Gå til innhold

Avtagbart hengerfeste - Hvor fester jeg sikkerhetslenkene?


Sheldon C

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ja, det er meningen at de skal rundt kula. Den(de) sikkerhetslenken(e) skal jo virke slik at hvis hengeren hopper av kula, skal lenken(e) strammes rundt kula, og dermed strammes lenken(e) slik at håndbremsen på hengeren går på.

Og ja, dette er lovlig - og skal fungere slik.

Endret av Rayline TWB
Lenke til kommentar

Ok, jeg visste ikke at lenkene var koblet til bremsen på hengerne. På hengere som ikke har brems så skal vel lenkene sørge for at hengeren følger bilen hvis den hopper av kulen.

 

På fastmonterte hengerfester pleier et å være 2 hull som man kan klipse på disse sikkerhetslenkene. Men da får jeg bare legge de rundt kula.

Lenke til kommentar

Ja, funksjonen for lenkene er todelt - det ene for å dra på brekket (uavhengig av om det er en tilhenger med eller uten egen brems) hvis hengeren hopper av, og det andre å sørge for at hengeren følger bilen.

Tilhengere uten egen brems har ikke brekk heller. ;) Sikkerhetslenken på en slik skal, etter forskriften, bestå av to kjettinger som er korte nok til å hindre draget å falle ned i bakken, men samtidig er lange nok til å tillate svingbevegelser. (Edit: og bruddsterke nok til å tåle hengerens tillatte totalvekt) "Lenken" (4-5mm plastovertrukket wire) på hengere med egen brems er derimot ikke i nærheten av kraftig nok til å sørge for at hengeren følger bilen; den skal dra på brekket og deretter kan den gjerne ryke.

Endret av Inge Rognmo
Lenke til kommentar

Jeg har prøvd dette i real life jeg, hehehe. :whistle:

Faktisk min første tur med ny henger, og det viste seg at han på forretningen hadde festet hengeren for dårlig på kula. Intetanende dro jeg av gårde - kjørte vel en 40 km/t etter å ha svingt inn på hovedveien. Da ramla hengeren av, den plastbelagte wiren nappet på brekket. Likevel klarte jeg jo selvfølgelig å dra hengeren en 10 meter før jeg endelig fikk stoppet. Wiren holdt den gitt, selv om brekket sto på, og jeg slepte den litt etter kun wiren. :new_woot:

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...