Gå til innhold

Økonomi og ledelse?


Xanman

Anbefalte innlegg

Jeg går nå det andre året på VGS. Tidligere var planen min å søke meg inn på IKT og ingeniørvitenskap på NTNU, men etter et år med R1-matte har jeg blitt litt mer usikker. Jeg liker matte relativt godt, men jeg er redd for at nivået på NTNU er litt for høyt, og jeg tror ikke at jeg vil dedikere hele karrieren min til et yrke hvor krevende matematikk står så sentralt.

 

Derfor vurderer jeg nå å satse på økonomi og ledelse. Jeg har alltid hatt lyst til å være en leder i en kontorjobb. Gjerne i en bank. Som sagt er jeg også relativt glad i matematikk, og jeg har i tillegg en liten interesse for IKT.

 

Som valgfag har jeg R1-matte, fysikk, kjemi og engelsk. Ikke økonomi, med andre ord. Er VGS-økonomi et krav for å komme inn på de beste skolene? Og hva er egentlig de beste skolene innen økonomi? Jeg regner med at jeg kommer til å ha rundt 50 studiepoeng når jeg er ferdig med VGS. Hvilken skole burde jeg eventuelt sikte meg inn på?

 

Blir også glad for forslag til interessante linjer innen økonomi.

Endret av Le Professeur
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er ingen studier som krever at du har spesielle fag som ikke er realfag, så du trenger ikke å ha hatt økonomi på VGS for å studere økonomi videre. Etter hva jeg har hørt er det knapt nok noen fordel å ha hatt økonomi på VGS i det hele tatt.

 

Jeg tror siviløkonomistudiet på NHH er det beste valget for deg, men det krever at du jobber litt for å få så gode karakterer som mulig. Konsensus på forumet er at NHH ligger på et litt høyere nivå enn BI, og er etter min mening det nærmeste vi kommer en eliteskole i Norge.

Endret av operg
Lenke til kommentar

Økonomi på vgs er ikke et krav, men en fordel. Det er mange gode skoler innen økonomi, men om det er ledelse du ønsker fordype deg i er HiG og HiO de skolene som tilbyr dette.

 

HiG har hvertfall en veldig ledelsesrettet økonomiutdanning. Mange ledelsesfag med ledelsesteorier og psykologi, og fag som markedsføring er egentlig ikke markedsføring, men markedsføringsledelse. Disse er ofte mer krevende enn de økonomiske fagene, etter min erfaring. Økonomi kan man pugge seg til, i ledelse på man ha en stor forståelse og kunne drøfte ulike teorier og modeller.

 

Om du vil lære mer administrativt er NHH, BI og TØH gode alternativer.

Lenke til kommentar

Takk for raske svar! Skal gjøre litt mer research i morgen og avtale time med rådgiver på onsdag.

 

Hvordan er det med jobbmuligheter? Er det stor interesse for økonomer på arbeidsmarkedet?

 

Edit: Og kommer jeg langt med 50 studiepoeng?

Endret av Le Professeur
Lenke til kommentar

Å bli en god leder kan man ikke lese seg til. Det går kun på erfaring. Det er bedre å ha nyttige tall-fag, som din første arbeidsgiver ser etter. Du får ikke lederjobb med en gang uansett. Og forståelsen for økonomifaget får du med regnskap og finans etc...

 

De fleste økonomiutdanningene tilbyr valgfag innen ledelse, og HiG og HiO er ikke akkurat de beste skolene. De beste skolene er NHH, BI Sandvika, HHB og TØH. Men NHH er helt klart best. De er i en egen klasse i Norge.

 

Hvis du ikke kommer inn på NHH vil jeg sterkt anbefale Copenhagen Business School. Tror du kommer inn med 5 i snitt der.

 

Jeg tror at arbeidsmarkedet for nyutdannede økonomer fortsatt vil være god i fremtiden. Men økonomi har jo blitt sykt populært for tiden, og hvem vet hvordan etterspørselen blir om 6 år... Jeg er hvert fall glad for at jeg begynner på 5. året nå, og ikke på 1. året...

 

De fleste rådgiverne på VGS har vanligvis ikke så stor peiling. Lurt at du selv leser deg litt opp.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Disse 'ledelse'-utdanningene er ikke noe å søke seg til. For å en gang bli leder er det du trenger i begynnelsen kalde harde fagkunnskaper. Ledelses-delen av økonomi og ledelse kan jeg tenke meg består av en mix av markedsføring, strategi og organisasjon. Det vil si at du verken har får nok kunnskap om markedsføring til å få jobb hos markedsføringsbyrå, du vil ikke ha nok kunnskap om strategi til å bli konsulent hos BCG eller lignende, eller nok organisasjonskunnskap til å lande en HR-jobb. Flerfagelighet er riktignok veldig i vinden, men det fordrer naturligvis tilstrekkelig tyngde i de ulike fagene.

 

I stadig større grad blir økonomer ledere, på bekostning av siv.inger, så jeg ville ha satset på NHH eller lignende hvis det var min ambisjon.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...