Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

arbeidsavklaringspenger + studielån?


smøllj

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

For det første skal du ha en arbeidsevnevurdering, herunder aktivitetsplan, utarbeidet etter NAV- lovens §14a.

 

Dernest skal du ha fått informasjon om hvordan du skal ha ført meldekortene dine, du må uansett krysse av for at du er under utdanning/ tiltak på meldekortene dine. Har du krysset av for utdanning/ tiltak og er under et tiltak, er det muligens ikke sikkert systemet fanger opp dette.

 

Etter folketrygdloven §21-3 første ledd har du plikt til å informere NAV om ethvert forhold som kan ha innvirkning på ytelsen din, herunder utdanning.

 

Hvorvidt du har rett til å både være under utdanning og aap er umulig å si ut i fra de opplysningene du oppgir. Har du ikke avtalt med NAV at du skal ta utdanning som et tiltak med støtte fra Lånekassen kan det fort bli en feilutbetaling.

 

Husk at hvis du ikke sier i fra og/ eller ikke fyller ut meldekortene dine riktig kan NAV kreve 10% rente etter folketrygdloven §22-17a hvis det skjer en feilutbetaling. Rentene beregnes etter hva du har fått brutto feilutbetalt. I tillegg vil feilutbetalt beløp bli tilbakekrevd etter folketrygdloven §22-15 første ledd annet punktum.

 

Jeg anbefaler deg å ta kontakt med din veileder på NAV kontoret før du leverer meldekortet ditt. (Regner med at dette ikke er avklart med NAV på forhånd siden du stiller spørsmålet her).

 

Forresten kan man fint overleve på 6800 kr pr. måned. Mange studenter som gjør dette, mange har også deltidsarbeid ved siden av. Ytelser fra NAV skal som hovedregel ikke gå til å finansiere studier for, detter en oppgave for Statens lånekasse for utdanning.

Endret av KVTL
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...