Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Tror jeg var døden nær etter å ha drukket alkohol


Anbefalte innlegg

Da jeg var 16 og ganske tynn(normalvektig ifølge BMI), drakk jeg en hel flaske cognac. Jeg ble ikke pumpet. Nå i ettertid har jeg innsett at jeg må ha vært døden nær, da jeg på dette tidspunkt aldri hadde drukket alkohol før, og det er snakk om en halv liter brennevin. Før jeg mistet evnen til å oppfatte at jeg var meg(d.v.s. før jeg glemte resten av kvelden), husker jeg at jeg kastet opp endel. Mye av cognacen ble sansynligvis kastet opp.

 

Har av og til småe angstanfall med tanke på at jeg kunne ha dødd den kvelden. Så mitt spørsmål er: var jeg døden nær?

 

Postet av anonym: d8ef7bafb437d129600f8be14d709163

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

--

trådstarter

 

Det er altså snakk om en halv liter brennevin til en tynn 16 åring som aldri har drukket før. Det er kult hvis dere sier "nope" i håp om å hjelpe meg med mine tanker, men jeg foretrekker sannheten.

 

Hvor mye skal til før jeg hadde dødd? en hel liter?

 

Postet av anonym: d8ef7bafb437d129600f8be14d709163

Lenke til kommentar

Kommer også ann på hvor kort tid du drakk dette. Men ja, det kan ha vært farlig. Tar jeg utgangspunkt i at du veide ca 65 kg, og drakk jevnt i løpet av 5 timer hadde du en topppromille på ca 2,8. Altså ikke dødelig, men svikt i hukommelse. Det sies at en promille på 3 kan være dødelig, men det er vel heller nærmere 5-6 det vil bli farlig. Men folk har fint overlevd med over 7 og uten å ha problemer.

Endret av Nik0
  • Liker 1
Lenke til kommentar

La oss se på fakta.

 

Om du var 65 KG, det var 0,5L 40%.

 

Hvis du drakk hele flasken på 5 minutter ville du endt opp på 3,5 i promille. Over 3 regnes for å kunne være dødelig. Faktisk så har flere personer blitt stoppet for fyllekjøring med over 3, så hvordan folk reagerer på alkoholen varierer.

 

Drakk du flasken over en tid på 3-4 timer, så har du holdt deg akkurat under 3 promille om du ikke hadde kastet opp i det hele tatt.

 

Det er veldig tvilsomt at drikkingen var direkte dødelig i ditt tilfelle. Om du hadde f.eks lagt deg til å sove ute i snøen slik, eller tatt medikamenter samtidig så kunne det vært farlig.

 

 

 

Niko kom litt før meg :)

Endret av Ekinorak
Lenke til kommentar

hvordan skal brukerne på diskusjon.no klare å vurdere om du ville ha død den gangen.

Det blir ganske umulig, så det forventer jeg ikke. Det jeg er ute etter er det man kaller et overslag, eller et estimat.

 

Jeg burde naturligvis ha sagt i første post hvor kjappt jeg drakk, og jeg drakk hele flasken på en time ca.

 

Postet av anonym: d8ef7bafb437d129600f8be14d709163

Lenke til kommentar

når jeg er ute på fylla, drikker jeg som regel 7-10 øl(0,5), og en halv/hel flaske med tyrker(33% 0,75)(gir bort av og til) og jeg får alltid blackouts, husker veldig lite av den kvelden, men blir jo alltid fylt inn om hva som skjedde dagen etterpå, og detta er da relativt mye mere enn du drakk? og jeg veier 70kg

Lenke til kommentar

Eg har verken legeutdanning eller spesielt utbreidd kunnskap om grensene for dødelighet, men vil påstå at du ikkje var så døden nær som du innbiller deg. Svært få døyr som følge av for mykje alkohol over kort tid i den alderen. Kroppen har ganske gode forsvarsmekanismer som hjelper deg, til dømes at du kasta opp. Kroppen har sjølvsagt tatt opp mykje av alkoholen, men ved oppkast kjem mykje ut igjen og.

 

Kjem du så langt at du må pumpes blir det verre. Ut frå det eg har lese blir ikkje pumping brukt så mykje lengre, observasjon og overvåking er vanlegare. Ved alvorlege tilfeller kan det bli brukt respirator.

 

Las ein statistikk om at 600 ungdommar vart lagt inn for pumping i 2004. Det er ganske lite med tanke på kor mange personar som drikk i løpet av ei helg.

 

http://nhi.no/livsstil-og-helse/livsstil/alkohol/alkoholforgiftning-7899.html

 

Eg er nesten meir bekymra for at du heng deg opp i denne hendelsen enn at du drakk mykje alkohol. Du lever i dag og fekk sannsynlegvis ein god erfaring den kvelden, det er det viktigaste.

Endret av Zeph
Lenke til kommentar

Altså en person som har drukket før vil å betydelig større sjanse for å overleve en flaske cognac, men tror ikke du var døden nær :)

 

Vil tro det er sjeldent folk dør av alkoholforgiftning. De fleste drukner i sitt eget spy eller fryser ihjel :)

Endret av MongoMan
Lenke til kommentar

Trådstarter: Nei. Du var nok ikke døden nær.

 

Mongoman:

Det er jo 2 grunner det forsåvidt, så du motsier deg litt?

Uansett, skremmende men dog ikke overraskende og se hvordan alkohol blir uskyldiggjort av noen.

 

Morten21:

Lær deg og drikk med måte, ikke for å bli fullest mulig. Alt for mange nordmenn har misforstått at trikset er og stoppe før du når det punktet. Evt holde balansen.

Med ett slik drikkemønster bekrefter man at alkohol er ett av de stoffene som kan klassifiseres som apedop..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...