Gå til innhold

Kjøpt Panasonic G3 men sliter med uskarpe bilder


Anbefalte innlegg

Etter lang tids rekognisering og titting i butikker kjøpte jeg i går et Panasonic G3.

 

Har brukt både Nikon og Canon speilrefleks før og ønsket noe mindre men godt. Nå er saken den at jeg sliter med å få skarpe bilder. Noen tanker om hva jeg gjør feil? Har gått igjennom alle innstillinger og prøvd både manuelt og autofokus. Har kanskje fått til et par bilder jeg vil si er rimelig skarpe. Resten er helt ufokuserte.

 

Jeg er jo ikke helt kjent med menyene til Panasonic, og svensk bruksanvisning er ingen høydare heller. Kan jeg ha glemt noe viktig? Eller er det muligens noe feil på optikken?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er to ting som er vanlig fokusfeil.

 

Det ene er bevegelseuskarphet, det får du hvis du bruker for lang lukkertid i forhold til brennvidde, det andre er fokusfeil, dvs. autofokuset legger fokuset på feil plass i forhold til hvor du vil ha fokuset.

 

Det første bøter du på ved og lære deg litt mer angående fotografering, den andre feilen forsvinner også ved opplæring.

Lenke til kommentar

Jeg skulle gjerne lagt inn bilder, men har bare tatt bilder av barn osv som jeg helst ikke vil la komme på avveie/ut på nett ;)

 

Nå er kameraet pakket pent ned. Vi er to som har prøvd, uten å få til brukbare bilder. Har som sagt hatt vanlig speilrefleks før og klart å ta bra bilder med det. Og iA burde iallefall sikre nogenlunde greie bilder? Eller tar jeg feil?

Lenke til kommentar

Sladd bildene og legg ut. Om du ikke vil motta hjelp herifra, så er det meget usikkert at du vil bli fornøyd med noe annet kamera.

 

Er feil på 1 av 2 ting - enten er kameraet defekt, eller så trenger fotografen litt mer tid til å bli vant med kameraet. Og hva med å gi seg selv sjansen til å bli dette?

 

Alternativt, ta fler bilder....

Endret av Alastor
Lenke til kommentar

Takk for svar. Har nå levert kameraet pent tilbake og byttet til det som var 2.valget. En Canon 600D. Har overhodet ingen problemer med bildene nå!

 

Mulig det var brukerfeil. Mulig det var feil på kameraet. Men så mye vanskeligere kan det vel ikke være å bruke en G3 enn 600D?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...