Gå til innhold

Nye toppdomener er på vei


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det hadde vært bedre å bare droppe toppdomener, så kan man velge hva man vil ha selv. F.eks.

http://minwebside eller http://min.web.side

 

Ser ikke helt vitsen med at man absolutt skal ha dot et eller annet på slutten.

Dette forslaget ditt var det eneste forslaget dummere enn hva ICANN allerede har bestemt seg for...

 

Hvor usannsynlig mange færre domener blir tiljgengelig med ditt forslag og hvor fantastisk sentralisert blir i så fall internett med det...

 

 

Det blir da ikke færre domener, du kunne fremdeles ha lagt på .com eller .etellerannet hvis du ville det eller noen andre allerede hadde tatt det uten dot

Lenke til kommentar

Enig med bedrifter som kan legge ut relevante sider.

 

Oslo.kommune i stedet for oslo.kommune.no er greit, eller f.eks soverom.IKEA

 

Det fins forsåvidt også endel dum bruk, men så lenge generelle nettsider holder seg til .com, trenger det ikke være så ille.

oslo.kommune.no er 100% semantisk og korrekt. Oslo er en kommune i Norge. Så jeg ser ingen grunn til å bytte dette ut med oslo.kommune. Kommune betyr det samme på norsk og dansk, og dermed blir det full forvirring hvis det plutselig skulle bli kommuner i Norge og Danmark med samme (eller nesten samme) navn.

 

Styrken til nye TLDer er for store firmaer, organisasjoner eller merkevarer som ikke nødvendigvis ønsker å binde seg til ett land, men som synes .com ikke beskriver virksomheten godt nok (den beskriver egentlig ikke en dritt).

 

Edit: Forøvrig skinner det fryktelig tydelig gjennom hvor IANA står når man ser på dagens liste over generiske TLDer, hvor .gov og .mil er helt ubrukelige for alle andre enn amerikanere. Ergo kunne disse domenene godt lagt under .us, men det virker som om amerikanere ikke gidder å bruke det nasjonale TLDet.

Ikke rart flere av dem ikke klarer å sette Europa på kartet. :p

Endret av endrebjo
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Vi skriver ikke http:// og www lenger så det eneste irritasjonsmomentet som gjenstår nå er å glemme om en side er .com eller .org. Kan ikke se at dette bidrar til annet enn å forverre det.

 

"Var det .com? Nei, det var vel .nvidia her.... hmm, nei. Ahh, det er drivere til nvidia jeg skal ha så .drivers. Der ja."

 

Det er flaks at nettleserne har så smarte adresselinjer nå til dags. :)

Endret av TwiiK
Lenke til kommentar

Det er kanskje greit med denne fleksibiliteten noen ganger. De fleste er vel smarte nok til at de fortsetter å bruke .com .no der det lønner seg.

 

Når jeg skal inn på ikea sine sider, går jeg inn på ikea.no uten å undersøke noe først, og det er vel alle oppegående klar over.

Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...

Det her hadde jo vært kult å bruke for en personlig portfolio.

http://fornavn.etternavn - that's it, istedenfor fornavnetternavn.no

 

Ser også folk som har skrevet soverom.ikea, kjokken.ikea etc. Det er en del sider som bruker den logikken allerede. Ta google f.eks mail.google.com, calender.google.com, maps.google.com. Da hadde det jo faktisk vært like greit å bare skrive mail.google, calender.google og maps.google uten .com/no etc. Så kan de endre til images.google, search.google. - Ser jo at ulempen blir å skille mellom .no (norsk versjon), .com, .co.uk(storbritannia), .se(sverige) osv, men det er hauger med andre nettsider som kunne har brukt det og det finnes jo andre løsninger for å skille mellom land/språk.

 

Jeg syns det høres kult ut jeg, men skjønner godt hvorfor det kan bli forvirrende. F.eks Google og ihvertfall de andre store aktørene burde beholde .com/no osv slik at vi finner frem og så heller videresende oss til de nye domenene.

Lenke til kommentar

Det her hadde jo vært kult å bruke for en personlig portfolio. http://fornavn.etternavn - that's it, istedenfor fornavnetternavn.noSer også folk som har skrevet soverom.ikea, kjokken.ikea etc. Det er en del sider som bruker den logikken allerede. Ta google f.eks mail.google.com, calender.google.com, maps.google.com. Da hadde det jo faktisk vært like greit å bare skrive mail.google, calender.google og maps.google uten .com/no etc. Så kan de endre til images.google, search.google. - Ser jo at ulempen blir å skille mellom .no (norsk versjon), .com, .co.uk(storbritannia), .se(sverige) osv, men det er hauger med andre nettsider som kunne har brukt det og det finnes jo andre løsninger for å skille mellom land/språk.Jeg syns det høres kult ut jeg, men skjønner godt hvorfor det kan bli forvirrende. F.eks Google og ihvertfall de andre store aktørene burde beholde .com/no osv slik at vi finner frem og så heller videresende oss til de nye domenene.

 

æøå fungerte visst ikke her :/

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...