Gå til innhold

Islam - en fare for Norge?


  

37 stemmer

  1. 1. Er Islam en fare for Norge?

    • Ja, vi Nordmenn bør samle oss i motstandsgrupper
    • Ja, vi må stemme på de rette partiene nå fremover
    • Nei, men innvandringen generelt bør begrenses
    • Nei, Islam er positivt og vi trenger fler innvandrere


Anbefalte innlegg

Er Islam ute etter å utrydde ikke-Muslimer og ødelegge Norske verdier? Er Islam noe som sprer seg raskt og som Nordmenn må stå sammen om å stoppe?

 

Eller er Islam kommet for å bringe fred, vise den sanne vei så vi kan alle leve i harmoni med hverandre?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Eller ingen av delen?

 

Hva med å legge til: "Er islam en religion som alle andre, enda en relativt meningsløs fantasi funnet opp for å gi folk meningen med livet og som vil sameksistere med andre religioner slik religioner stort sett har sameksistert gjennom mesteparten av menneskets historiske levetid. I en variert grad av synkretisme, utslettelse, gjennomstandelse og nyvinning."

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Strengt tatt ja...

Propaganda betegner i moderne språkforståelse en ensidig fremstilling av informasjon for at mennesker skal ta stilling til en sak på en bestemt måte; ikke egentlig forskjellig fra reklame i sin metode, men som regel knyttet til politiske og/eller religiøse spørsmål i motsetning til reklame. Propaganda er også betegnelsen på én av fire modeller for utøvelse av informasjon og samfunnskontakt/PR.

 

Før nazismens og kommunismens tid hadde begrepet propaganda ikke noen negativ ladning, men ble oppfattet mer i samsvar med grunnordets leksikalske betydning. utbredelse, spredning.

http://no.wikipedia.org/wiki/Propaganda

  • Liker 2
Lenke til kommentar

"There are signs that Allah will grant victory in Europe without swords, without guns, without conquest. We don`t need terrorists, we don`t need homicide bombers. The 50+ million Muslims [in Europe] will turn it into a Muslim continent within a few decades." - Muammar al-Gaddafi

 

Hva med dette?

Lenke til kommentar

@ knekkebrødmedost

 

Islam er den nest største religionen i Norge. I 2005 bodde det mellom 120 000 og 150 000 mennesker med muslimsk bakgrunn i Norge - Wikipedia

 

http://no.wikipedia.org/wiki/Islam_i_Norge

 

Noen som finner noe om 2011?

 

I følge Engelsk Wikipedia: 163,000 (2009)

http://en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_Norway

 

Merk at dette er personer med "muslimsk bakgrunn", altså at de er innvandrere eller etterkommere etter innvandrere fra et land der islam spiller en tilsvarende historisk og kulturell rolle som kristendommen gjør i Norge. Antall som er medlem av et muslimsk trossamfunn er en god del lavere: Det var 98 953 i 2010. (http://www.ssb.no/trosamf/tab-2010-12-13-01.html)

 

En interessant side ved disse tallene er at andelen av folk med muslimsk bakgrunn som er medlem av et muslimsk trossamfunn er betydelig lavere enn andelen av folk med etnisk norsk bakgrunn som er medlem av statskirken eller andre kristne trossamfunn. Med andre ord: De tyder på at innvandrere fra muslimsk land jevnt over er mer sekulære og mindre opptatt av religion enn hva etniske nordmenn er.

Lenke til kommentar

Med tanke på at bare 30% av Norges befolkning er religiøse så blir det feil, disse 98 000 menneskene har aktivt blitt med i et muslimsk trossamfunn.

 

Ca. 60% av alle med muslimsk bakgrunn har aktivt blitt med i en muslimsk gruppe.

Etniske Nordmenn blir tvunget inn i statskirken.

Endret av Zaftig
Lenke til kommentar

Med tanke på at bare 30% av Norges befolkning er religiøse så blir det feil, disse 98 000 menneskene har aktivt blitt med i et muslimsk trossamfunn.

 

Ca. 60% av alle med muslimsk bakgrunn har aktivt blitt med i en muslimsk gruppe.

Etniske Nordmenn blir tvunget inn i statskirken.

 

Det er ingen som blir tvunget inn i statskirken. De fleste er riktignok innmeldt av foreldrene og ikke av seg selv - men det å døpe ungene sine og dermed melde dem inn i statskirken er like mye en aktiv handling som å melde seg selv inn i et muslimsk trossamfunn. (Og muslimske trossamfunn lar forøvrig også foreldre melde inn barn.)

 

De aller fleste etniske nordmenn er som du sier ikke egentlig religiøse, men er medlem av statskirken likevel. Det er forholdsvis få etniske nordmenn som har et så distansert forhold til kristendommen at de ikke er medlem av statskirken. Blant personer med muslimsk bakgrunn er det altså en større andel som har et så distansert forhold til den religionen de har bakgrunn i at de ikke er medlem av noe trossamfunn.

 

Nå er det veldig mange grunner til å ta tallene her med store mengder salt - men statistikken her gir utvilsomt et annet bilde av innvandreres forhold til islam enn det skrekkscenariene vil ha det til.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...