Gå til innhold

Kjøp av MacBook Pro, forrige generasjon?


Anbefalte innlegg

Heisan

 

Om ikke lenge tenkte jeg å gå til anskaffelse av en 13,3" MacBook Pro.

Med studentrabatt kan jeg få den rimeligste modellen til rundt 9200,-.

 

Men så ser jeg at det ligger en god del maskiner av forrige generasjon til en rimelig pris ute på finn. Hvordan er forskjellen i praksis mellom den gamle modellen (med enten 2,4GHz eller 2,66GHz C2D prosessor) og den nye med 2,3GHz i5?

Jeg tenker på at om jeg kjøper den gamle sammen med en SSD disk, vil jeg havne på omtrent samme pris som den nye uten SSD.

 

Litt hjelp her ville jeg satt stor pris på. Har aldri hatt en mac før, så vet ikke hvordan de forskjellige modellene er i praksis.

 

Marius

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

i5 som i Sandy Bridge er vel det jeg tenker på ja. Har forstått det sånn at i5 prosessoren som er i dagens 13 tommere er sandy bridge (?).

 

Så var det bruken da... Blir nok en surfemaskin, men ser også for meg at Logic Pro (eller annen DAW) kommer til å bli brukt en del. Samt noe (simpel) bilderedigering kommer det nok til å være. Kunne sikkert klart meg med en MacBook, men er et par ting fra MacBook Pro jeg prioriterer... Blant annet belyst tastatur og unibody konstruksjon.

Lenke til kommentar

Joda, men musikkproduksjon kommer ikke til å være hovedoppgaven. Bare nevnte det, om det skulle være en viktig faktor. Kommer til å bli brukt til det meste tenker jeg. Minne kan jeg uansett kjøpe senere om jeg finner det nødvendig, og det uavhengig av hvilken modell jeg kjøper.

Endret av Mariuslk
Lenke til kommentar

Den brukte maskinen med C2D prosessor og SSD vil føles meget kvikkere enn en ny maskin med i5 sandy bridge og ordinær roterende harddisk.

 

Har akkurat gått over til SSD selv, og det ytelsesløftet er det ikke noe cpu-bytte som kan gi deg.

 

 

PS: Når du kjøper SSD; sørg for at det er en med støtte for TRIM.

Lenke til kommentar

Okay, så om vi sammenligner prosessorene så har de nye i5 mye mer å stille opp med enn de gamle C2D. Det er klart det er lettere å oppgradere SSD senere, enn det vil være å oppgradere prosessor. Det spørs om ikke det blir en 2011 MacBook Pro, evt se etter en pent brukt en. Jeg skal titte litt rundt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...