rist litt på hodet nå. Du er i militæret, ikke i barnehagen. :thumbdown:

Militæret er på mange måter en barnehage, og det er ikke uten grunn at det blir omtalt som landets største heller. Her lærer man alt i fra hvordan vi skal gå på do, hvordan vi skal kle oss, hvordan vi skal spise og hvordan vi skal oppføre oss.

Endret av -Gudfaren-
Lenke til kommentar

Pft, arbeidsmiljøloven er for pingler.

 

-Gudfaren-: Disiplin kalles det, og det er med god grunn at det er positivt å ha på CVen.

 

Vel, deg om det. Følte at mitt år i førstegangstjenesten var mer eller mindre bortkastet, men nok om det. Ja, for all del. At jeg fullførte førstegangstjenesten teller nok utvilsomt positivt på CVen, men det har nå heller aldri vært et tema foreløpig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...