Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

En liten fusk ! :(


  

25 stemmer

  1. 1. Dumt gjort ?

    • Ja lov en gang inne i mellom
      16
    • Nei
      9


Anbefalte innlegg

Hei jeg hadde denne ganske store mast og helse prøven. Faget er utgansgkarakter nå i niende klasse og kan telle ganske mye (ikke alt). Under den siste prøven var noen og lagde mat og noen hadde prøve, og vi hadde prøven og matlaging litt på rundgang. Npr det var min tur var det også noen andre inne i rommet, mens læreren var som regel inne og lagde mat.

 

Når det ikke var lærer der, var det en del som begynte å snakke. Jeg begynnte å snakke :(

Jeg hadde pugget masse og kunne stoffet. Det var bare noen få ting som jeg måtte få rettet oppi og dermed spurte jeg noen andre jeg fikk svar og alt gikk greit. Fikk nettopp vite nå at at jeg fikke n 6-er burde jeg ha skikkelig dårlig samvitighet? Jeg gjør nesten aldri slikt og dette var en unna sluntrer!!!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette synes jeg var ytterst umoralskt, du burde skamme deg.

 

Ja, men du er en bögfisk.

 


 

Mat og helse er vel ikke det verste å jukse i.. Jeg må ærlig innrømme at jeg aldri har jukset på en prøve, for jeg klarer det bare ikke. Nå har det kanskje endra seg litt siden jeg gikk på ungdomsskolen..

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Mat og helse er et ubrukelig drittfag uansett, juks med god samvittighet.

 

 

 

Langt fra ubrukelig. Du lærer bl. a om kosthold og ernæring, som er svært nyttig for senere liv. Det er også et grunnlag for de som senere søker på matfag senere, og utdanner seg til noe innenfor det området.

Ikke ubrukelig, ikke drittfag, og du kan bør aldri jukse med god samvittighet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

 

Det er ikke helt sant. Skal ikke mer til enn noen nøkkelord for at du plutselig husker mye mer. Da kan en 4-er fort bli til en 5-er, og en 5-er fort bli til en 6-er. Hvis da sidemannen gir deg små hint for at du skal huske mer, så har du jukset. Du kom på mer enn du i utgangspunktet husket.

 

Fy.

Lenke til kommentar

Bortsett fra å skape gode rutiner, samt lære å lære, så betyr ikke karakterene fra ungdomskolen særlig mye. (med mindre du ikke har planer om videre utdanning) Du lurer egentlig bare deg selv.

 

Det å jukse er mildt sagt ikke særlig gode rutiner, så nei, det er ikke greit. Selv ikke på ungdomskolen.

Endret av Andrull
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er strengt talt ikke det som er poenget, Andrull. Man skal ikke jukse. Poenget er ikke hvor bra karakterer du får.

 

Og, da jeg søkte videregående søkte jeg på en skole med veldig høyt snitt, og kom inn. Denne skolen har hatt betydning for videre utdanning for meg. Hadde jeg hatt dårlige karakterer, ja da......

 

You know the rest.

Lenke til kommentar

Kremt. Nå var vel aldri poenget mitt hvor mye karakterer i 9.klasse betyr. Og derav understrekingen av " skape gode rutiner, samt lære å lære"..

 

 

 

 

Denne skolen har hatt betydning for videre utdanning for meg. Hadde jeg hatt dårlige karakterer, ja da......

 

Ikke at jeg ønsker å gå så lang t inn på dette, men som en kurositet så vil jeg gjerne påpeke at jeg antar du da har lært deg gode lærerutiner og god arbeidsånd. Og jeg tror det i all hovedsak er det som har hatt størst betydning i videre studier. Er man veldig skarp og får mest toppkarakterer, så skjønner jeg jo godt man ønsker å komme på en skole med høyt snitt. Man vil da ha mer til felles, og et arbeidnivå i samme klasse.

 

 

 

Det samme mener jeg gjelder for de med si f. eks 4 i snitt. Akkurat som da man ble delt opp i forskjellig matteklasser etter hvor mye man kan. (dette var på min skole vel og merke)

 

Men å jukse seg til bedre karakter for å havne i en bedre liga enn du faktisk er ikke vil være riktig læremessig på noen som helst måte. Og ikke fikk jeg inntrykk av at dette var hovedgrunnlaget for trådstarter sin umoralskhet heller....

For å være ærlig så synes jeg selv at jeg havnet i en fysikklasse som lå godt over mitt nivå. (havner der ikke pga juks, men mer tilfeldigheter) Og tror nok jeg kunne prestert bedre om jeg kom med flere på mitt nivå i faget.

Endret av Andrull
Lenke til kommentar

Mat og helsekarakteren min irriterer meg ennå, enda det er 4 år siden.

 

Jeg og en klassekamerat skulle lage akuratt den samme retten, fisk i fløtesaus med paprika og løk.

 

Min klassekamerat sin rett smakte regelrett forferdelig, mens min smakte godt. Han fikk 6 og jeg fikk 5+

Grunnen til at jeg fikk 5+ er at jeg brunet løken istedenfor å blansjere den. Selvom hans fisk smakte kattepiss fikk han bedre karakter enn meg. Han fikk belønning for å være slave etter boka og ikke stole på egen intutisjon.

Lenke til kommentar

Langt fra ubrukelig. Du lærer bl. a om kosthold og ernæring, som er svært nyttig for senere liv. Det er også et grunnlag for de som senere søker på matfag senere, og utdanner seg til noe innenfor det området.

Ikke ubrukelig, ikke drittfag, og du kan bør aldri jukse med god samvittighet.

 

Man lærer ikke mer enn det alle kan fra før av, eller ting som ingen bryr seg om og har null betydning for livet fremover. Det er snakk om matlaging i 9. klasse, jeg nekter å tro at kokkelinjene på noen som helst måte bygger på det du lærer. Det fungerer greit som litt avveksling fra skolen, men det blir tåpelig å sette karakter på det.

 

Som med de andre tullefagene, for eksempel kunst og håndtverk, burde man fjerne karaktersetting, og inntil videre ser jeg ikke på juksing som noe gale.

Lenke til kommentar

Man lærer ikke mer enn det alle kan fra før av, eller ting som ingen bryr seg om og har null betydning for livet fremover.

Langt ifra. Matlagingsdelen er kanskje ikke det som betyr mest for matfag senere, men ernæring- og kostholdsdelen har noe å si. Også hvis du skal utdanne deg i trening/ ernæringsretninger.

 

Det er snakk om matlaging i 9. klasse,

Ikke bare matlaging.

 

jeg nekter å tro at kokkelinjene på noen som helst måte bygger på det du lærer.

Les mitt første svar.

 

Det fungerer greit som litt avveksling fra skolen, men det blir tåpelig å sette karakter på det.

Ja. Det er derfor de har det i 9. klasse. For at de skal få en time eller to fri i uka. Akkurat derfor.

 

 

Som med de andre tullefagene, for eksempel kunst og håndtverk, burde man fjerne karaktersetting

 

Kunst og håndtverk --> Design/ grafisk design o.l på videregående --> videre utdanning innenfor design o.l

Fortjener karakterer. Akkurat som alle andre fag.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...