Gå til innhold

Spill i Norge er for dyre


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Syntes det er helt kurrant :p

 

Spørsmålet er vel heller hvorfor de eventuelt koster mer. Jeg har ikke noe problem med å betale 500-600 (700? DAO?) for et bra spill, men jeg vil ikke at store deler av de summene skal gå til f.eks. avgifter og drit. Jeg vil tross alt støtte utviklerne (hvilket er hvorfor jeg har DAO til både xbox og ps3(snart hvertfall))

Lenke til kommentar

Hvorfor er spill i Norge så mye dyrere enn andre land?

England selger spill for 300 kr som i Norge hadde kostet 500, og på enkelte butikker 6 og 700.

 

Sålenge folk er villige til å betale høye priser går ikke prisen ned. Gebyrer på import over 200kr sørger også for at det ikke blir en prisjustering i forhold til andre land, var grensen 500-600 kr, ville norske butikker måtte justert priser nærmere £39.99 RRP for konsollspill i England.

 

Men når sant skal sies er England litt spesielt ved launch av store titler siden supermarked kjøper inn store kvanta og selger med tap for å få kundene inn i butikken. Butikker som spesialiserer seg på spill sliter. Det samme foregår også for bøker, "vanlige" bokhandlere i England sliter når kjeder som Tesco selger (nye/populære) bøker for en fjerdedel eller femtedel av RRP.

 

Modulo nåværende ekstremt svake pundkurs, så er ikke de fleste spill så mye billigere i England de første seks mnd etter release, men etter seks mnd så faller prisene mye raskere enn her hjemme. Er et paradoks at enkelte butikker fortsatt vil ha 599kr for LBP, mens du får det for 12-13 pund på Tesco/Sainsbury's/Play.com/etc.

Lenke til kommentar

Har dette året handlet for det meste på play.com, fordi der synker prisen på et flunkende nytt spill til £17.99 etter bare noen måneder. For meg som kjøper såpass mange spill hadde det aldri gått å betale 499,- eller 599,- for hvert spill. Da venter jeg heller noen månder og kjøper det på play.com, med mindre det er et spill jeg bare må ha eller om elkjop har en god pris, noe de har hatt i det siste. Eller om det er snakk om en CE eller LE, da er det ikke mye å spare å kjøpe fra play.com tror jeg.

Lenke til kommentar

Synes absolutt ikke det er noe dyrt for spill i Norge. Prisene på spill har synket dramatisk fra jeg var ung. Jeg husker enda jeg punget ut 700kr for SMB3. Prisene har nok gått ned da spill er blitt mer mainstream nå enn det var før i tiden. At kjeder som Elkjøp/expert7sba osv har begynt å selge spill har definitivt vært med å skjerpet konkurransen og fått prisene ned.

Lenke til kommentar

På en side: Spill er billig, man får mange timers underholdning for 4-500-600 kroner. Jeg har allerede spilt feks MW2 langt flere timer enn jeg tør fortelle.

 

På en annen side: Spill er alt for dyrt fordi markedet er så stort og det er så mange bra spill jeg vil ha. La meg forklare.

 

Som nouse4aname kjøper jeg en del spill i løpet av et år og 5-10 000 er litt mye å bruke på dem. Siden jeg stort sett alltid er på etterskudd i forhold til spill (har for mange spill i forhold til tid) kjøper jeg som regel spill fra Play som har vært ute en stund og da koster ca 180 kroner.

 

Dette er kanskje uheldig for utviklerne/utgiverne av de virkelig store spillene siden jeg bruker mindre penger på deres spill, men det medfører at jeg kjøper langt flere spill og spill som kanskje ikke kan måle seg med Modern Warfare 2 i salgsvolum. Disse spillene ville jeg antageligvis ikke kjøpt hvis de hadde vært tilgjengelig til 500. Da ville jeg heller ha brukt mer tid på noen få spill. I den siste drøye mnd har jeg feks kjøpt Red Faction Guerilla, Call of Juarez, og Anno 1404 til lavpris. Disse ville jeg antagelig ikke tatt meg råd til hvis de kostet 500 per stykk.

Lenke til kommentar

Hadde folk sluttet med konsoller hadde alt blitt bedre. Tross alt de som holder prisene så høye som de er. Ukritiske 16 år gamle konsumenter. Jeg generaliserer i overkant, men poenget burde stå.

Dessuten har vi mye mer kjøpekraft i snitt i Norge enn andre land... Derfor er prisene høye.

Lenke til kommentar

Slenger meg på her. Jeg betaler stortsett MINDRE nå enn jeg gjorde for mine C64 og Amiga spill.

Merk at det er priskonkurranse i markedet i Norge, så fra tittel til tittel kan prisene variere i de forskjellige butikkene.

 

Og som andre har poengtert er både avgiftsnivået og kostnadsnivået høyere i Norge. Siden norske butikker betaler tarifflønn vil nødvendigvis lønnskosten per produkt være høyere.

 

Men du kan jo kjøpe fra utlandet da. Personlig blir jeg mer provosert av Steams dollar-politikk enn at butikkene naturlig nok har noe høyere priser.

Lenke til kommentar

Spill i Norge er ikke dyrt, det er en idiotisk ting å si.

Det er en ting å si at spill i seg selv er dyrt, men at det er dyrt i Norge, stemmer ikke overhodet. Har du vært rundt om i utlandet og sett på hva prisene ligger på i butikker der?

Jeg var i Tallin i Polen i vår, og Barcelona i sommer, og begge steder koster spillene rundt 600 kr omregnet til norsk valuta. Tenk det, 600 kr må en polakk eller spanjol betale for ett spill, samme som oss, og de tjener veldig mye mindre generelt.

 

At spill generelt er dyrt, er jeg også uenig i. Tenk på antall timer underholdning du får, i forhold til hva du betaler? Sammenlign med f.eks filmer, fra 100-200 kr for 2 timer underholdning? Og hvor mange timer underholdning får du ikke ut av ett spill? (som selvfølgelig vil variere). Eller la oss ta kino, teater, opera eller stand-up show?

 

Selv om spill i seg selv koster mye, så er det ikke mye sammenlignet med andre land, eller sammenlignet med andre underholdningsformer

Lenke til kommentar

Egentlig ikke. Jeg opplever jo 599,- som en stiv pris, men med tanke på hva som ligger bak varen så er det jo ikke så verst egentlig. Dessuten er det lov å være bevisst og handle der det er billig, handle brukt eller vente til det faller i pris hvis man syns 599,- er for mye.

 

Selv er jeg forbi å betale fullpris på spill, da jeg nå har andre ting å bruke penger på og også ikke lenger kjøper bare for å kjøpe.

Lenke til kommentar

Spill i Norge er ikke dyrt, det er en idiotisk ting å si.

Det er en ting å si at spill i seg selv er dyrt, men at det er dyrt i Norge, stemmer ikke overhodet. Har du vært rundt om i utlandet og sett på hva prisene ligger på i butikker der?

Jeg var i Tallin i Polen i vår, og Barcelona i sommer, og begge steder koster spillene rundt 600 kr omregnet til norsk valuta. Tenk det, 600 kr må en polakk eller spanjol betale for ett spill, samme som oss, og de tjener veldig mye mindre generelt.

Ehm. Tallinn i Polen? Regner med at du mener Estland.

Kjøpte selv en polsk versjon av The Witcher (ikke lenge etter at den kom ut), og betalte bare ca 150 kr.

De fleste PC spill er billigere i land som Polen, men konsoll spill er nok ganske dyre i forhold til lønninger.

I land som Russland er 90% piratkopier uansett så da blir det vel ganske billig.

--------------------------------

Tas det ikke såkalte "Royalties" for konsollspill som gjør at de blir dyrere enn PC spill?

Selv synes jeg at PC spill har en grei pris på rundt 400 kr, men konsollspill er alt for dyrt med tanke på at mange ikke varer mer enn 10 timer. 600 kr fordelt på noen få timer er veldig dyrt, selv hvis man drar inn hvor mye kino koster e.l.

Går man på kino betaler man i det minste for en opplevelse som har vært vanskelig å gjenskape på annet vis (er lettere nå med de flotte anleggene en del har).

Et spill er bare et produkt som man kan få fra mange forskjellige kilder.

 

Som andre produkter blir prisen satt etter hvor mye folk synes det er verdt. Tydeligvis synes folk det er greit å betale 600 kr for et 5 timers skytespill. Har selv ofte gitt etter for fristelsen og betalt full pris i den dyreste butikken fordi jeg bare "måtte ha" et spill.

Vi har vel kanskje litt for mye penger. :) Men man kunne jo gjort som andre og kjøpt nye sko eller ny mobiltelefon hver måned. Så lenge man får noe ut av det man bruker penger på så er det ikke så farlig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...