Gå til innhold

Ekstern HD med 2 partisjoner, hvor NFTS partisjonen slutter å fungere etterhvert på osx.


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Søstra mi har en MBP med Mac OS X 10.6.7. Hun har også en ekstern HD. Hennes ønske med denne harddisken var at hun kunne både lese og skrive filer til og fra den i både osx og windows. Siden jeg kun hadde erfaringer med win fra før, googlet jeg meg frem til at følgende virket lurest: jeg delte opp HD i to partisjoner, en FAT32 og en NFTS. Slik at hun kan skrive filer over 4GB fra windows og lese de på macen på NFTS delen. Og både lese og skrive på macen fra FAT32 delen. Dette fungerte godt nok for henne en stund. Plutselig ville ikke macen vise NFTS delen i det hele tatt, jeg fant den i diskverktøy (på macen) men fikk ikke gjort noe der (kunne kanskje formatere om jeg ikke husker feil, men det var ikke aktuelt da hun ikke hadde backup av det som lå der). Men jeg koblet HDn til min WIN maskin og så tilbake til Macen (uten å gjøre noe som helst annet) og da fungerte NFTS delen fint igjen.

 

Så spørsmålet her er da som følger: Hvorfor skjedde dette? Og er det mulig å få frem NFTS delen fra macen via for eks terminalen om dette skulle skje igjen? Hun studerer nemlig langt unna der jeg studerer og hun har ikke windows pc og da er det slitsomt for henne å dra til kjentfolk med windows pc´er kun for å fikse dette om hun vil ha tak i noe på NFTS delen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Antakelig hadde NTFS filsystemet blitt "dirty" (disken hadde kanskje blitt koplet fra uten at det var "safe"?), og OSx har da tydeligvis ikke noen verktøy e.l. for å sjekke filsystemet og gjøre det "clean" igjen. Når du koplet den til din Windows, så håndterte nok Windows dette automatisk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...