Gå til innhold

Steam : S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Stalker er kanskje DEN shooteren gjennom tidene som har fått den største "undergrunnsfanskaren" noensinne. I Ukraina har de til og med gjennomført Stalker-treff, med masse folk kledd i hjemmelagede drakter fra spillet, a-la de opprinnelig japanske "Cos-players."

 

Du liker shootere og Fallout 3. Som "veteranspiller" er Stalker et av de mest fascinerende og stemningsfulle spillene jeg noensinne har spilt, og som jeg stadig vender tilbake til. Det er umulig for meg å misjonere nok for den opplevelsen det gir deg når det først får "synke inn." For det krever utholdenhet og tid å komme inn i verdenen - det er til tider forferdelig brutalt, vanskelig og utilgivelig, en ekte rpg-survival-shooter. Spillet har 7 forskjellige slutter, og de 3 jeg har opplevd har også gitt meg en av de bedre historiene/plottene jeg har opplevd i noe spill.

 

I mine øyne er det på flere måter bedre enn både Crysis og Half-life2. Ikke i nærheten av den samme glattpolerte produksjonen, men desto mer "skittent," skummelt, nervepirrende og mystisk. Settingen og mytologien er helt fantastisk, med store områder detaljert gjenskapt fra virkelighetens Chernobyl.

 

Hvis du ut i fra disse ovasjonene likevel skulle være i tvil: Jeg liker Stalker. B)

Lenke til kommentar

Aphelion argumenter egentlig godt nok, og det er slik jeg føler det også.

 

Spillet har riktinok bare 2 "reelle" slutter, og noen som rett og slett er falske. Ikke bare det, men du får ikke vite hvor de ekte avslutningene på spillet er med mindre du finner dem selv - men de er på samme sted.

Lenke til kommentar

Hvis du ut i fra disse ovasjonene likevel skulle være i tvil: Jeg liker Stalker. B)

 

Slutter meg til dette. STALKER: SHOC er høyt oppe på listen over de beste spillene jeg har spilt, både med og uten mods (prøv AMK/Oblivion Lost for en nesten helt ny opplevelse). Helt klart verdt de skarve fem euroene, om man ikke alt har det.

 

Prequelen, Clear Sky, var en gedigen skuffelse da jeg kjøpte den på release - til tross for patcher opp og i mente var det fullstendig uspillbart på en maskin som ikke burde ha noen problemer. Jeg fant det imidlertid fram igjen i forrige uke, og - med unntak av et par CTD-er - kjører det strålende på High; ironisk nok på en PC som er svakere enn den jeg kjørte det på tidligere. Nå som jeg faktisk har fått spilt et stykke er jeg stålende fornøyd med Clear Sky også, til tross for noen nye elementer som virker mest unødvendige og frustrerende. Så får vi jo se om STALKER: CS også får en tilbudsuke på Steam i nær framtid.

Lenke til kommentar

Kjøpte det for 120 kr.Synes områdene blir for store og mange bugs.

Synes konseptet er nokså dypt, noe jeg ikke er vant til. En dag skal jeg klare å gå igjennom det, men det blir nok ikke med det første. Siden det sluttet å virke la jeg det på hylla.

Jeg kan nok ikke sammenligne stalker med noen av disse spillene bortsett fra Fallout.

Men hvis du liker FPS med en dypere historie så vil jeg anbefale det til den prisen.

 

Med et ord sier jeg bare Kjøp.

Endret av Lexiboij
Lenke til kommentar

Jeg kjøpte det for 4 USD :D så enda litt billigere, men har ikke data til å kjøre det desverre, så det er et kjøp for fremtiden.

 

Har alltid hatt lyst å spille det og tror jeg kommer til å like det, men for den første gjennomspillingen, bør jeg da spille vanilla eller er det bedre med enkelte mods osv?

 

Takker for svar.

Lenke til kommentar

fpsplayer: Spillet er å få kjøpt, slik emnetittelen beretter, hos Steam til 41,- NOK. :)

 

Undertegnede er skikkelig fascinert over Stalker (filmen) og dens handling. Dog er ikke nevnte film sett, så nå funderer jeg litt på hvor begynnelsen skal finne sted. Filmen Stalker av Tarkovskij, boka Piknik ved veikanten som filmen løst er basert på, eller spillet.

 

Fellestrekket for nevnte underholdning er denne «Sonen» («The Zone») - dette forbudte og bisarre stedet. Mye tyder på at jeg hiver meg på filmen først, så spillet og boka til en annen anledning. S.T.A.L.K.E.R. står og støver i hylla etter at det ikke falt helt i smak pga. den tunge, trege starten. Enig med det som er sagt her at; spillet trenger helt klart tid. Få sirupen på gli.

Endret av Onyx
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...