Gå til innhold

Er det noen veganere her?


Anbefalte innlegg

Jeg lurer på om det er noen veganere her, eller som har bestemt seg for å bli det? :p

 

For de som lurer så er veganer en person som ikke bruker noe animalsk. Verken til mat, klær, sminke eller lignende. Man skal heller ikke bruke ting som er testet på dyr.

 

Dette er IKKE en diskusjon om det er rett eller galt eller lignende. Det er bare jeg som lurer på om det er noen andre veganere her. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Veganer spiser ikke melkeprodukter nei, men både sjokolade og kake finnes uten noe animalsk i, flere mørke sjokolader som du finner på vanlige matbutikker er helt veganske :p

 

Jeg er faktisk ikke helt sikker på om veganere kan bruke penicillin, men siden det i noen tilfller er nødvendig(?) så vil jeg tro at de kan det uten at jeg skal si noe sikkert. Om f.eks en nødvendig medisin inneholder gelatin så er det ikke 'fyfy' å ta den.

Lenke til kommentar

"Man skal heller ikke bruke ting som er testet på dyr."

 

Det burde da gjøre at man ikke kan bruke Penicillin? Dette produktet ble testet på dyr i gamledager. Nesten all medisin er testet på dyr først, så det utelukker veldig mange medisinske alternativer for veganere - dersom jeg tenker rett.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg er som sagt ikke 100% sikker på det med penicillin, jeg kan dessverre ikke gi deg noe svar når jeg selv ikke vet :p Jeg har ikke hatt bruk for det etter at jeg ble veganer, og derfor ikke brydd meg med å sjekke det.

 

Jeg vet bare at dersom det er nødvendige medisiner/legmidler så er det et unntak, men jeg vet ikke om penicillin regnes som nødvendig.

Lenke til kommentar

Om man sier 'jeg er veganer men i sommerferien spiser jeg fisk og til jul spiser jeg ribbe' så er ikke personen veganer, men om man tar nødvendige medisiner som inneholder noe animalsk og/eller er tester på dyr så er personen fortsatt veganer. Dette handler jo ikke om at man kommer til helvete om man spiser fisk eller tar en medisin med noe animalsk i eller som er testet på dyr, men om man er veganer eller ikke?

 

Denne tråden var egentlig bare for å finne ut om det er noen andre veganere her, men så lenge ingen skal krangle så synes jeg det er greit med spørsmål :)

Lenke til kommentar

Siden man er født med 2 typer tenner, planter og kjøtt og man velger å gå bort ifra den ene delen så er det iallefall noe man selv liker og pga hvordan man behandler dyr osv.

 

Synes egentlig det var værre før, tenk all dyremishandling det hadde vært om alle du så rundt deg skulle drepe sin egen middag hver dag.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...