Gå til innhold

Endelig jages emo-ungene fra Oslo S


Anbefalte innlegg

Trådstarter ødelegger hele denne diskusjonen ved å komme med personlige erfaringer relatert til folk med emo-stil, når det egentlig er bortjaging fra spesifikke benker vi (og artikkelen) snakker om. Så klart det er irriterende med folk som blokkerer innganger og gåstier, men hvis vi skal begynne å ta for oss og kategorisere hvem som gjennom tidene har sperret gangstien vår flest ganger, ja da er det neimen ikke emo'er som tar førsteprisen. Folk må da få lov til å eksistere.

 

Det morsomme er at hvis ikke trådstarter enkelt hadde kunnet kategorisert disse menneskene, som har sperret veien for han et par ganger, som emo'er, så hadde han ikke fått et hat mot menneskene som stod i veien. Men nå, når han har kunnet identifisere hvilken type ungdommer som har sperret veien hans et par ganger, da kan han fokusere hatet sitt. Latterlig.

 

Det at benkene er ment for reisende med NSB er bullshit. Dette er inne på østbane-hallen, alle NSB-reisende har haugevis med benker inne i den store hallen.

 

Igjen: Vi skal ikke diskutere trådstarters gåvei som ble sperret, men bortjagingen fra disse benkene.

Endret av J-Core
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg bruker Oslo S hver eneste dag. Jeg blir ofte provosert av mennesker som ikke utviser normal folkeskikk, og flytter seg når jeg skal ut eller inn en dør. Men det er ikke emo-kids som står for dette 99% av tiden. Det er helt vanlige norske pendlere som stimler seg sammen foran togdøra når passasjerer skal AV. Det er ufattelig provoserende å måtte brøyte seg gjennom denne klamme horden hver eneste dag. Begynner jeg å mislike vanlige norske togpassasjerer som gruppe av den grunn? Nei. Det ville vært tåpelig. Men jeg forbeholder meg retten til å hevde at mange helt vanlige nordmenn kunne trengt et kurs i skikk og bruk.

 

Utlendigner eller nordmenn med utenlandsk opphav er for øvrig langt bedre å forholde seg til. De har køkultur.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Jeg er ofte på Outland og handler tegneserier. Dette er rett ved der emo-kidsa henger. Det eneste de gjør er å ta opp noen benker i et handlesenter tilknyttet togstasjonen. De sperrer for ingen og lager ikke noe bråk. La dem få være der.

 

Når det er sagt, synes jeg stilen deres suger som så mange andre her. Men jeg har mistanke om at argumentet at emoene hindrer folk å komme fram er et vikarierende argument for å skjule egne fordommer.

 

Angående vanskelig framkommelighet på Oslo S er jeg helt enig med Salvo. Det største problemet er folk som ikke eier folkeskikk.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Syns det også er plagsomt at det ofte er røykeplass RETT utafor inngangen til kjøpesenter osv. kan dem ikke bare flytte plassen til et sted hvor man ikke står i veien for folk. er så uffatelig plagsomt å si unnskyld til halve norske befolkning om å passe seg fordi jeg må rekke buss eller skal inn å handle meg mat og lignende

Lenke til kommentar

Begynner jeg å mislike vanlige norske togpassasjerer som gruppe av den grunn?

Jeg hater folk som reiser kollektivt når de gjør det. Fordi det er en daglig konkuranse om hvem som kan tenke minst effektivt. Det hele har gått så langt at jeg gir så langt faen i mine medreisende at jeg ikke lenger går rundt folk som nekter å flytte på seg, jeg går rett frem, og store som små så blir de flyttet med letthet, dette gjelder da spesielt de som samler seg foran dørene når folk skal av, var en kjerring andre dagen som trengte seg på med en gang når det var ~50 pers som skulle av bussen, hun ble med meg ut igjen, og resten av køen bak meg gikk dobbelt så fort etterpå.

 

Det er ingen som blir sure, fordi de er zombies, de tenker ikke, de er ikke oppmerksomme, og de er bare en veihump unna å begynne å sikle. Har til gode på de siste 3 år å få en eneste reaksjon på min oppførsel. Merk også at dette er det eneste stedet der jeg oppfører meg slik, da å vente på at folk skal flytte på seg ikke nytter, det ender bare med at du går glipp av holdeplassen din.

 

Når de ikke tar offentlig transport derimot så har jeg ingenting i mot dem, for da opererer de plutselig som vanlige mennesker igjen, og reagerer på omverdenen sin.

Og samme gjelder med emoer som blokkerer trappeoppganger, jeg kommer til å hate dem når de står 14 stykker og har sutremøte midt i døråpningen ovenfor trappa, om de står intill veggen eller på et passende samlingssted (som det er enormt mange av her i byen, annenhvert kvartal har et torg tilknyttet til seg). Det er alltid like gøy å gå rett gjennom gruppen slik at samtlige av dem må flytte på seg. Derimot om det sitter 14 emoer på en benk midt på torget, eller på plenen i en av de mange parkene, eller om de sitter sammen lengst bak i bussen så bryr jeg meg ikke om dem i det hele tatt.

 

Og jeg tror de fleste i denne diskusjonen er enig i at man hater de som står i veien, og ikke den "kulturelle" gruppen (er det kultur å sutre i kor?)

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Litt på siden av tråden, men jeg bor ikke i Oslo og har lite erfaring med irriterende kritthvite mennesker i sort som blokkerer dører og benker på Oslo S.

 

I Bergen har jeg derimot merket meg at disse trekker ut og henger rundt den blå steinen straks solen skinner. Det er i og for seg et fantastisk sted å henge, ettersom "blåsteinen" som møteplass nesten er forsvunnet etter mobiltelefonens inntreden i hverdagen.

 

Så til det som forundrer meg - hvordan klarer disse melkehvite menneskene å stå ute i 13-14 grader med kald vind uten å ha på seg godt med klær? Og ikke minst, hvordan klarer de å være like melkehvit gjennom hele sommeren?! Kjører de på med sunblock fra 1. februar?

Lenke til kommentar

I Bergen har jeg derimot merket meg at disse trekker ut og henger rundt den blå steinen straks solen skinner. Det er i og for seg et fantastisk sted å henge, ettersom "blåsteinen" som møteplass nesten er forsvunnet etter mobiltelefonens inntreden i hverdagen.

De er akkurat som trekkfugler. Ved den blå steinen om sommeren og borte på Bergen Storsenter når det er vinter, fantastisk fasinerende oppførsel.

Lenke til kommentar

Om dei er ei burde og hindrar framkomsten forstår eg veldig godt frustrasjonen. Det eg slit meir med å forstå er at folk generelt har problemer med folk som berre samlast offentleg for å prate. Kan ein ikkje opphalde seg på ein offentleg plass uten noko anna formål? Er det verkeleg slik at ein må late som ein skal noko forferdeleg viktig heile tida? Eg synest det er merkeleg at folk ikkje kan sitje på bakken i eit hjørne for å prate. Vist dei ikkje blokkerar for nokon så gjer det da ingen skade. Folk er redde for alt unormalt.

 

Ungane gret av feil grunn, stilen deira er heilt urelevant. Vekterar reagerer heilt likt om ei gruppe "normale" folk sit på golvet.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

De blokkerte veien da jeg var i Oslo for litt siden, jeg gikk med en stor koffert men de gadd ikke å flytte seg, så jeg gikk rett på den ene av dem, en spinkel fyr som lukta svette for å komme forbi, og da begynte de selvsagt å grine. (kunne gått rundt dem, men kanskje jeg ville gå akkurat der den dagen)

 

Folk får se ut sånn som de vil, dusje når de ønsker og klage over at samfunnet suger, men de får se å respektere regelverket på offentlige steder. Om de er til sjenanse eller oppfører seg som drittunger, som de som ofte gjør, får de pelle seg vekk til skauen eller kjellern til mødrene sine

  • Liker 8
Lenke til kommentar
  • 7 måneder senere...

Er det ikke vanlig at ungdommer henger ut på kjøpesentrene nå da? Det er vel et trekk ved konsumentkulturen, og det at det er manglende uformelle offentlige arenaer å samles på. Jeg synes det er veldig dårlig med benker og slike ting på offentlige steder, og mener at det kommunen forsømmer sin rolle på det området. Siden vi faktisk er i Norge med regn og snø så kunne de i hvert fall ha hatt noen benker med tak over, det har jeg sett i andre langt varmere land.

 

Jeg synes også det er kjipt når folk stopper i døråninger og prater og slike ting, slik at en må presse seg forbi dem, og de burde for all del bli vist bort på en høflig måte selvsagt, men når byplanleggerne (om det finnes slike) ikke tilrettelegger for andre uformelle samlingsarenaer så må en regne med at folk vil samles inne på f.eks. kjøpesentre.

Endret av Teardrop
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...