Gå til innhold

Ny PC med SSD - i hvilken rekkefølge skal jeg gjøre dette?


perkh

Anbefalte innlegg

Hei,

 

leste denne artikkelen: http://www.idg.no/pcworld/article216959.ece

 

Samtidig har jeg hentet mine nye PC-deler i posten. Det viktige her er jeg for første gang skal installere en SSD i PC, og jeg er ganske så grønn på dette.

 

HK: Asus p7p68 pro, SSD: Kingston HyperX 240gb.

 

Jeg leser at Sandforce har litt problemer, og ønsker selvfølgelig å forebygge dette. Derfor leste jeg med interesse de siste linjene på PC World-testen, og skjønner at her må jeg gjøre ting på en helt annen måte enn jeg har vært vant med. Kan noen gi meg en rekkefølge av hva jeg skal gjøre, og gjerne tips rent praktisk hvordan dette skal gjøres. La oss si at jeg har plugget i alle ledninger til SSD (venter med å koble til lagringsdiskene, kun OS skal være på SSD), men hva så? Her listen over det jeg må gjøre visstnok:

 

1. Oppdatere firmware på SSD

2. "Man bør også oppdatere Intel Rapid Storage programvaren til intel-baserte harddiskkontrollere til Version: 10.6.0.1022 eller nyere. Dette kan lastes ned fra downloadcenter.intel.com" (direkte fra artikkelen)

3. "Har man hovedkort med Intels 6-serie av brikkesett og bruker Windows, bør man også slå av «Link Power Management» (LPM)på de Serial ATA-portene man har SandForce 2 baserte SSD-er tilkoblet" (igjen direkte fra artikkelen)

4. Stille inn AHCI mode

 

Såvidt jeg kan bedømme, så er det kun AHCI-mode jeg kan stille inn via EFI før W7 er installert? Tar jeg feil? Gjøres alle andre oppdateringer av firmware og drivere via Windoes?

 

Et spørsmål jeg gjerne vil ha svar på før jeg kobler ned min gamle PC: jeg har en Veliciraptor til OS (og kun det) + et par lagringsdisker. Lagringsdiskene funker vel helt greit (dvs de tar med seg innholdsfortegnelsen) selv om jeg bytter OS-disk? Er det noe jeg må gjøre? Overføre rettigheter til en ny profil?

 

Mvh

P.

Endret av perkh
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ville bare satt AHCI/raidmode i bios og lagt inn nyeste intel RST når windows er installert.

 

Er ikkje vits å oppdatere firmware eller gjøre noe annet hvis man ikkje opplever problemer. Som sagt, ikkje alle opplever problemer. Faktisk svært få i forhold til hvor mange som bruker sandforce ssder.

 

Nå er jo Hyperx ssden veldig ny, og har ikkje sett eller opplevd noen problemer selv med den.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...