Gå til innhold

Trenger hjelp til å velge projektor!


Anbefalte innlegg

Jeg har en stue som er ca. 4.5m lang og takhøyde på 3m. Lurte på om en av disse projektorene vill fungere på en slik avstand:

 

http://www.netonnet.no/art/tv-og-bilde/projektor_og_lerret/hjemmekinoprojektor/optoma-hd67ncman90/149279.3122/

 

http://www.netonnet.no/art/tv-og-bilde/projektor_og_lerret/hjemmekinoprojektor/epson-eh-tw450cman90/149283.3122/

 

Blir ett 90" lerret blir for lite på den avstanden? Kom gjerne med forslag til andre projektorer men tenker å holde meg nermt den prisklassen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det ser ut til for meg at du tenker å montere prosjektoren på bakvegg. Noe som alltid er ønskelig. Men etter min erfaring så har denne type prosjektorer meget lite område de kan plasseres på for å oppnå ønsket størrelse. Normalt så bør man stille prosjektoren midt i innstillingene sine og finne avstanden som da passer med størrelsen man ønsker.

 

Etter hva jeg ser på side 64 i manualen så vil en plassering av prosjektoren på 450cm gi ett bilde på 150" i 16:9, noe som er 3.3m x 1.9 meter i størrelse. For 90" så må du ned til rundt 3 meter fra vegg. De har ikke på 90", kun 80 og 100.

 

Den skal takle både tak og bord montering.

 

Det eneste minuset er vel at den kun har 720 oppløsning, og ikke Full-HD. Jo større bilde, jo mer vil dette blir avgjørende. Og til prisen så vil jeg ikke tro elektronikken er god nok til å gjøre om bildene slik at de blir gode nok. Men dette kan løses med en god kilde i 720p oppløsning.

Lenke til kommentar

Takk for et hjelpsomt svar. XD Da må jeg vel invistere i et feste til taket. Ønsker ikke å bruke alt for mye penger siden jeg er en fattig student. Men vil heller ikke bruke penger på noe som gir et dårlig bilde. Noen som vet noe om disse to projektorene? Etter min "research" har jeg kommet frem til at Epson Projektor EH-TW450 ville vært det beste valget.

Lenke til kommentar

Epson er nok det beste valget.

 

De er etter hva jeg vet verdens største på prosjektorer, og kjører hardt på LCD teknologien, og lager alt innomhus, og har dermed kontroll hele veien.

 

Men noe som kan være lurt å sjekke før prosjektorkjøp, er hvor mye en ny lyspære koster. Hvis man planlegger å bruke den MYE, så trenger man kanskje ny pære annenhvert år eller oftere. Enkelte av disse pærene koster 2-3000,-. Altså ikke en normal lyspære man får på Kiwi. Også tilgangen på pære er viktig.

 

Husker jeg kjøpte en Sony bakprojektsjons TV for mange år siden, tok ta med en ekstra pære for sikkerhetsskyld, og denne kostet meg 1600,-, og det var med 40% rabatt. Kjøpte direkte av Sony til vennepris :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...