Gå til innhold

Er jakt greit?


Anbefalte innlegg

Quote sier:

MrBadger:

 

Angående kjøttproduksjon i Norge - har du vært på en bondegård til landet? Hvert år slår bøndene jordet for å skaffe gress til dyrene. Både kyr og sauer får gå ute på beitet og spise. Er ikke dette en måte å skaffe kjøtt på, så vet ikke jeg.

 

En bondegård på Vestlandet er ikke representativ for norsk industriell kjøttproduskjon, herre Jesus!

Nesten 85.000 norske husdyr døde under dyretransport i 2007. Det er nærmere 70 slakterier i Norge, og nesten 58 millioner husdyr blir fraktet til slakteri hvert år av 350-400 dyrebiltransportører. Og disse kommer fra bondegård der bonden flyr rundt å slår gress til dyra sine?

 

Av alt du har skrevet hittil, dette tar kaka...

 

Og Quote, har du i det hele tatt lest det jeg har sagt om importen av utenlandsk kraftfor?

Endret av MrBadger
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette begynner å bli latterlig av deg, MrBadger. Du har hittil oversett titalls innlegg, argumenter og direkte spørsmål til deg. Tror jeg skal begynne med det samme.

 

Det er kanskje på tide for deg å lære litt om bondebruk. Man deler opp fôr i tre grupper, tørr-, sur- og kraftfôr. Surfôr blir samlet opp i rundballer. Ta deg en tur ut av byen din, og ut på landet så ser du fort veldig, veldig mange rundballer stående ute på jordene.

 

Tørrfôr er i dette tilfellet tørking av gress. Jeg har selv vært med på hesjing, og oppsamling.

 

Kraftfôr er den maten du tydeligvis hater. Dette er en blanding av dei viktigaste mineralene og næringsstoffa som dyra treng. [ironi]For ein MOTBYDELIG handling! Tenk å gi viktige mineral og næringsstoff til DYR?! [/ironi]

 

Skjerp deg.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ja, for det går jo ikke an å reposte -_-

 

Post du så skal jeg svare. Krever det et langt svar, så svarer jeg sannsynligvis senere i dag. Du forstår kanskje ikke at jeg ikke har tid til å svare på 5 innlegg om gangen? Jeg svarer i mitt tempo, deal with it. Er du misfornøyd, gi heller konstruktiv tilbakemelding, ikke "skjerp deg".

Personangrep prøver vi å unngå, hva?

Lenke til kommentar

Personangrep prøver vi å unngå, hva?

 

Morsomt at du, av alle personer, skal nevne dette.

"Av alt du har skrevet hittil, dette tar kaka..."

"Det første og mest fornuftige du har sagt i dette innleget, Kudos!"

 

Jeg har allerede postet et svar på ditt tidligere innlegg. Du fant, som vanlig, en tidel av innlegget, som du valgte å svare på. Resten ignorerte du.

 

Jeg kan jo sette et par andre innlegg du med vilje og viten har oversett i spoiler, som du er velkommen til å svare på :)

 

 

 

 

Svaret ditt er irrelevant, faktisk, det som er relevant er at det er slik vi må se på jordas arter.

 

Å ikke dømme på grunnlag av art.

 

Jeg leser hva du skriver men er på ingen måte enig med deg. Vi bør og vil dømme etter art. Noen er verdt mer for oss mennesker enn andre, og vil derfor favoriseres. Det er faktisk slik det er i verden.

 

Svaret er veldig relevant, og er noe vi mennesker hele tiden veier opp. Dette er rasjonell tenking, og det eneste riktige. Alle dyr er ikke likeverdige, og du tar feil når det kommer til bevissthet. Det er ikke alle som har bevissthet (i hvertfall ikke i samme grad). Det kan være noe vanskelig å se for seg, ettersom vi mennesker er helt suverene på dette punktet, og det er jo naturlig å se for seg at andre dyr også ser på verden likt. Noe som ikke er tilfelle.

 

For meg så er mennesket suverent høyt oppe på denne tolerantlisten, og jeg hadde nok mest sannsynelig aldri klart å ta livet av et menneske. Men hadde nok tvilsomt hatt noe problem med et laverestående dyr. F.eks Elg, gris, fisk etc.. Og jo lenger ned du kommer, jo mindre verdt er dyret. Trist men sant.

 

 

 

 

Og hva er det som gjør at du kan bestemmer hvordan man skal se på jordas arter?

 

Jeg har mine tvil om at det noen gang kommer til å bli noe i nærheten slik.

 

 

Woha, stopp right there. Mener du virkelig at alle dyr (og ettersom grensen mellom dyr og insekter ikke er store så vil det kanskje også si at insekter også er like mye verdt) er like mye verdt.

 

Nå må du stoppe opp litt, ikke jeg, og lese hva jeg skriver. Det du overser er «på grunnlag av art»

 

Setningen er: Alle dyr er likverdige, og å drepe et dyr er ikke bedre eller verre enn å drepe et annet på grunnlag av art.

 

.....

 

Å ikke dømme på grunnlag av art.

 

Det er greit at mennesker respekterer mangfoldet i naturen og vi bør ikke plage, eller bevisst skade, andre arter. Men å sidestille mennesker og alle andre arter, er tullete og ganske naivt.

 

Etter din mening, så er det heller ikke lov til å drepe en plagsom mygg, eller hveps, som ikke lar seg vifte vekk. Vi skal la Stokkmauer være i huset, så de ødelegger vegger/gulv, så det raser i sammen, over våre hoder? Men, du hadde kanskje overlatt huset til mauerene, så ingen kunne skade dem og kjøpt et nytt hus!

 

Så lenge det er mennesker på denne planeten, er det vi som avgjør hva som kan drepes for mat, hva som kan drepes for å kontrollere en bestand og hva som er akseptabelt, når det gjelder skadedyr bekjempelse. Og det kommer vi til å fortsette med!

 

 

 

 

Jakt er naturlig for mennesker.

For tiende gang; hva har vi til felles med naturlige jegere?

Ingenting. Det er bare å undersøke vår egen anatomi for å få dette bekreftet.

Vi trenger ikke å ha de samme felles egenskapene som rovdyr da vi har en hjerne som gjør at vi har mulighet til å lage redskaper og våpen som vi kan jakte med.

 

Vi begynte å jakte så sent som da vi tok i bruk redskaper. Før det levde vi stort sett som sjimpansen, der 98-99% av kosten er vegatabilsk. Den spiser egg og veldig små dyr i kun ekstreme tilfeller; slik er det sannsynlig å forestille at vi også gjorde.

Vi levde som åtseletere. Det er mer sannsynligvis enn at vi importerte matvarer fra andre deler av verden, for det er jo ikke enkelt å få tak i det vegetabilske kostholdet når man er i en liten dal i Afrika. Har du tenkt på dette? Man hadde ikke mulighet til dette på den tid - hvordan ellers skulle man klare å overleve? Jo, ved å spise kjøtt.

 

Dette er logisk, noe jeg tror du ikke VIL se.

 

Mennesket er altspisende.

Til en viss grad, kanskje. Som jeg har sagt hele tiden, det er for tidlig å kunne si dette helt sikkert. Jeg mener vi trenger mer forskning her, men det er sannsynlig at vi er det; og da på relativt lik linje med våre nærmeste; sjimpanse og gorilla.

Man trenger egentlig ikke mer forskning på at vi er altspisende. Vi klarer å spise kjøtt. Vi gjør det daglig, og overlever uten problemer.

 

 

Vi trenger ikke store tenner og klør for å jakte.

Rettelse; Vi har ikke. Og store klør og tenner er som regel synonymt med naturlige jegere.

Igjen, som jeg konstant påpeker og som alle ignorerer; VÅR ANATOMI SAMSVARER IKKE MED DEN NATURLIGE JEGER, ikke ytre og ikke indre.

Du kan jo se på delfinen - tror du den hadde vært den samme, vellykkede jegeren hvis den ikke hadde hatt hjernen sin? Hvorfor du ser på klør og tenner som synonymt med naturlige jegere, forstår jeg ikke. Evolusjon går i flere retninger, dette er tydeligvis noe du ikke forstår.

 

Vi har verdens mest avanserte hjerne slik at vi kan lage redskaper, kommunisere og planlegge med andre mennesker for å få en mest mulig vellykket jakt.

["Slik at vi kan" Vi kan også kjøre bil, fly, reise til månen; er vi naturlige romfartere da eller?

 

Herregud til du drar ting ut i proporsjoner. Jeg vil også gjøre det samme! Vi kan også kjøre bil, fly, reise til månen; Hvis du mener at vi er naturlige gresspisere - er vi da naturlige romfartere da eller?

 

 

 

Mennesker er dyr.

Det første og mest fornuftige du har sagt i dette innleget, Kudos!

Jeg har fremdeles til gode å se noe fornuftig fra deg. Hvorfor du går til angrep på meg, forstår jeg ikke. Så jeg fikk plutselig lyst til å slå tilbake med samme mynt. :) Du som hele tiden klager på personangrep burde vel faktisk klare å holde seg selv?

 

----

 

Vennligst svar meg på dette:

 

Du mener at vi er naturlige veganere. Javel, la oss nå se på kostholdet et menneske må ha for å leve godt.

 

Jeg brukte denne siden for å hente informasjon om vegetarianerkost for å få forskjellige vitaminer o.l:

 

Produkter:

 

Vitamin B12

 

* Kosttilskudd som kun inneholder B12.

* Soyamelk pleier å være beriket med B12, f.eks. Alpro Soya.

 

Vitamin D

 

* Sollys

* Tilskudd

* (Vitamin D kan tilføres kroppen gjennom fet fisk (makrell, sild, kveite, ørret, laks) og fiskelever. I Norge blir for tiden smør og margarin samt noen få melketyper beriket med vitamin D slik at disse også blir gode kilder. Dersom kroppen ikke tilføres nok vitamin D gjennom kosten, kan man bruke tilskudd som tran, kapsler med vitamin D eller multivitamintabletter. http://no.wikipedia.org/wiki/Vitamin_D#Kilder_i_kosten )

 

Oi, man må vel nesten drepe dyr eller være veldig mye ute i sola for å skaffe seg nok vitamin D - hvis man skal være naturlig og unngå fabrikkerte kosttilskudd.

 

 

Protein

 

* Bønner, linser og kikerteer.

 

Jern, C-vitamin

 

* sitrusfrukter og paprika

 

Essensielle Omega-3 fettsyrer

 

* valnøtter, linfrø, linfrøolje, hempseed olje, rapsolje

 

Så til poenget mitt:

 

Forklar meg, ENKELT, hvordan man klarte å overleve på tidspunktet før man fikk verktøy, på en veganerkost. La oss si at et menneske bor i Afrika og skal få tak i f. eks. valnøtter fra Asia, paprika fra Nord-Amerika og bønner fra Afghanistan.

 

Som du ser, må man over hele kontinent for å få et fullferdig kosthold. Det er dermed mer rimelig å tro at vi levde som åtseletere.

 

Hvorfor du samtidig velger å overse innleggene fra Andrull, stiller jeg meg uforståelig til.

 

 

Lenke til kommentar

Jeg postet faktisk spørsmålene, og det jeg følte du burde svare på i spoiler.

 

Siden du tydeligvis ikke ville dette, så prøver jeg med mitt originale innlegg:

 

 

Jakt er naturlig for mennesker.

For tiende gang; hva har vi til felles med naturlige jegere?

Ingenting. Det er bare å undersøke vår egen anatomi for å få dette bekreftet.

Vi trenger ikke å ha de samme felles egenskapene som rovdyr da vi har en hjerne som gjør at vi har mulighet til å lage redskaper og våpen som vi kan jakte med.

 

Vi begynte å jakte så sent som da vi tok i bruk redskaper. Før det levde vi stort sett som sjimpansen, der 98-99% av kosten er vegatabilsk. Den spiser egg og veldig små dyr i kun ekstreme tilfeller; slik er det sannsynlig å forestille at vi også gjorde.

Vi levde som åtseletere. Det er mer sannsynligvis enn at vi importerte matvarer fra andre deler av verden, for det er jo ikke enkelt å få tak i det vegetabilske kostholdet når man er i en liten dal i Afrika. Har du tenkt på dette? Man hadde ikke mulighet til dette på den tid - hvordan ellers skulle man klare å overleve? Jo, ved å spise kjøtt.

 

Dette er logisk, noe jeg tror du ikke VIL se.

 

Mennesket er altspisende.

Til en viss grad, kanskje. Som jeg har sagt hele tiden, det er for tidlig å kunne si dette helt sikkert. Jeg mener vi trenger mer forskning her, men det er sannsynlig at vi er det; og da på relativt lik linje med våre nærmeste; sjimpanse og gorilla.

Man trenger egentlig ikke mer forskning på at vi er altspisende. Vi klarer å spise kjøtt. Vi gjør det daglig, og overlever uten problemer.

 

 

Vi trenger ikke store tenner og klør for å jakte.

Rettelse; Vi har ikke. Og store klør og tenner er som regel synonymt med naturlige jegere.

Igjen, som jeg konstant påpeker og som alle ignorerer; VÅR ANATOMI SAMSVARER IKKE MED DEN NATURLIGE JEGER, ikke ytre og ikke indre.

Du kan jo se på delfinen - tror du den hadde vært den samme, vellykkede jegeren hvis den ikke hadde hatt hjernen sin? Hvorfor du ser på klør og tenner som synonymt med naturlige jegere, forstår jeg ikke. Evolusjon går i flere retninger, dette burde du vite. Mennesker har gått i retningen stor hjerne - mens løven har gått i retningen svære tenner og klør.

 

Gorillaen har hoggtenner, men den spiser vel ikke så mye kjøtt - gjør den? Ergo, tann-anatomi er ikke synonymt med om dyret er naturlig jeger eller ikke. Holdningene, evnen til å jakte, ta opp energi og protein fra maten etc etc, bestemmer mer.

 

Vi har verdens mest avanserte hjerne slik at vi kan lage redskaper, kommunisere og planlegge med andre mennesker for å få en mest mulig vellykket jakt.

["Slik at vi kan" Vi kan også kjøre bil, fly, reise til månen; er vi naturlige romfartere da eller?

 

Herregud til du drar ting ut i proporsjoner. Jeg vil også gjøre det samme! Vi kan også kjøre bil, fly, reise til månen; Hvis du mener at vi er naturlige gresspisere - er vi da naturlige romfartere da eller?

 

 

 

Mennesker er dyr.

Det første og mest fornuftige du har sagt i dette innleget, Kudos!

Jeg har fremdeles til gode å se noe fornuftig fra deg. Hvorfor du går til angrep på meg, forstår jeg ikke. Så jeg fikk plutselig lyst til å slå tilbake med samme mynt. :) Du som hele tiden klager på personangrep burde vel faktisk klare å holde seg selv?

 

----

 

Vennligst svar meg på dette:

 

Du mener at vi er naturlige veganere. Javel, la oss nå se på kostholdet et menneske må ha for å leve godt.

 

Jeg brukte denne siden for å hente informasjon om vegetarianerkost for å få forskjellige vitaminer o.l: http://www.vegansamfunnet.no/vegansk-kosthold/

 

Produkter:

 

Vitamin B12

 

* Kosttilskudd som kun inneholder B12.

* Soyamelk pleier å være beriket med B12, f.eks. Alpro Soya.

 

Vitamin D

 

* Sollys

* Tilskudd

* (Vitamin D kan tilføres kroppen gjennom fet fisk (makrell, sild, kveite, ørret, laks) og fiskelever. I Norge blir for tiden smør og margarin samt noen få melketyper beriket med vitamin D slik at disse også blir gode kilder. Dersom kroppen ikke tilføres nok vitamin D gjennom kosten, kan man bruke tilskudd som tran, kapsler med vitamin D eller multivitamintabletter. http://no.wikipedia.org/wiki/Vitamin_D#Kilder_i_kosten )

 

Oi, man må vel nesten drepe dyr eller være veldig mye ute i sola for å skaffe seg nok vitamin D - hvis man skal være naturlig og unngå fabrikkerte kosttilskudd.

 

 

Protein

 

* Bønner, linser og kikerteer.

 

Jern, C-vitamin

 

* sitrusfrukter og paprika

 

Essensielle Omega-3 fettsyrer

 

* valnøtter, linfrø, linfrøolje, hempseed olje, rapsolje

 

Så til poenget mitt:

 

Forklar meg, ENKELT, hvordan man klarte å overleve på tidspunktet før man fikk verktøy, på en veganerkost. La oss si at et menneske bor i Afrika og skal få tak i f. eks. valnøtter fra Asia, paprika fra Nord-Amerika og bønner fra Afghanistan.

 

Som du ser, må man over hele kontinent for å få et fullferdig kosthold. Det er dermed mer rimelig å tro at vi levde som åtseletere.

 

Hvorfor du samtidig velger å overse innleggene fra Andrull, stiller jeg meg uforståelig til.

Lenke til kommentar

Er det rart det er krig i verden...?

 

@MrBadger: Du er flink til å gjenta argumentasjon som er blitt tilbakevist tidligere. Gikk ikke mange sidene fra vår diskusjon rundt jaktevnen til mennesker før du igjen gjentok argumentet om at mennesket ikke er noen naturlig jeger. Mener du virkelig at mennesket opprinnelig er konstruert for å leve utelukkende av vegetabilsk kost? Jeg tror ikke du finner en biolog eller fysiolog som er enig i den påstanden.

 

Men det er heller ikke det ditt opprinnelige spørsmål handler om. Det du spør etter er folks meninger om de synes jakt er rett eller galt ut fra et moralsk perpektiv. Det er en debatt som, i beste fall, kun kan ende i en aksept om at man er uenige.

Lenke til kommentar

Ser også at du svarer på innleggene til Andrull og geco5, nederst på side 13 da dette også er noe jeg er interessert i å se meningen din om.

Obs! Sikt heller til innlegsnr, enn til sideantall, ettersom det varierer med konto til konto. F. eks så er denne tråden bare 6-sider for meg. :thumbup:

 

 

 

 

 

En bondegård på Vestlandet er ikke representativ for norsk industriell kjøttproduskjon, herre Jesus!

Nesten 85.000 norske husdyr døde under dyretransport i 2007. Det er nærmere 70 slakterier i Norge, og nesten 58 millioner husdyr blir fraktet til slakteri hvert år av 350-400 dyrebiltransportører. Og disse kommer fra bondegård der bonden flyr rundt å slår gress til dyra sine?

 

Av alt du har skrevet hittil, dette tar kaka...

 

Og Quote, har du i det hele tatt lest det jeg har sagt om importen av utenlandsk kraftfor?

 

Med fare for å gå litt off-topic, så velger jeg å kommentere slakt i Norge.

 

For er ikke dette kjempegode nyheter for oss som spiser kjøtt? At tilnærmet ingen dør en smertefull død på transport? jeg antar dette skulle være noe sjokkerende eller ille. Men det eneste som er imporende er hvordan man leser tallene. Btw: Nå har du ingen referanse til tallene dine, noe jeg savner, men velger å godta dem for nå.

 

Du påstår at "hele" 0,0014 dyr dør under dyretransport.... ikke veldig sjokkerende akkurat. Du kan vel også si at 99,86 % av de som sendes til slakteriet får en kjapp død.

In other words; Hvis du som et dyr nesten er garantert 100 % å ende ditt liv tilnærmet smertefritt og raskt, så vil jeg egentlig påstå at dette er så godt du kan få det, og det finnes ingen dyr i villmarken som lever så godt og trygt som dette.

 

 

 

Bare sånn litt på kanten, og noe en kanskje kan tenke litt over før man så høyttidelig tror at man tar den sikkre moralske motorveien ved å være vegetarianer:

 

Norske kyr kjempekoser seg i Norge, og det hadde vært usympatisk å ikke la dyrene få lov å formere seg, og dermed leve et lykkelig liv, der de gjør det de liker best. Sose rundt og spise mat. Ironisk nok, så er det dere vegetarianere som faktisk trekker det korteste strået når det kommer til god moral. Dere ønsker kanskje ikke at noen dyr skal dø, men dere ønsker heller ikke at de skal leve. Vel så usympatisk i mine øyne. :ph34r:

 

 

 

 

Edit: Fikset litt opp i regnestykket. Mente å si andelen er 0,0014, ikke prosent.

 

 

Endret av Andrull
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er det rart det er krig i verden...?

 

"For as long as men massacre animals, they will kill each other. Indeed, he who sows the seed of murder and pain cannot reap joy and love."

Pythagoras, mathematician

 

@MrBadger: Du er flink til å gjenta argumentasjon som er blitt tilbakevist tidligere.

 

Såvidt jeg ser det, har dere ikke en eneste gang tilbakevist noe som helst av hva jeg har sagt.

 

Gikk ikke mange sidene fra vår diskusjon rundt jaktevnen til mennesker før du igjen gjentok argumentet om at mennesket ikke er noen naturlig jeger.

 

Hvis du leser litt grundigere så vil du se at bortimot alt jeg skriver er svar til deres utsagn.

 

Mener du virkelig at mennesket opprinnelig er konstruert for å leve utelukkende av vegetabilsk kost? Jeg tror ikke du finner en biolog eller fysiolog som er enig i den påstanden.

 

Nei, og ikke har jeg sagt det heller. Jeg gjentar, for vel tredje eller fjærde gang, det er ikke nok beviser for at vi er kjøtteter, planteter eller alteter. Her trengs det mer forskning.

 

Men det er heller ikke det ditt opprinnelige spørsmål handler om. Det du spør etter er folks meninger om de synes jakt er rett eller galt ut fra et moralsk perpektiv.

 

Ja, vi vet jo at roten til all avsporing i denne tråden er min feil/sarkasme.

Lenke til kommentar

For er ikke dette kjempegode nyheter for oss som spiser kjøtt? At tilnærmet ingen dør en smertefull død på transport? jeg antar dette skulle være noe sjokkerende eller ille. Men det eneste som er imporende er hvordan man leser tallene. Btw: Nå har du ingen referanse til tallene dine, noe jeg savner, men velger å godta dem for nå.

 

Du påstår at "hele" 0,0014 dyr dør under dyretransport.... ikke veldig sjokkerende akkurat.

 

Hvis det er slik vi skal se på det så hadde det ikke gjort noen verdens ting om alle i Japan ble klemt ihjel og døde smertefulle og langsomme døder; de utgjør jo bare 1,84% av Jordas befolkning. For det er jo slikt du ser på det.

 

I mine øyne er en smertefull død, en smertefull død for mye, uavhengig av hvilken art det er snakk om.

 

Du kan vel også si at 99,86 % av de som sendes til slakteriet får en kjapp død.

 

Vi kan si det? Nei vi kan ikke si det, for sist jeg sjekket så jeg dyr som vred seg i smerte da dem ble skjært levende. Ja, i Norge.

 

In other words; Hvis du som et dyr nesten er garantert 100 % å ende ditt liv tilnærmet smertefritt og raskt, så vil jeg egentlig påstå at dette er så godt du kan få det, og det finnes ingen dyr i villmarken som lever så godt og trygt som dette.

 

Løgner!

 

http://www.dyrevern.no/artikler/nyheter_on_fjorfe/dyremishandling_av_kyllinger_pa_vei_til_slakteri

 

Bare sånn litt på kanten, og noe en kanskje kan tenke litt over før man så høyttidelig tror at man tar den sikkre moralske motorveien ved å være vegetarianer:

 

Det vil aldri være feil å hjelpe de svake. Dyrene trenger slike som kan snakke for dem og drive deres sak. Det handler ikke om å være moralsk bedre, det handle rom å hjelpe. Jeg gir langt f*** i om jeg er moralsk høyverdig eller ikke og det verste er at det er slike som (deg?) tror at dyrevern blir gjort for andre grunner enn å forsøke å hjelpe.

 

Utviklingen går riktig vei. Vi blir mer og mer etiske bevisste overfor dyr, slik som vi har blitt overfor menneskeraser. Ta det ikke for gitt at vi behandler alle mennesker likt, men man må gå en vei; og noen må ta kampen. Hvis alle setter seg ned og sier til seg selv at "nei, dette nytter ikke. Vi gir opp" så kommer man ihvertfall ingen vei.

 

Mine tanker:

Det er kjøttspisere som alltid skal snakke om dette med moral. Faktum er at en vegetarianer utfordrer kjøttspiserens moral simpelthen ved å være vegetarianer. Derfor møter ofte vegetarianere mye dritt fra kjøttspisere; alle vil være et god tmenneske. Når du stiller kjøttspiseren mot vegetarianeren, begynner kjøttspiseren med benektelse.

Andrull, Quote denne er dedikert til dere:

 

 

Siden jeg dedikerte den til dere ville det vært uhøvisk å ikke se på den :roll: den varer ikke så lenge.

Lenke til kommentar

Er det rart det er krig i verden...?

 

"For as long as men massacre animals, they will kill each other. Indeed, he who sows the seed of murder and pain cannot reap joy and love."

Pythagoras, mathematician

Fint sitat, men ca. like relevant for debatten som at jeg skulle trekke inn at Hitler var vegetarianer.

 

@MrBadger: Du er flink til å gjenta argumentasjon som er blitt tilbakevist tidligere.

 

Såvidt jeg ser det, har dere ikke en eneste gang tilbakevist noe som helst av hva jeg har sagt.

 

Gikk ikke mange sidene fra vår diskusjon rundt jaktevnen til mennesker før du igjen gjentok argumentet om at mennesket ikke er noen naturlig jeger.

 

Hvis du leser litt grundigere så vil du se at bortimot alt jeg skriver er svar til deres utsagn.

 

Utsagnet du svarer på er det samme som mitt var, at jakt er noe som ligger naturlig for mennesket. Det ser ut som at du på en eller annen måte har klart å få det for deg at kun dyr med anatomi ala de store kattedyrene er naturlige jegere.

 

Mener du virkelig at mennesket opprinnelig er konstruert for å leve utelukkende av vegetabilsk kost? Jeg tror ikke du finner en biolog eller fysiolog som er enig i den påstanden.

 

Nei, og ikke har jeg sagt det heller. Jeg gjentar, for vel tredje eller fjærde gang, det er ikke nok beviser for at vi er kjøtteter, planteter eller alteter. Her trengs det mer forskning.

 

Her mener jeg du tar feil. Alt tilsier at mennesket er altetende. Fordøyelsessystemet vårt, inkludert tannsettet, har egenskaper som kan nyttegjøre seg av både vegetabilsk og animalsk føde.http://en.wikipedia.org/wiki/Human#Diet

 

Men det er heller ikke det ditt opprinnelige spørsmål handler om. Det du spør etter er folks meninger om de synes jakt er rett eller galt ut fra et moralsk perpektiv.

 

Ja, vi vet jo at roten til all avsporing i denne tråden er min feil/sarkasme.

Fælt så hårsår du var. Jeg forsøkte bare avslutnignsvis å besvare det opprinnelige spørsmålet ditt. :ermm:

 

Mine tanker:

Det er kjøttspisere som alltid skal snakke om dette med moral.

Øhm, hvem var det som startet en tråd om hvorvidt jakt er rett eller galt?

Endret av Hugo_Hardnuts
  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

Dette har vi gjort siden tidenes morgen.

Vi begynte å jakte så sent som da vi tok i bruk redskaper. Før det levde vi stort sett som sjimpansen, der 98-99% av kosten er vegatabilsk. Den spiser egg og veldig små dyr i kun ekstreme tilfeller; slik er det sannsynlig å forestille at vi også gjorde.

 

Som jeg har sagt tidligere, så levde vi som åtseletere. Det er mye mer som tilsier at vi gjorde dette, istedenfor å leve på samme måte som sjimpansen. http://en.wikipedia.org/wiki/Scavenger

 

Vennligst svar meg på dette:

 

La oss nå se på kostholdet et menneske burde ha for å ha et godt veganerkosthold.

 

Jeg brukte denne siden for å hente informasjon om vegetarianerkost for å få forskjellige vitaminer o.l: http://www.vegansamf...gansk-kosthold/

 

Produkter:

 

Vitamin B12

 

* Kosttilskudd som kun inneholder B12.

* Soyamelk pleier å være beriket med B12, f.eks. Alpro Soya.

 

Vitamin D

 

* Sollys

* Tilskudd

* (Vitamin D kan tilføres kroppen gjennom fet fisk (makrell, sild, kveite, ørret, laks) og fiskelever. I Norge blir for tiden smør og margarin samt noen få melketyper beriket med vitamin D slik at disse også blir gode kilder. Dersom kroppen ikke tilføres nok vitamin D gjennom kosten, kan man bruke tilskudd som tran, kapsler med vitamin D eller multivitamintabletter. http://no.wikipedia....Kilder_i_kosten )

 

Oi, man må vel nesten drepe dyr eller være veldig mye ute i sola for å skaffe seg nok vitamin D - hvis man skal være naturlig og unngå fabrikkerte kosttilskudd. Greit nok dersom man bor på et sted med mye sol, men hva hvis dette ikke er tilfellet?

 

 

Protein

 

* Bønner, linser og kikerteer.

 

Jern, C-vitamin

 

* sitrusfrukter og paprika

 

Essensielle Omega-3 fettsyrer

 

* valnøtter, linfrø, linfrøolje, hempseed olje, rapsolje

 

Så til poenget mitt:

 

Forklar meg, hvordan man klarte å overleve på tidspunktet før man fikk verktøy, på en veganerkost. La oss si at et menneske bor i Afrika og skal få tak i f. eks. valnøtter fra Asia, paprika fra Nord-Amerika og bønner fra Afghanistan.

 

Som du ser, må man over hele kontinent for å få et fullferdig kosthold. Det er dermed mer rimelig å tro at vi levde som åtseletere.

Lenke til kommentar

Som jeg har sagt tidligere, så levde vi som åtseletere.

 

Så greit at du vet ting forskere er uenig om.

 

Det er mye mer som tilsier at vi gjorde dette, istedenfor å leve på samme måte som sjimpansen. http://en.wikipedia.org/wiki/Scavenger

 

Javel, så forklar? Jeg vet godt hva åtseleter er som linken din forklarer, men den er ingen kilde på hva mennesker angår. At vi i ekstreme situasjoner spiser det vi kommer over er et velkjent fenomen. Du vet vel sikkert om jordkakene i Sør-Amerika? Gjør det oss til jordspisere?

 

Vennligst svar meg på dette:

 

La oss nå se på kostholdet et menneske burde ha for å ha et godt veganerkosthold.

 

Jeg brukte denne siden for å hente informasjon om vegetarianerkost for å få forskjellige vitaminer o.l: http://www.vegansamf...gansk-kosthold/

 

Produkter:

 

Vitamin B12

 

* Kosttilskudd som kun inneholder B12.

* Soyamelk pleier å være beriket med B12, f.eks. Alpro Soya.

 

Vitamin D

 

* Sollys

* Tilskudd

* (Vitamin D kan tilføres kroppen gjennom fet fisk (makrell, sild, kveite, ørret, laks) og fiskelever. I Norge blir for tiden smør og margarin samt noen få melketyper beriket med vitamin D slik at disse også blir gode kilder. Dersom kroppen ikke tilføres nok vitamin D gjennom kosten, kan man bruke tilskudd som tran, kapsler med vitamin D eller multivitamintabletter. http://no.wikipedia....Kilder_i_kosten )

 

Oi, man må vel nesten drepe dyr eller være veldig mye ute i sola for å skaffe seg nok vitamin D - hvis man skal være naturlig og unngå fabrikkerte kosttilskudd. Greit nok dersom man bor på et sted med mye sol, men hva hvis dette ikke er tilfellet?

 

 

Nei, man trenger ikke drepe for å få i seg b12 og heller ikke D-vitamin.

 

B12 er laget av bakterier, ikke av dyret der bakteriene lever i.

B12 er til stede der bakteriene som produserer det bor: i jord, vann, i tarmen eller miljø som fremmer vekst av bakterier.

 

Ingen mat inneholder vitamin B12 naturlig - verken dyr eller plante mat. Vitamin B12 er en mikrobe - en bakterie - den er produsert av mikroorganismer. Vitamin B12 er det eneste vitamin som inneholder et spor element - kobolt - som gir dette vitamin sitt kjemiske navn - kobalamin - som er i sentrum av sin molekylstruktur. Mennesker og alle virveldyr krever kobolt, selv om det er assimilert bare i form av vitamin B12.

 

B12 syntese er kjent å forekomme naturlig i den menneskelige tynntarmen (i ileum), som er det primære stedet for B12 absorpsjon. Så lenge magebakterier har kobolt og visse andre næringsstoffer, så produserer de vitamin B12. Ifølge Dr Michael Klaper, så finnes vitamin B12 i munnen og tarmen. B12 må kombineres med en mucoproteinenzym som heter Intrinsic Factor, som er normalt til stede i magesekreter, til å være skikkelig assimilert. Hvis den iboende faktor er nedsatt eller fraværende, vil B12-syntese ikke finne sted, uansett hvor mye som er tilstede i kostholdet. B12-mangel kan bli påført av antibiotika (som finnes i melk), alkohol, røyking og stress (alkohol skader leveren, så drikkere trenger mer B12) reiser også B12-behov.

 

Mange ernæringsmessige analyser av næringsmidler ble utført for så lenge siden, og, som sådan, har ikke tatt hensyn til mer up-to-date teknologi i vitenskapelige prosedyrer. For eksempel, "Tesco's bringebær" sier nå helt klart at 100 g bringebær inneholder 30% av anbefalt daglig inntak av vitamin B12. Dette kan ikke være et isolert eksempel på plantemat som inneholder B12!

 

Mest sannsynlig er det bare en vegetabilsk kilde av mange som inneholder dette vitaminet. Faktisk, ifølge Dr Vetrano, har dagens bøker om ernæring i USA nå uttalt at det er noe B12 i all mat som inneholder noe mengder av B-vitamin komplekset, men tidligere var de bare ikke i stand til analysen beløpene. I dag, har mer moderne teknologi tillatt oss å oppdage at det er B12 i de matvarer som har B-komplekset.

 

Er du med Quote?

 

Jeg stopper her i fare for overseelser.

Lenke til kommentar

Har lest de 7 første sidene.... Syns mr badger er veldig usaklig. Spørsmål som han ikke kan svaret på, eller ikke klarer og argumentere mot velger han og overse...Virker som han selv mangler kunnskap.

 

Han siterer dyrevern/vegetarianer propaganda gjør ting bare dummere. Man kan ikke tro på alt det de sier. Det er kjent sak at dyrevern/vegetar-organisasjoner pynter på sannheten i magasinene og korstogene sine. Mange klarer ikke en gang og dokumentere påstandene.

 

Det er slik at medlemmene av organisasjonene tror på det de blir forklart. Og stoler på "forskningene" demmes. Går man å ser på nøytrale/offentlige forskninger rundt om kring i verden, og sammenligner det med skremselspropaganda. Så finner man at mye av det som er skrevet er bullshitt!

Det er mange av toppene som oppstartet dyrevern -organisasjonene som har trekket seg ut pga måten de styrer på.

 

Anbefaler folk og ta en titt på f.eks denne episoden av Penn & Teller: Bullshit som blant annet handler om dette. Verd og se andre episoder også...

 

Endret av Lakshore
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...