Gå til innhold

Folk og dyr har ingenting på veien å gjøre


Gjest medlem-1432

Anbefalte innlegg

Gjest medlem-1432

Nei. Jeg har like mye rett og være på veien som bilister og syklister. Ikke jeg som skaper farlige situasjoner, det er andre bilister som gjør. I trafikken skal man vise hensyn, være aktpågivende og er selv ansvarlig for egen kjøring. Greier du ikke dette har du ikke noe på veien og gjøre.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

MichaelJacksonEatingPopcorn.gif

Det som irriterer meg er folk i fancy biler som skal parkere på ugunstige steder for at flere folk skal se bilen. Eller det virker hvertfall som om det er målet.

 

Var en på butikken her som parkerte midt i veien inn mot parkeringsplassen, med vegg på den ene siden og en grøft på den andre, noe som resulterte i at 5 andre biler ble innestengt. Dette resulterer igjen at det kommer en jævel i traktor (bor jo tross alt i Enebakk - heyy oooooh) og LØFTER bilen bort. Bilen blir så plassert med 2 hjul på hver side av grøfta som går ved siden av veien.

 

Edit: Trives egentlig hesten med å ha biler susende 29 mm unna seg i varierende hastigheter eller tror du den trives best på grusvei hvor den kan gå uforstyrret?

 

Edit: Jævla kult at dette innlegget her blir med over i tråden da. Jeeeez.

Endret av Demonfudge
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Det endrer ikke det faktum at hester, sykler, mopeder og traktorer er kjøretøy som kjører vesentlig saktere enn biler og motorsykler, og det er en grunn til at de ikke er tillatt på motorvei klasse B.

 

Dette er fremkomstmidler som er beregnet for fremkomst på sideveier/jorder/annet, ikke motorvei. Har du alternative veier å ri på, vær så snill og gjør det. Det er tryggere for alle sammen, både deg, hesten og bilistene. Dessuten tipper jeg hesten trives bedre på et mykt underlag enn asfalt.

 

Alle traktorer burde ha tvunget sorte skilt med gule bokstaver (nyttekjøretøy ikke beregnet for fremkomst på offentlig vei, men som kan kjøre korte distanser der).

Endret av Leo_Khenir
Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432

Det spiller ingen rolle, hesten blir alikevel betegnet som et kjøretøy!

 

"Rytter/kusk har plikt til Œ bruke kjøre-

banen. Det er ogsåŒ viktig Œå være opp-

merksom påŒ at trafikkreglene ogsŒå

gjelder ved anvendelse av skiltforskriftene. Skilt som gjelder kjøretøy

gjelder derfor såŒ langt de passer ogsŒå

for rytter/kusk."

 

 

Leo_: Ja jeg er enig, og holder meg unna traffikerte veier så langt det går, men noen ganger må man ut i trafikken for og komme seg til mer egnede plasser.

 

Og poenget var at hest har like mye rett til og være der som syklister og bilister.

Endret av medlem-1432
Lenke til kommentar

"Det spiller ingen rolle hva andre synes, jeg har retten på min side"? Rimelig arrogant.

 

Edit: Ok, den kom før editen din. Fint at du for det meste holder deg unna veibanen, men jeg mener fortsatt at hester ikke hører hjemme på noen som helst vei.

Endret av Leo_Khenir
Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432

Ikke på noen som helst vei? ikke grusveier en gang? da kommer de fleste hester til og få et kjedelig liv, siden dem aldri får seg ut på tur.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432

 

Edit: Trives egentlig hesten med å ha biler susende 29 mm unna seg i varierende hastigheter eller tror du den trives best på grusvei hvor den kan gå uforstyrret?

 

Igjen, unngår trafikkerte veier så langt det går. Og hvis veien er så smal at bilder suser forbi 29 mm unna, så unngår jeg den veien.

 

Det er relativt sjelden jeg rir på trafikkert vei, det er faktisk bare en trafikkert vei her, det hender jeg må ri på. Det er da for og komme meg til mileslange skogsstier og skogsveier.

Lenke til kommentar

Aller mest irritert ble jeg på ei dame som rei midt i veien på vei mot sverige fra kongsvinger. Jeg og en kompis av meg kom kjørende fra Kongsvinger i en Toyota Supra 3.0l twin turbo med rundt 600hk, skal si hesten og dama vart skremte når vi dro den til sperra når vi kjørte forbi ;) kanskje hu lærte også :)

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Ikke på noen som helst vei? ikke grusveier en gang? da kommer de fleste hester til og få et kjedelig liv, siden dem aldri får seg ut på tur.

 

Tror du virkelig hesten din nyter å høre en haug med biler rundt seg? Det tviler nemlig jeg på.

 

Du har lov å bruke veien, men verken syklister eller hester har lov å være på motorveier. Praktisk sett burde du holde deg til helvete vekk fra alle høyt trafikkerte veier, da en hest ikke kan måle seg med hastigheten til biler. Det du gjør er å sakke ned trafikken og skape potensielt farlige situasjoner.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
En av de fantastiske tingene med disse dyra er nettopp det at de sjelden gjør det - i så fall er det fordi de f.eks. får panikk. Og i et slikt tilfelle som dette hadde DU hatt skylda, ikke "det dumme dyret". JEG blir redd når trafikksvin kjører fort forbi meg, selvfølgelig blir hesten det også!!!

 

Det har med dominans å gjøre, det er ikke noe fantastisk med hester. De er normale dyr. Man kan få en løve til å være like tam som en hest, det har alt med å få det inn i hodet til dyret. Hester er generelt fredelige dyr, de har absolutt ingen grunn til å drepe ett menneske hvis de ikke føler seg truet. Hvilken som helst kan få panikk eller føle seg truet, inkludert mennesker.

 

Det var forøvrig snakk om hester i en veibane, ikke ved siden av en.

 

Jeg tviler på at det finnes mange hestemennesker som liker, eller foretrekker å ri langs veien, men det er nå sånn at hestesporten ikke akkurat er prioritert når det kommer til anlegg av egne ridestier og treningsmuligheter. Veldig ofte MÅ man ri langs veien for å komme andre steder, og NEI - hestene kan ikke kun bli ridd på banen hver eneste dag, og de kan heller ikke bli ridd de samme stiene om og om igjen - de blir lei akkurat som oss.

 

Det er ikke ett argument for å ri midt i veien, veikanten går greit. Akkurat der dyr hører hjemme hvis de skal reise langs en veibane.

 

En annen ting er at hestene, som tidligere nevnt her, beregnes som et kjøretøy av loven og derfor skal gå på veibanen, og holde seg unna gangveiene. Dette driter jeg personlig lang masj i, og bruker gangveien så langt det lar seg gjøre, for det er bare idiotisk. Hester bør regnes som vanlige, gående trafikanter. Bortsett fra at man skal være litt mer obs på hester, er det å møte på en rideekvipasje akkurat det samme som å møte en vanlig gående langs veien. Det er lettere å kjøre forbi en hest som skritter, enn f.eks. en syklist. Og det er ytterst få som traver fort/galopperer langs en asfaltert bilvei.

 

Jeg er enig. Hester hører ikke hjemme på en veibane. Den loven er forøvrig utdatert med over 50 år.

 

Kjør forbi hester som om dere skulle kjørt forbi et lite barn! De er uforutsigbare, selv den tryggeste hest med den flinkeste rytter, kan skvette eller bli redd, og samme hvor lenge rytter har ridd kan hesten bli for sterk hvis den blir ordentlig skremt. En vanlig trafikkvant hest skal ikke ha noen problemer med vanlig, vettug trafikk, men fartsbøller som deg kan ingen være sikker mot, med eller uten hest...

 

Det er idiotisk å skremme dyr bare for å gjøre det. Det startet med at Gypsy irriterte seg over biler i veibanen når hun ridde med hesten sin, i en veibane som ett svar på dette:

 

Syklister. Hold dere til helvete unna veien. Hold dere unna spandexen. Du er ikke Thor Hushovd. Du er ikke Lance Armstrong. Du er ikke kul. Du er forhatt av en hver oppegående billist. Idioter.

 

Det å irritere seg over biler i en veibane når man rir til hest er rimelig naivt i ett moderne samfunn.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432

For alt det andre folk irriterer seg over i den tråden er så mye bedre. :ermm:

 

Og den irritasjonen kan dere faktisk ta med en klype salt. Hvis jeg skal være helt korrekt, så er det at jeg irriterer meg over bilister som ikke tar hensyn i trafikken.

Endret av medlem-1432
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...