Gå til innhold

Hvor kan jeg finne en IT person som kan overlocke pc min i trondheim?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kan du heller ikke si hva slags maskinvare du skal overklokke som kan vi hjelpe?

 

Å betale en i trondheim å gjøre det, tviler jeg på personen tar ansvaret hvis noe ryker.

Altså lett måte med like høy risiko.

 

Dermed ville jeg heller brukt penger på ny maskinvare isteden.

Lenke til kommentar

Å betale en i trondheim å gjøre det, tviler jeg på personen tar ansvaret hvis noe ryker.

Altså lett måte med like høy risiko.

Du vil ikke finne noen som vil ta ansvaret hvis noe ryker da overclocking uansett hvem som gjør det presser maskinvare utover det produsent selv vil garantere for. Hvordan skal da en som ikke har hatt noe å gjøre med produksjonsprosessen kunne garantere for det?(For all del, finner du en som faktisk gjør dette så slå til. Jeg forbeholder meg dog retten til å kalle den/de for idioter)

 

Å kjøpe nytt fremfor overclocking må jeg si er et særdeles dårlig råd da overclocking høyst sannsynlig vil forlenge levetiden til maskinvaren et par år ekstra, med dertil sparte penger. Med det sagt, kommer selvfølgelig ann på hva slags maskinvare det er prat om.

Endret av Vizla
Lenke til kommentar

Å overklokke har jo svært lav risiko så lenge personen som gjør det vet hva han driver med. Men det er selvfølgelig du som eier pc'n som løper risikoen her. Ingen tar på seg ansvaret og stiller seg økonomisk ansvarlig for slikt. Men igjen, er vel ingen som gir seg ut for å være istand til å overklokke bare for å drepe pc'n din. Som sagt, lav risiko.

 

Har en kompis som gjør dette som lørdagskos. Han har klokket f.eks. sin egen og min fra 2,7 til 4 Ghz - stabilt og uten et eneste problem så langt (snart 9 mnd). Og ja, vi bor begge i Trondheim. Ikke umulig at han gidder det for en 100-lapp :)

Lenke til kommentar

Vel, hvis man overklokker og ting går til h**vette så har man ingen garanti. Men man kan klokke ned igjen og returnere hvis noe annet skulle være galt. Men levetiden kortes ikke ned på noen måte.

Høyere temperaturer, spenninger og høyere klokkefrekvenser korter ned levetiden til det meste av elektronikk.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det ligger jo også endel guider rundt omkring, så å kjøre en husmorklokk på egen hånd kan være like greit. Ikke er det spesielt vanskelig heller.

 

Skulle jeg klokket noen andres maskin hadde jeg seff aldri i livet tatt ansvar for noe, selv om det skulle være en kjempetabbe fra min side som gjør at ting ryker. Mao er det egentlig bedre å gjøre det selv, da har du ingen å skylde på dersom noe går galt.

 

Et annet poeng er at stresstesting tar TID, går fort en dag dersom man ikke er kjent med utstyret fra før og ønsker å forsikre seg om at alt er 100% stabilt.

Lenke til kommentar

Hvis du ikke har kjøpt maskinvare som egner seg bra for overklokking i utgangspunktet, så skal man ha flaks for å få noe særlig ut av det. (10% økning i benchmarks er ikke spesielt merkbart etter min mening)

 

Jeg har overklokket alt jeg har av maskinvare, men da har jeg også kjøpt inn komponenter jeg vet er greie å overklokke i utgangspunktet.

Lenke til kommentar

Å kjøpe nytt fremfor overclocking må jeg si er et særdeles dårlig råd da overclocking høyst sannsynlig vil forlenge levetiden til maskinvaren et par år ekstra, med dertil sparte penger. Med det sagt, kommer selvfølgelig ann på hva slags maskinvare det er prat om.

 

Ok, la oss si:

 

Hvis man har f.eks (Core 2 duo E6600) og 4 GB ram Og vil ha noen å overklokke denne til 4.4 ghz. La oss si personen er heldig å få dette til, med en vannkjølingløsning.

 

La oss si personen som overklokker er så gal å si han kan gjøre det for 250 kr per time, da han tar ansvaret å kjøpe brukt/tilsvarende deler hvis noe ryker og gir garanti i 3 måneder at denne oppsettet vil funger.

 

Jeg ville minst regne med å teste (4 timer + 2 timer med overklokking)

 

Totalt kommer vi opp 1500 kr, legger vi da på 25% moms hvis dette er en seriøs bedrift, så er vi oppi 1875 kr.

 

Blir det da overklokking lønnsomt? Hvis vi ser helheten?

Selv overklokker jeg litt, men skal man betale for det, syns jeg det er bedre å betale nye deler isteden, eller prøve å sette seg inn i overklokking.

 

De fleste i7 prosessorene i dag har "Turboboost" noen overklokkingprogram kan overklokkes fra windows, problemet kan bli hvis programvaren er dårlig og gir prosessor/ram alt for høy volt da kan det gå dårlig.

Sparer man så veldig mye penger her? Sammenlignet med risikoen at pcen ligger på tynn is?

Ville flere anbefalt dette? Tror å kjøpe nytt (Core i7 2400k) er anbefalt her.

 

Vil påstå "Flere og flere" hovedkort med sandybrige kommer med langt bedre overklokkingmulighet en alt mulig annet, går man for ASUS/Gigabyte hovedkort og litt kvalitet strømforsyning/ram burde det være enkeltsak å overklokke, selvsagt en greit 12 cm vifter og stor kjøleribbe.

 

Så er man lat, ville jeg heller anbefale å kjøpe programvare som sammarbeider med UEFI, som gjør overklokking enklere. Det går nok raskere, billigere, og ikke minst tryggere.

Fordi hvis ting går dårlig/ustabilt, kan programmet oppdage at ting ikke er helt stabilt.

De fleste "kvalitet" produkter burde fint klare 20% overklokking lett. Nå kjenner jeg ingen slike programmer som man kan kjøpes til både ASUS/Gigabyte hovedkort og gir et godt resultat hver gang, men hadde det finnes/følges med ville jeg klart kjøpt dette

 

Nå kan man ikke regne med extremoverklokking her, men kanskje mellom 10% til 30% helt avhenging av maskinvarekvalitet og flaks, eneste betingelsen som man får oppgitt er at levetiden blir redusert, men for noen foretrekker å ha en rask pc i 2 år før de bytter, men andre foretrekker å ha en treg/ok pc i 5 år.

 

Å få til dette gjennom BIOS tror jeg sier (Umulig) hvis man ikke bruker dos løsning.

Så når dette kommer, så er dette god businiess for både pcbyggere og produsent.

Flere kunder klager hvis de kjøper pc til 10 000 kr å klarer å ødlegge sandybrige oppsett på bare 1.25 volt til prosessoren fordi prosessoren var i dårlig kvalitet. Selvsagt har man ingen garantier hvor bra hovedkort/prosessor klarer, men de fleste klarer fint 200-300 mhz greit uten å redusere levetiden dramatisk.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...